Pratite nas

Reagiranja

Plače moja Hrvatska

Objavljeno

na

Plače pod udarom: ‘Anti-Hrvata, četnika i Jugoslavena, Pupovca, Teršelićke, Milanovića, Josipovića, Mesića, Pusića, kulturnjaka 2016, Ribara, Kosanovića, Tomića, Pavičića, Žarka Puhovskog, Slavka Goldstaina, Krausa, Stazića, Frljića, Lekovića, centra za ne radničke studije, ne radničke fronte, Mirjane Mirte, Saba i svih ostalih Jugoslavena-veliko Srba.’

[ad id=”93788″]

Plaču jer branitelji su im uzeli-otrgli im njihovu najmiliju Jugoslaviju-Smrdoslaviju.

Zašto mi branitelji, HRVI, Hrvati to više dozvoljavamo?

Zašto dozvoljavamo da nas gore navedeni nazivaju genocidnim Hrvatima, snimaju filmove (Hribar Kosanović, Štrbac) Masakr u Dvoru, sve sa našim novcima, koji se zove kuna. Ta ‘Ustaška kuna’ koja im ne smrdi.

Gdje je nestala hrabrost predsjednice?

Predsjednice  moramo li se pravdati Sešelju i Savi Štrpcu? Jer tamo daleko je četništvo rehabilitirano u antifašizam.

Predsjednice dali je to taj antifašizam sa zvijezdom petokrakom iz Ustava 1990 ubijao i pucao po Hrvatskoj.

Predsjednice dali će se Hrvatski narod morati opravdavati i za Oluju?

Predsjednice dali ste zaboravili što su ti govorili o Vama kada ste izabrani?

Recite tim banditima i mrziteljima svega Hrvatskog, tim belosvijetskim probisvjetima (Sorošima i Zurofima) dosta je!

Zašto mi stalno moramo dokazivati i opravdavati se za Jasenovac, a povijesna istina nikada nije utvrđena, ako se nešto kaže od povijesničara gore navedeni šljam prozivaju o revatilizaciji Ustašstva.

Dok se Bleiburg, Huda Jama i druga stratišta Hrvata opravdavaju jer tamo su bili “zločinci” razoružani vojnici, žene i djeca ubijani od partizansko-četničkih zlotvora na čelu sa njihovim Titom.

Pitam se: “Da Hrvatski narod sa Dr. Franjom Tuđmanom 1990 godine nije zaustavio “crvenu petokraku”, bradate spodobe. Koliko bi nas završilo u tim jamama?

Zašto se više jednom ne istraži taj Jasenovac i dokaže istina te oda počast i ipijetet svim žrtvama,a ne ovako iz godine u godinu se svi Hrvati,domoljubi, branitelji prozivaju Ustašama i genocidnim Hrvatima. A tko to proziva?

Onaj kojemu su dva brata četnika bila u prvim redovima 1990 godine, oni koji su abulirani, oni koji su sada izmigoljili iz rupa i crnom ceradom “pokrivaju sunce”

Sramite se bando Jugoslovensko-četnička.

Do kada ćete više pljuvati po Hrvatima,braniteljima i svim drugim građanima Hrvatske? Jedne osuđivati, a druge slaviti.

Nije vama do žrtava Jasenovca, već kuna od ovog napaćenog Hrvatskog naroda.

Dođite na Banovinu raditi i živjeti (ima puste zemlje koja plače za motikom)

Ima obnovljenih kuća od četnika izgrađenim hrvatskim kunama poreznih obveznika, a sada ih ti isti prodaju. Budite barem dan sposobni zaraditi za život, a ne biti na državnoj “sisi”.

Ali došao gle čuda častan i pošten ministar Hasanbegović (Ustaša) i ukida “teško” zarađeni novac kulturnjacima 2016. Ne radnicima i zadnjem šljamu društva. Da svi ministri i Vlada krenu u takav posao tj.stanu na kraj davanjima kojekakvim Gongovima i mnogim tzv. neVladinim udrugama bilo bi kuna za bolnice, stare i nemoćne,za invalidnu djecu, bilo bi radnih mjesta za one koji hoće raditi i živjeti u  Hrvatskoj.

Znam ovaj gore navedeni šljam na samom početku teksta će reć: “Evo ga Ustaša opravdava zločine Jasenovca.”

Ne drugovi, četnici, Jugoslaveni, odajem počast žrtvama Jasenovca, ali i počast žrtva Bleiburga i svim rudnicima i jamama gdje leže Hrvatske kosti mnogih ubijenih Hrvata.

Zovite me kako hoćete ja sam ponosan na svoje Hrvatstvo, volim svoju Domovinu i drugu nemam, ponosan sam na svoj ratni put od 1990 do 1996, ponosan sam što branim svoj dom i Hrvatsku,ponosan sam na svoja dva sina i kćer,koje odgajam da vole svoju Domovinu i uvijek budu spremni po cijenu života braniti svoj dom,kao i moji poginuli prijatelji branitelji.

Na što ste Vi ponosni?

Znate li odgovor?

Pred ogledalom Vam je svako jutro.

Pitam Vas kada je Vaš “Maršal” upalio svijeću u Jasenovcu.

Zauvijek uz svoj Hrvatski narod i Domovinu.

Ivo Vranić-Buva

Zap.izvid-divedr.voda Sunja

[ad id=”93788″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Zatvarali bi one koji su 1991. ratovali – Za dom spremni!

Objavljeno

na

Oporbeni IDS, javljaju mediji, izradio je prijedlog Izmjena i dopuna Kaznenog zakona u sklopu kojeg predlažu zatvorsku kaznu za isticanje fašističkih simbola, što, kako naglašavaju, podrazumijeva i isticanje  simbola i pozdrava „za dom spremni“, koji se vežu za ustaški režim.

Kao prvo, za nešto takvog zatvorske kazne, pa i zabrane, nikada nisu donijele ništa dobrog, uvijek su manje-više bile – kontraproduktivne.

Ovog puta će to biti još i više, jer glavni razlog predlaganja drastičnih mjera je usklik – „Za dom spremni!“ Naime, kad bi se taj „ludi“ zakon pretvorio u djelo, onda bi se moglo dogoditi da i onaj tko je ratovao, bio ranjen ili ginuo uz taj pozdrav u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu također bi mogao završiti onkraj brave, ili bi jednostavno svi koji su 1991. nosili te oznake postali građani „drugog reda“! Drugo, ako se već razmišlja o nečem takvom, to bi trebalo provesti u „paketu“ tj. da se zabrane fašistički, nacistički i komunistički simboli, ali i četnički koji su vezani uz Domovinski rat. Onda nikakvi ratni zločinci poput Vukašina Šoškočanina ne bi mogli imati „privatne“ spomenike, kao što ih imaju danas, a na kojima piše (na ćirilici) da „ovdje počiva komandant  odbrane Borova Sela, narodni junak, proglašen na velikoj narodnoj srpskoj  skupštini u Belom Manastiru 25. septembra 1991. godine.“.Osim toga, trebalo bi sankcionirati i sve one koji poput nekih članova IDS-a na ovaj ili onaj način sustavno „guraju“ projekt odcjepljenja Istre od Hrvatske, odnosno koji žele Istru proglasiti – Republikom! To je mnogo opasnije teza od usklika „Za dom spremni“, jer bi nakon njih to mogli (kad bi poludjeli!) zatražiti Dubrovčani i drugi. I ode Hrvatska, bez četnika, u tri PM!

Sad se postavlja pitanje: što su ti koji su bili i koji jesu na vlasti učinili da primjerice djeca u školi znaju što je to antifašizam, komunizam, nacizam i fašizam, te  što je to Domovinski rat, i protiv koga smo se mi borili? Sankcije bi trebalo uvesti i za ratne profitere, dezertere i izdajice. Trebalo bi još jednom „pročešljati“ popise amnestiranih srpskih i inih četnika, od kojih se dobar dio ponaša kao da su pobijedili u Domovinskome ratu, a ne kao da su (pomilovani) zločinci.

Dakle, idemo po redu. Prvo ćemo ustvrditi tko su bili oni koji su nakon završetka II. svjetskog rata počinili u ime Tita i partije strašne i neviđene zločine nad nevinim Hrvatima te zabraniti sve simbole pod kojima su to činili. Zatim, ćemo doći do Domovinskog rata te sankcionirati isticanje svih četničkih simbola, poglavito onih koji se vežu uz rehabilitiranog (!) četničkog zlotvora Dragoljuba Dražu Mihailovića, koji je Srbima i danas „svjetla točka“. Onda idemo kazniti one koji svake godine u Kumrovcu, ali i na drugim partizansko-komunističkim skupovima, ističu i nose simbole propale Jugoslavije, zločinačke JNA, ali i Tita.

Trebalo bi kazniti i spodobe  koji viču: Smrt fašizmu-sloboda narodu, jer se  taj uzvik nalazi  i na svim, ali baš na svim, važnijim dokumentima SK, KOS-a, Udbe i drugih organa i bio je sastavni dio  popisa za „odstrel“ nevinih Hrvata! (Uče li i o tome djeca u školi?)

Vjerujemo da ćemo čitav prijedlog ovog (suludog) Kaznenog zakona pročitati i u četničkim „Novostima“, koje iz tjedan u tjedan provode četničku politiku, pa će nam i u svezi toga mnoge stvari biti jasnije! (Zar ne Pupovac?).

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Matko Marušić: Neprihvatljivo je da HNK potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu objavilo je plakate koji asociraju na bludne radnje kako bi privukla pretplatnike za novu kazališnu sezonu.

Reagirao je prof.dr.sc. Matko Marušić, Katedre za istraživanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, u pismu HNK i Ministarstvu kulture, koje prenosimo u cijelosti:

Gospođe i gospodo navedeni u adresama,
prosvjedujem protiv prostačkih poruka u javnom prostoru!

Ne mogu prihvatiti da Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu kao kulturna ustanova velike tradicije i nacionalnog značaja potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara. Ova je marketinška kampanja krajnje neukusna i uvredljiva za većinu poreznih obveznika od čijeg se novca HNK financira.

Da, Zagreb me zanima, jer sam u njemu, sretno, ugodno i uljuđeno živio 40 godina. Osim toga, on je moj glavni grad i kralježnica hrvatske tradicije i kulture.

Nova marketinška kampanja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu neukusna je, prostačka i neprimjerena za kulturnu ustanovu velike tradicije i ugleda. Mene kao prosječnog građanima ona vrijeđa i tražim da ju povučete te da ubuduće koji ne uznemiravate i vrijeđate većinu hrvatskih građana odgojenih u pristojnim obiteljima.

Matko Marušić, Split

facebook komentari

Nastavi čitati