Plenković: Ovog tjedna očekujemo intenzivan slijed razgovora s Mostom

9

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u nedjelju u Zagrebu da se razgovori s partnerima iz Mosta nastavljaju u ponedjeljak, da očekuje intenzivan slijed razgovora tijekom ovog tjedna, a na novinarski upit vezano za mjesto predsjednika Hrvatskog sabora rekao je da je za HDZ to jako važno.

Nakon mise u povodu 650. obljetnice osnivanja Župe Svete Klare u Zagrebu, koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, Andrej Plenković je za Novu TV rekao kako se razgovori s Mostom nastavljaju u ponedjeljak.

“Očekujem dogovor. Pregovorima smo pristupili u dobroj vjeri i transparentno, s Mostom kao partnerom koji ima 13 mandata i očekujem intenzivan slijed razgovora tijekom ovog tjedna’.

Na pitanje je li točno da je HDZ Mostu ponudio pet ministarstava i mjesto potpredsjednika Vlade, Plenković je kazao da nije.

“Razgovarali smo o nizu mogućnosti, ali o tome ćemo kada završimo cijeli paket. Previše je špekulacija, ali to je prirodno u ovakvim okolnostima. Možemo se igrati matematike, ali mislim da je ovo o čemu razgovaramo razumno i upravo na onim temeljima na kojima ja smatram da buduća Vlada treba funkcionirati. A to je povjerenje i partnerstvo’, dodao je.

Na pitanje koliko je za HDZ važno mjesto predsjednika Sabora, Plenković je kazao kako je to mjesto važno za svakoga, i to je jedna tema o kojoj se razgovara, a kako je za HDZ jako važno.

” I to je jedna od tema o kojoj se razgovara. Za nas je jako važno’, naglasio je.

Upitan da prokomentira je li moguć dogovor bez Mosta, manjinska Vlada ili s nekim drugim partnerima, predsjednik HDZ-a je kratko kazao: ‘U ovoj fazi razgovaramo s Mostom. I s predstavnicima nacionalnih manjina’.

facebook komentari

 • Agromentum

  “…povjerenje i partnerstvo…” – s mačkom u vreći.

  • EMINƎM

   toplo se nadam da će ove druge mostove igre bez granica završiti istim skorom kao i njihove prve zajebigre

   • Agromentum

    A tko zna, možda su do sad ipak nešto naučili o politici na državnom nivou. Doduše je njihov politički tečaj, koji traje već skoro godinu dana, podosta koštao.

    • EMINƎM

     teledirigirana letjelica Most ima ograničen umni radius , brzo uče a još brže zaboravljaju,
     ps.
     moja mater ne krade po trgovinama

    • Saga

     Toplo preporučujem svima. Gospođu Herman Andrejko ziher ne bu niš pital…
     http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2016/10/01/ana-herman-zaboravite-srbiju-do-tokija-most-do-tokija/

     • Sivooki

      Darovi i plodovi Duha Svetoga.

     • Saga

      Ma, bilo je lapsus calami, ali štoš njoj pojašnjavat… nema smisla, a i ne da mi se. Karolina mi se kod nas požalila na nju pa sam samo otišla pogledati. Vrlo rijetko odem tamo. 🙂

     • Sivooki

      Izvanredna je. Eustahije je majstor!
      I tako svestran! Osim što je prorok, on je i pjesnik….!

 • kršni

  Koliko intenzivan?