Pratite nas

Život

PIRAMIDA: Željka Ogresta eliminirala Tihomira Dujmovića iz finala!

Objavljeno

na

Voditeljica HRT-ove “Piramide” u jednom se trenutku pokušala narugati Dujmovićevim stavovima na način koji nije primjeren javnoj televiziji. Iako je vodio nakon drugog kruga, Radmanova televizija si nikako nije smjela dopustiti da jedan od najutjecajnijih hrvatskih političkih komentatora završi u “velikom finalu”.

Radmanova Hrvatska televizija još je jednom pokazala kako se zapravo na njoj ništa nije promijenilo iz vremena ‘agitpropa’. Inače, izraz ‘agitprop’ nastao je u Sovjetskom savezu kao skraćenica za državni “odjel za agitacije i propagande”, a kasnije su ga preuzele sve komunističke zemlje pa i SFRJ. Za one koji ne znaju ili se ne sjećaju ‘agitprop’ je imao za cilj širenje komunističkih ideja, pod svaku cijenu i na sve moguće načine.

Dakle, gledajući sinoćnju “Piramidu” gledatelji su ostali doslovce šokirani navijačkim odnosom Željke Ogreste prema gostima u tzv. malom finalu. Dva političara (Dragan Vulin, novi predsjednik HDSSB-a i Aleksandra Kolarić, komunikacijska stručnjakinja i bivša Račanova glasnogovornica i članica SDP-a) te novinar (Tihomir Dujmović) jednostavno na kraju nisu imali isti tretman.

Naime, nakon drugog kruga Dujmović je vodio prema glasovima gledatelja, jer je bio najuvjerljiviji govornik u dvije uvodne teme, ali onda je na scenu stupila voditeljica. Prijetila je realna opasnost da Dujmović na kraju pobijedi i ode u veliko finale što si HRT, jasno, nikako nije smio dopustiti.

U jednom trenutku Željka Ogresta se na temi koja nije imala nikakve veze s politikom prilično ružno i neprofesionalno narugala gospodinu Dujmoviću koji je kazao kako zna tko je kriv za situaciju da je jedan mladi čovjek završio u zatvoru jer je koristio konoplju u terapijske svrhe.

Ogresta mu je uskočila u riječ, prekinuvši ga pitanjem: “Partija?”, što je bilo apsolutno neprimjereno jer je na taj način zapravo sugerirala neku navodnu Dujmovićevu opsjednutost “partijom” o kojoj u zadnje vrijeme često i s razlogom govori u javnosti.

– Moram priznati da se jednoj iskusnoj novinarki i kolegici s kojom sam na “Stojedinici” radio još prije 30 godina nije smjelo dogoditi da navijački stane na jednu stranu. Ne mislim da je taj trenutak bio presudan, očito je gospođa Kolarić bila uvjerljivija i iskreno joj čestitam. Inače, Željka radi sjajnu emisiju, no gorak okus je ostao, izjavio nam je kratko Tihomir Dujmović.

Nažalost, način na koji je Dujmović ‘eliminiran’ samo potvrđuje da na današnjem HRT-u očito ne pobjeđuju stavovi nego dojmovi, što je samo dokaz površnosti koja danas vlada u Hrvatskoj. Osim toga ako je jedan od najčitanijih hrvatskih političkih komentatora vodio nakon drugog kruga, a u trećem su teme bile ipak nepolitičke, onda je sugestija voditeljice i sve što se nakon toga događalo očito imalo utjecaja na konačni ishod. No to je sada ionako manje važno.

Radmanova televizija je već odavno postala sama sebi svrha, točnije, Prisavlje se iz javne televizije zaslugom agitpropovaca pretvorilo u partijsku televiziju. Tzv. Hrvatska televizija pod Radmanovim vodstvom osim što ne ispunjava svoje zakosnke obveze više ne predstavlja nikoga osim šefa i njegovih sljedbenika. Prisavlje je postalo ekspozitura SDP-a, i to onog radikalnog dijela koje se nikako ne može pomiriti s činjenicom da su se komunizam i Jugoslavija zauvijek raspali, a partijsku propagandu nipošto više ne mogu voditi našim novcem. A u tu se priču ljudi poput Dujmovića nikako ne uklapaju.

Dražen Boroš/dnevno.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Kultura

Batarelo: Dosta je frljićizacije Hrvatske!

Objavljeno

na

Objavio

Udruga Vigilare od Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu traži povlačenje plakata kojima promovira pretplatu za kazališnu sezonu 2017./2018.

Na plakatu se, naime, nalazi par koji aludira na seksualni čin.

– Nakon zaprimanja više pritužbi zabrinutih građana, udruga je i formalno uputila prosvjedno pismo HNK-u, Ministarstvu kulture i Gradskom uredu za kulturu te pozvala građane da učine isto kako bi zajedničkom akcijom spriječili daljnje promicanje bluda, vulgarnosti i šunda u hrvatskom javnom prostoru – priopćila je Udruga Vigilare.

– Hrvatsko narodno kazalište kulturna je ustanova od nacionalnog značenja i ne može biti prepuštena umjetničkim aktivistima i kulturnim revolucionarima. Zadaća HNK-a jest očuvanje nacionalne i njegovanje klasične kulture, a ne prizemno provociranje kroz poigravanje vrijednostima najvećeg dijela hrvatskog naroda. Ovi prostački plakati ispod su razine HNK-a i pravi su primjer neodgovornog trošenja novca poreznih obveznika koji obilno financiraju tu ustanovu.

Ovoj frljićizaciji Hrvatske konačno ćemo stati na kraj – rekao je predsjednik udruge Vigilare dr. sc. Vice Batarelo.

facebook komentari

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Državni tajnik Milas otvorio Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju

Objavljeno

na

Objavio

U srijedu, 13.rujna 2017. u Ljubuškom je otvoren Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju čiju izgradnju je, najvećim dijelom,  pomogla Vlada Republike Hrvatske. Objekt se prostire na površini od 500 metara četvornih. Ima 30 prostorija različite namjene u kojima će za početak raditi fizioterapeut, logoped, defektolog i radni terapeut te će skrbiti za oko 100 osoba s poteškoćama u razvoju.

Tom prigodom, Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske čestitao je i zahvalio udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju Duga koji su inicirali ideju o izgradnji centra te načelniku općine Nevenku Barbariću, koji je sa svojim suradnicima pokrenuo te i realizirao ovaj značajni projekt.

„ Ponosan sam jer je doprinos otvaranju ovog Centra dala i Vlada Republike Hrvatske putem natječaja za financiranje obrazovnih, kulturnih, znanstvenih i zdravstvenih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH. Ovaj centar je primjer kako se zajedničkim naporima i suradnjom postižu izvrsni rezultati  “ rekao je Milas i dodao kako će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske nastaviti podržati i druge slične projekte koji su na dobrobit široj društvenoj zajednici, posebice kad su pitanju najranjivije skupine društva.

Istog dana, državni tajnik Milas je obišao Dom za starije i nemoćne osobe u Prozor Rami te posjetio Franjevački samostan Uznesenja BDM Rama Šćit. U popodnevnim satima,  u povodu obilježavanja 24.obljetnice stradanja Hrvata u mjestu Uzdol, općina Prozor Rama, zajedno s pripadnicima Treće bojne brigada Rama, te ministrom pravosuđa BiH g. Josipom Grubešom, posjetio je Memorijalni centar te odao počast stradalim žrtvama – civilima i pripadnicima HVOa.

facebook komentari

Nastavi čitati