Picula ministrici Italije postavio pitanje oko bh. problema

0

Ministrica Mogherini je izrazila nadu da će postizborni proces omogućiti potrebne refrome koje će prvobitno služiti građanima
Bilateral meeting Mogherini - Shimon Peres
Federica Mogherini

Član Europskog parlamenta Tonino Picula postavio je pitanje o Bosni i Hercegovini Federici Mogherini, talijanskoj ministrici vanjskih poslova i budućoj visokoj predstavnici za vanjsku i sigurnosnu politiku na jučerašnjem sastanku.

 Picula je izrazio žaljenje zbog nepromijenje situacije u Bosni i Hercegovini uzrokovane unutarnjim nesuglasicama, navodi se na stranici European Western Balkans.

– Srećom, Bosna i Hercegovina ne predstavlja onu vrstu problema kao Ukrajina/Rusija, ali je i dalje važan test za primjenu zajedničke europke vanjske i sigurnosne politike – naglasio je Picula.

Picula je pitao Mogherini o tome šta misli kakva je perspektiva Bosne i Hercegovine nakon nadolazećih izbora u listopadu zbog mnogih neuspjeha, “mislim na neuspjeh da se implementira presuda Sejdić-Finci, izmjena izbornih zakona i drugi problemi”.

Mogherini je izrazila nadu da će postizborni proces omogućiti potrebne refrome koje će prvobitno služiti građanima.

Ona je istaknula da je kao talijanska ministrica vanjskih poslova redovito komunicirala s vlastima u Sarajevu i obećala je da će se posvetiti rješavanju ovog problema u budućnosti za vrijeme obavljanja funkcije Visoke predstavnice za vanjsku i sigurnosnu politiku.

Picula je podržao njen stav i posvećenost da potraži rješenje koristeći politički, a ne isključivo akademski pristup i zbog činjenica da je u svom planu rada na posebno mjesto stavila proširenje Europske Unije.  Fena

facebook komentari