Peternel: Crvenkapice su se opet uzjogunile

19

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Igor Peternel u statusu na svojem Facebook profilu odgovorio je na tekst portala Index.hr pod naslovom “Peternel predlaže izbacivanje studenata s Filozofskog: ‘Ja bih to riješio za par minuta'”, u kojem ga se optužuje da “ne bježi od ideološkog obilježavanja studenata”. Napisao je Igor Peternel na društvenoj mreži facebook, reagiravši na objede portala index

Crvenkapice su se opet uzjogunilie:

1. dragi indexovci, da je pravde i pravne države vaš portal odavno više ne bi postojao jer bi bio ugašen obzirom da ste firma utajivač poreza.

2. Silno vam je stalo do sloboda, a svojedobno ste objavili otvoreno pismo Aleksandre Kolarić u kojem ona traži otkaz dubrovačkom profesoru koji se usudio ironizirati njen lik o djelo.

3) U ovoj pobuni demonstranti prijete da će fizički onemogućiti odvijanje nastave, ako dekan ne ode u roku od par dana, a podršku im pritom pružaju pobunjeni profesori, forum mladih SDP-a, Ranko Ostojić Aleksandra Kolarić, Urša Raukar i određene skupine koje pripadaju lijevom politickom spektru. Dakle to je direktno miješanje u autonomiju sveučilišta.

4. Sve u svemu, nekad ste bili kao medij opaki, a sada ste samo smiješno patetični.
Velika pusica

 

facebook komentari

 • Tyrex Rex

  Meni se čini da je ovaj Peternel desničar.

  • EMINƎM

   Tešku ima desnicu, a valjda udariti zna i s livajom

 • Alan B’Stard

  jadna studentarija .. vidiš ti kako je to jadno i bijedno: evo nekih: https://uploads.disquscdn.com/images/5828cc4f7373ca75fb30bcdbdeb79ec12c71470d816a88fd46c39ad886530ca3.jpg

  • kršni

   Vječni študenti!

  • sjena

   Nisu li to polaznici “večernjeg radničkog fakultete ! !!!!

 • kršni

  Peternel, kratak, jasan, jezgrovit. A naravno i sarkastičan, bravo!

  • EMINƎM

   Oni koji mnogo govore, ili mnogo zna ili mnogo laže.

   • kršni

    Da, više lažu i mažu!

 • Sivooki

  Svi putovi vode u DORH.

  • sjena

   Nisam siguran,zašto ? ,ovi sada su nasljednici 1971.god. i tražiti će zatvor za neistomišljenike ( prije 45godina profesori partije su osudili studente,a sada bi se moglo desiti obratno ) ukoliko se brzo ne završi ova ulična galama .

   • Sivooki

    Neće, to je put kojim su krenuli i protiv buduće vlade…

 • Plavac Plavi

  Ljevičari pokazuju svoje pravo lice!! Nemaju nikakvoga morala, niti skrupula! Kršćanski moral, Božje zapovijedi odbacju, ne prihvaćaju (to je temelj svakog poštenja, dobrote, tolerancije, istinoljubivosti,…), a kad to odbaciš, onda je sve dozvoljeno što tebi ide u korist, onda se nema skrupula, možeš drugom skakati po glavi, ako to tebi koristi! Tu “filozofiju” je javno promovirao i provodio Milanović i ljevičari ga slijede! Videći da gube, ne samo vlast, nego i sve sinekure, privilegije, parazitski život,…ne biraju sredstva, nego svim silama i na sve načine žele spasiti što se spasiti da! Ali ODZVONILO im je! Istina izlazi na vidjelo i narod malo pomalo shvaća o čemu je riječ, unatoč njihovoj “šapi” na praktično svim medijima!!

  • Malleus_Haereticorum

   Da, to je jedini uzrok–pobuna protiv Boga. Komsomolci mrze Boga, što je absolutno najteži od sviju grijeha, i odatle slijedi njihova pobuna. Ako rektor ne reagira na jedini izpravni način, onda ćemo znati da rektor ne valja ama baš ništa. Jedini izpravni način je kažnavanje izazivača nereda (i studenata i profesora) te izbacivanjem sa Sveučilišta odnosno zabranom studiranja na Sveučilištu u Zagrebu. Rektor ne može zabraniti studiranje na drugim sveučilištima u Hrvatskoj, ali bi rektori drugih sveučilišta također, ako imalo valjaju, trebali slično reagirati.

   • Plavac Plavi

    Ne znam ima li te ovlasti rektor?

    • Malleus_Haereticorum

     Rektor ima dovoljne ovlasti da raztjera boljševičko družtvance na Filozofskom fakultetu. Sigurno ima. Sada ćemo vidjeti tko je zapravo taj rektor, je li politkorektni mlakonja ili je čovjek s čvrstim značajem. Sveučilište–a to je ustanova kojoj je rektor na čelu–ima ovlasti dati i oduzeti dopustnicu za rad određenim profesorima. To je sigurno tako. Ako Lječnička komora, ili Odvjetnička komora, imaju ovlasti uzkratiti svojim članovima pravo na rad i aktivnost, ne bi bilo nimalo logično da Sveučilište nema pravo otjerati pokvarenoga profesora, odnosno oduzeti pravo studiranja pokvarenim studentima.

   • goranka

    Već dugo se na svim razinama školovanja smišlja i postupno provodi pedocentrizam, a himna koja se uspješno utuvila izazivačima nereda (isto na svim razinama) je: idem tamo gdje je sve po mom. Riječi kao što su kažnjavanje, izbacivanje i zabrana prognane su iz naših učionica i predavaonica jer su prognane Božje zapovjedi. Ne može sveučilište biti iznimka u društvu u kojemu sve funkcionira na taj način – za dobre i pametne nema nagrade, za izazivače nereda nema kazne. Jednog koji ometa ostalih 25 danas ne smijete izbaciti iz učionice jer to krši njegovo pravo na školovanje. Problem je u tome što ni onih 25 u tome ne vidi problem. Ili ako vidi, šuti. Grijeh propusta.

    • Malleus_Haereticorum

     Ima kazne za izazivače nereda, samo što je definicija izazivača nereda ideoložki promijenjena u svoju suprotnost. Izazivači nereda su oni koji su pristojni i bogobojazni, i žele naučiti koristne stvari. Na Filozofskom fakultetu je na djelu upravo boljševička komsomolska revolucija s najgorom ideoložkom pozadinom koju je svijet ikada upoznao–gori su od nacista. To što se zbiva u našim školama nije čak ni pedocentrizam nego je na djelu komunistička (boljševička) ideoložka indoktrinacija djece, koja su nagrađivana za neposlušnost prema svojim roditeljima. Što veće neprijateljstvo dijete pokaže prema svojim roditeljima, to više dobiva na „imidžu“ „naprjednog“ djeteta, što veću neposlušnost dijete pokazuje prema učitelju/učiteljici, to više dobiva na „pravom imidžu“. Taj „pravi imidž“ nije nastao slučajno–to je namjerno i precizno definirano od nevidljivog kneza ovoga svijeta–Sotone–kako je to rekao Sv. Pavao:„Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima“ (Ef 6,12).

  • sjena

   Ako se bude nekakve stvari “razvijale ” oni će u izričaju i radnjama biti još gori !

 • sjena

  Konačno, Hrvatski Helsinški odbor predstavlja netko tko hrvatski misli,možda se sa gosp.Peternelom nekada i ne slažem (što je u redu ) ali njegovi komentari imaju glavu i rep,!