Petro Porošenko potvrdio svoj dolazak na inauguraciju Kolinde

0

Malo smo ostali iznenađeni jer nismo očekivali da će naći vremena za inaguraciju s obzirom na situaciju u Ukrajini, rekli su iz Ureda izabrane predsjednice

U Uredu izabrane predsjednice ostali su pomalo iznenađeni, ali istodobno i sretni jer je svoj dolazak na inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović potvrdio ukrajinski predsjednik Petro Porošenko. Iako je rok za potvrdu dolaska uzvanika na inauguraciju bio prošli petak, iz Ureda Porošenka potvrdili su dolazak jutros.

Malo smo ostali iznenađeni jer nismo očekivali da će naći vremena za inauguraciju s obzirom na situaciju u Ukrajini – rekli su iz Ureda izabrane predsjednice. Porošenko, bi tako kao i većina stranih predsjednika i premijera trebao u Zagreb sletjeti u nedjelju ujutro. Ovo je, naime, još jedno iznenađenje nakon što je dolazak najavio i srpski premijer Aleksandar Vučić.

Porošenko je za sada deveti predsjednik koji je potvrdio svoj dolazak, a osim njega na inauguraciji će biti predsjednici Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Mađarske, Slovenije, Slovačke te predsjednica Kosova. Kolinda Grabar Kitarović je još u travnju prošle godine kao tadašnja pomoćnica glavnog tajnika NATO-a boravila u Kijevu. Sudjelovala je na sigurnosnom forumu, visokoprofiliranom skupu koji je NATO suorganizira zajedno s partnerima iz Ukrajine iz nevladinog sektora. Tamo se susrela s visokim ukrajinskim dužnosnicima, s predsjednikom vlade Yatsenyukom i ministrom vanjskih poslova Deshchztsijom.

[ad id=”40551″]

facebook komentari