Plenković: Ne znam putem koga je Petrov komunicirao s Todorićem

2

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je danas izjavu Ivice Todorića, koji je rekao da nema nikakvih pokrića za navodne financijske nepravilnosti u Agrokoru.

Pokazat će revizija, jedna od četiri svjetske top kompanije pregledati će knjige, nakon toga ćemo vidjeti puno detaljnije o čemu se radi. Nitko od nas tko nije u kompaniji i tko nema detaljan uvid u financijske knjige ne može donositi neke apriorne sudove.

Dajmo da se to raščisti – rekao je Plenković na otvaranju nove Belupove tvornice lijekova u Koprivnici. Komentirajući Todorićevu izjavu za Nacional da bi glavni cilj trebalo biti spašavanje Agrokora i svih radnih mjesta Plenković je odgovorio da je to upravo ono što rade te da bi radna mjesta došla u pitanje da su pustili Agrokor i 73 kompanije u okviru sustava u stečaj.

– Plaće za svibanj su isplaćene, kompanija funkcionira normalno – rekao je Plenković. Komentirao je i navode iz teksta, da je Božo Petrov s ruskim Sberbankom i prije izbijanja krize u Agrokoru nudio pomoć Todoriću.

– Ja ne znam putem koga i na koji način kako je gospodin Petrov komunicirao s gospodinom Todorićem. Ono što znam je da smo u procesu razgovora, kad se vidjelo da je Agrokoru potrebna dodatna financijska injekcija u smislu novih kredita, obavili dva razgovara, oba sastanka bili su u Vladi, znam što smo tamo razgovarali, procijenili situaciju i nakon toga krenuli putem koji je u tom trenutku bio jedini ispravan – rekao je Plenković, piše Večernji List

Čelnik Mosta Božo Petrov obratit će se u Metkoviću medijima u 15 sati

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Tako to izgleda kada se dvojica,koji imaju istoga nalogodavca,međusobno prepucavaju tko će ispasti”bolji i veći”!

  • EMINƎM

    metković kao pijačni centar