Plenković: Potpisali smo sporazum s HNS-om

1

Premijer Plenković obratio se javnosti u društvu HNS-ovca Predraga Štromara, a nakon održane sjednice Kluba zastupnika HDZ-a.

“Potpisali smo jutros dokument, kao određenu platformu s kojom HNS ulazi u participaciju i aktivnost hrvatske vlade, mislim da su sve te točke HDZ i HNS usuglasile su nekoliko ključnih programskih točaka i načela platforma s kojom HNS ulazi u participaciju hrvatske vlade, bilo da je riječ o političkoj stabilnosti, decentraliciji, pitanjima vrijednosti, obrazovanja, sigurnosti, pravosuđa…o gospodarskom rastu i razvoju, ruralnom razvoja sve one koje najviše interesiraju građane, dogovorom s našim dosadašnjim partnerima i manjincima uz podršku zastupnika HNS-a osigurali dovoljnu stabilnu parlamentarnu većinu za normalno funkcioniranje Vlade i drugih institucija”, rekao je Plenković.

“Zahvaljujem Štromaru koji će nakon glasovanja postati potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, na suradnji i odgovornosti, a ona je ključna poruka koja je vodila i HDZ i HNS da učinimo iskorak suradnje između narodnjaka i liberala na nacionalnoj političkoj sceni kao još jedan dokaz transformativnih promjena koje radimo. Očekujem učinkovitu i kvalitetnu suradnju i vjerujem da će se nakon glasovanja i Vlada i Sabor vratiti u normalne okvire djelovanja iako je vlada funkcionirala normalno u proteklim tjednima, po nizu odluka, od Agrokora, strategije nacionalne sigurnosti i svim drugim pitanjima koja su našim ljudima bitni”, rekao je Plenković.

“Drago mi je da radimo jednu koaliciju koja će donijeti veliku dobrobit građanima. HNS unosi svoje vrijednosti u ovu Vladu, posebno što ćemo dobiti ministricu znanosti i obrazovanja gdje ćemo pokušati depolitizirati obrazovanje, to nam je jedan od glavnih ciljeva. To je velik problem našeg društva, još uvijek imamo rat u razmišljanju od drugog svjetskog rata i društvo se dijeli. 27 godina nismo uspjeli povezati društvo. Zato smo podržali ovu vladu”, rekao je Štromar.

“Siguran sam da ćemo večeras imati tu Vladu i da će ona krenuti raditi sve ono što nismo zadnje dvije godine jer nismo imali stabilnost. Mislim da bi podijeljenost među građanima bila i veća s novim izborima i mi to moramo zaustaviti. Sada ćemo Andrej i ja to učiniti jer imamo isti cilj. Siguran sam da ćemo opstati najmanje tri godine”, rekao je Štromar.

“Marić je bio na meti sviju, no vidimo da Agrokor ide u dobrom smjeru, to smo vidjeli jučer, da je dobio kredit. Da nije bilo ovog razgovora danas ne bi mogli razgovarati s dobavljačima”, rekao je Štromar.
“Siguran sam da će na idućim izborima birači HNS-a glasati opet za HNS”, prenosi HRT.

facebook komentari

  • Sivooki

    Dovoljno je vidjeti lica.
    Ako smijenite ( pod kojom firmom??) Culejicu i ekipu – gonite se…