Pratite nas

Komentar

Petrov: Radije ćemo imati nove izbore nego još jednu nesposobnu vlast

Objavljeno

na

Čelnik MOST-a Božo Petrov obratio se u 22.15 javnosti povodom osvajanja 16 mandata prema posljednjim DIP-ovim rezultatima, prenosi direktno.hr

[ad id=”68099″]

”Vaš izlazak na izbore je bio vaše pravo i vaša dužnost. Ona bi danas trebala značiti odgovornost, veću od bilo kakvih isprava javnobilježničkih ugovora i sporazuma. Postoje važni trenuci u životu, koji zahtijevaju racio. Za nadati je se da će ljudi prihvatiti poziv da izgrade bolju domovinu. Prošlo je za slaganje novih slagalica. Ako ikad, onda danas trebamo sve ljude najstručnije. Neminovno će postojati situacije zbog strukturalnih promjena gdje će biti potrebno uvesti bolne promjene, koje će zahvatiti prijatelje ili rodbinu. Ako se ne naprave reforme, onda će i povlašteni biti dugoročno oštećeni. Bitno je baviti se javnim, a zaboraviti privatnop. Pozivam da napravimo bolji i pravedniji sustav. Znam da se to može, budimo spremni na žrtve bez kalkulacija i gradimo zajedno bolju Hrvatsku”, rekao je Petrov.

Petrov je za HTV izjavio kako se ne smatra zvijezdom izbora.

”Najvažnije je poticanje konkurentnosti našeg gospodarstva. Očekujemo da će se napraViti teritorijalni reustroj, lokalne i regionalne uprave, reforme u javnom sketoru što znači da će biti doveden profesionalni menadžment u poduzeća, zapošljvanje po sposobnosti a ne po podobnosti, reforme u pravosuđu, u godinu dana završavati postupke, a ne kao danas 10 godina. Radije ćemo imati nove izbore nego još jednu nesposobnu vlast. Smatramo da su izbori mnogo jeftiniji nego još jedna nesposobna vlast”, rekao je Petrov za HTV.

Na pitanje hoće li se odnosi Prgometa i Karamarka osujetiti, odgovorio je:

”Mi smo ove rivalitete ili nesuglasice što se tiče osobne razine mogli staviti u pozadinu. Nikakve takve nesuglasice neće utjecati kao što je upravljanje državom”, rekao je Petrov.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Stevo Culej o Pupovčevim i Milakovićevim Srbima: Terorist križanci četnika

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej na društvenoj mreži podijelio je tekst iz novina, a koji se odnosi na, kako tamo piše, izvješće CIA-e.

Terorist križanci četnika, kratko je prokomentirao Culej.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Nije dobro dizanje tenzija

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je govor premijera Plenkovića u UN-u u New Yorku.

Žao mi je da premijer Cerar ne dolazi u Zagreb. Mislim da treba nastaviti razgovore, treba razgovarati čak i kada se ništa ne dogovori. Nije dobro dizanje tenzija, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Premijer Plenković je iznio hrvatske stavove, a stvar je njegovog izričaja kako je govorio u UN-u.

Podržavam hrvatske stavove oko kojih je postignut nacionalni konsenzus. Ubuduće ću zastupati poštivanje dogovora koji imamo u Hrvatskoj i konsenzusa o hrvatskom stavu o ovom i drugim pitanjima.

Što se tiče spora sa Slovenijom, riječ je o međunarodnom pitanju. Da, treba arbitražu poštivati, ali isto tako ona je kompromitirana postupcima slovenske strane, što je loša poruka drugim državama, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Cerar zbog Plenkovićeva govora u UN-u otkazao posjet Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati