Pratite nas

Hrvatska

‘PILSELIJADA’ I MRŽNJA: Bivši ustaša kod Ace Stankovića

Objavljeno

na

Prošle su skoro tri godine od kada je parazit Hrvatske televizije, koji za četiri sata takozvanog rada mjesečno dobije 12 000 kuna, Aleksandar Stanković ugostio u ‘svojoj’ emisiji ‘Nedjeljom u dva’ bivšeg ustašu i bivšeg savjetnika predsjednika Josipovića, Dragu Carlosa Pilsela. Bile su to dotad neviđene minute mržnje na Hrvatskoj televiziji.

Sjećate li se cirkusa koji je Pilsel zajedno sa Stankovićem priredio prije tri godine? Žrtva Drage Pilsela i Aleksandra Stankovića tada je bila Jadranka Kosor. Sinagoge su ostale, srećom, pošteđene.

Hrvatska je, naravno, moralno uništena zemlja, s jedne strane legalni profiteri, poput onih s Hrvatske televizije, moralne ubožnice bivšeg komunističkog cenzora Gorana Radmana, koju hrvatski građani prisilno financiraju, s druge strane bivši fašisti koji Hrvatima dijele lekcije iz antifašizma, kao što je to danas slučaj sa Pilselom i Mesićem. U kojoj normalnoj i demokratskoj zemlji bi Mesić i Pilsel imali moralni kredibilitet propovijedati antifašizam s obzirom na njihovu proustašku prošlost? Pilsel je, pijan poput Borisa Dežulovića kad je navodno vidio Thompsona, u mlađim danima napadao sinagoge, širio mržnju i netrpeljivost svuda oko sebe, što čini i danas, samo iz drugačijeg kuta. Promijenio se predznak, promijenile su se metode, no, mržnja je ostala.

Naime, Pilsel je odletio s Pantovčaka i ostavio na cjedilu dvije ratne kukavice, Josipovića i Deju Jovića, zbog govora mržnje i zbog nezapamćenog primitivizma kada je napisao jedan pamflet pun mržnje, psovki na račun svojih kolega novinara. Otežavajuća okolnost za Carlosa je i to što je on, za razliku od srednjoškolca Davora Butkovića, obrazovan te zna što piše, ukratko, radi se o namjernoj, programiranoj mržnji.

Pilsel je, zajedno sa svojim sljedbenicima, otvorio jedan anonimni i nepoznati, nepotrebni i jadni portal, kojeg gotovo nitko ne čita, međutim, tu je parazit Stanković koji će potpuno besplatno, na račun opljačkane hrvatske sirotinje, reklamirati ne tako davno otvoreni portal bivšeg ustaše. Uostalom, poznato je da nesuđeni boksač iz Sremske Mitrovice, ratna kukavica koja obožava dvostruko mlađe žene, Aco Stanković, reklamira vrlo često na javnoj televiziji portale uz koje, navodno, cijelu noć masturbira. Šalu na stranu, naime, tko daje pravo da za novac hrvatske sirotinje paraziti s Prisavlja reklamiraju druge medije i tvrtke? I kad već reklamiraju, zašto ne reklamiraju sve i zašto ne reklamiraju mala poduzeća hrvatskih malih poduzetnika, bez obzira radilo se o poljoprivrednicima, boksačima, ugostiteljima, vinogradarima…?

Običan građanin bi pomislio da Aci nije dosta te da dobiva lovu i sa strane, no, nije Aco takav, ne bi on, kao što nije cmizdrio u ratom opustošenoj Petrinji nakon što mu je Hrvatska televizija simbolično smanjila plaću. Morao se, jadnik, zaposliti na jednom ekstremističkom, danas Pavićevom, portalu.

tinolovka

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Hrvatska biskupska konferencija: Ne podržavamo Istanbulsku konvenciju

Objavljeno

na

Objavio

Iz ureda Hrvatske biskupske konferencije priopćeno je da su tijekom ovotjednog plenarnog zasjedanja biskupi razgovarali i o rezultatima javne rasprave o Istanbulskoj konvenciji.

Biskupi, kako se navodi, podupiru zakone koji štite žene i obitelji, ali ne podržavaju konvenciju jer smatraju da ona implementira i rodnu ideologiju.

Pozivaju sve odgovorne i javne djelatnike da, kako kažu, “ne podlegnu zavodljivim, nejasnim i upitnim ponudama po kojima se nekad izglasavaju zakoni”.

“Crkva se zauzima za slobodu pojedinaca i naroda i ne prihvaća nikakvu kolonizaciju koja bi zadirala u antropologiju na kojoj stvaramo i izgrađujemo svoj identitet.

Biskupi pozivaju sve odgovorne i javne djelatnike u društvu da ne podlegnu zavodljivim, nejasnim i upitnim ponudama po kojima se ponekad izglasavaju zakoni.

Europa, kao i Hrvatska, stoljećima je imala svoju filozofiju, antropologiju i etiku na koju se oslanjala politika i društveno djelovanje”, stoji u priopćenju s 55. plenarnog zasjedanja Sabora HBK.

Karolina Vidović Krišto za Kamenjar: Tri su ključna aspekta zašto je Istanbulska konvencija neprihvatljiva

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Tomo Medved: Cilj nam je izmijeniti odnos društva prema braniteljima, niz nepravdi je naneseno

Objavljeno

na

Objavio

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je obraćajući se nazočnima na 17. izvještajno-izbornom saboru HVIDRA-e RH  da je cilj izmijeniti odnos društva prema hrvatskim braniteljima i prema Domovinskom ratu općenito i pritom istaknuo kako je niz nepravdi prema braniteljskoj populaciji ispravljen prijedlogom novog zakona koji je u drugom čitanju.

Istaknuo je prijateljski i profesionalni odnos između ministarstava u Vladi i između svih udruga, a to je, kazao je, moguće kada imamo jasnu želju i ciljeve.

Ciljevi su nam, rekao je ministar Medved, izmijeniti odnos društva prema hrvatskim  braniteljima, prema hrvatskim ratnim vojnim invalidima i prema Domovinskom ratu općenito.

Pred nama je jako puno posla koji zahtjeva od svakoga od nas ulaganje onog entuzijazma i domoljublja, one energije koja je potrebna da bismo očuvali ono što smo stvorili u Domovinskom ratu, poručio je Medved.

“Neminovno je, kako vrijeme prolazi, da je naša populacija sve starija, i stoga novo vrijeme koje je pred nama upravo traži da budemo zajedno i da osmislimo sve ono što će dati odgovore na te izazove.

U novom zakonu o hrvatskim braniteljima koji će uskoro biti na drugom čitanju izborili smo ona područja koja su dugi niz godina bila zapostavljena te ispravili niz nepravdi koja su bila učinjena prema našoj populaciji, zahvaljujući svim resorima u Vladi  i saborskim zastupnicima koji su novi prijedlog zakona prihvatili, te sam uvjeren da ćemo ispraviti i druge nepravilnosti koje su kroz proteklih 15-ak godina mučili našu populaciju,” rekao je.

Odnosi kakvi su bili prema hrvatskim braniteljima nikad više ne smiju biti na toj razini, poručio je. Trebamo stoga uspostaviti još kvalitetnije međuodnose kako bi dali odgovore na niz pitanja što i dalje muče našu populaciju te biti spremni i na sve druge izazove, zaključio je ministar Tomo Medved.

Obraćajući se skupu predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić podsjetio je na veliki obol koji su hrvatski branitelji dali za domovinu. “Stoga nećemo šutjeti ni dozvoliti da nam itko uzme Domovinski rat i ukalja žrtvu koju smo podnijeli u obrani Domovine štiteći je svojim tijelima,”, rekao je Đakić i dodao kako će suradnja između HVIDR-e i HVO-a i dalje unapređivati.

Redovni izvještajno-izborni sabor Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovionskog rata Republike Hrvatske (HVIDRA) održan je u petak navečer u  makarskom hotelu Meteor, a nazočno je bilo 225 delegata.

Medved o zapošljavanju: Bez novih djelatnika ne možemo funkcionirati

facebook komentari

Nastavi čitati