Plenkovićev poraz ili odlično smišljena taktika za sljedeće izbore u Zagrebu?

28

Kada govorimo o lokalnim izborima i poziciji Hrvatske demokratske zajednice u glavnome gradu Republike Hrvatske, onda je jasno kako tu HDZ godinama ne stoji dobro na ljestvici favoriziranih političkih figura. Upravo iz toga razloga, nemali broj članova stranke ostao je iznenađen odabirom vrhuške stranke da njihov kandidat u utrci za mjesto gradonačelnika Zagreba bude odbjegli Drago Prgomet. Ostaje nejasno zbog čega baš on, pogotovo jer se unaprijed znalo kako bi Bruna Esih mogla postići daleko bolji rezultat kao neovisna kandidatkinja od Prgometa, piše Vedran Morin/narod.hr

No, je li to sve iscenirano planski kao jedan dugoročni projekt HDZ-a? Kako duh Milana Bandića još uvijek ‘živi’ u njegovom dvorištu za pretpostaviti je bilo da će u najmanju ruku dosadašnji gradonačelnik smoći snage za odlazak u drugi krug, a prema svemu sudeći još uvijek je u stanju osvojiti novi mandat.

Znaju dobro u HDZ-u kako tu ne stoje najbolje, pa je moguće da je HDZ krenuo u projekt osnaživanja stranke u Zagrebu ‘zaobilaznim putem’, a ove su izbore iskoristili da se ‘revanširaju’ Dragi Prgometu za njegove stranačke prebjege i tajne sastanke kojih se prilično nakupio. Jasno je kako je lošim izbornim rezultatom u Zagrebu Drago Prgomet postao ‘politički pokojnik’.

Bez obzira na neke ‘nesuglasice’ HDZ-a, Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, kojekakvih predstavi za javnost u prošlosti smo se nagledali. Upravo stoga ‘živi’ teorija kako je HDZ poslije Bandića zapravo dobio najviše od svih u utrci za zagrebačkoga gradonačelnika. Jednim udarcem HDZ se ‘riješio’ Drage Prgometa na njima sladak način, jer politički poraz je teško probavljiv svakome tko se upusti u političku avanturu, dok je s druge strane dobio biračko tijelo preko nešto desnijih birača i sve to bez da netko HDZ direktno optužuje da je ‘skroz desna stranka’. Na kraju krajeva, ako se Prgomet ‘vratio’ preko noći, zašto se to ne bi dogodilo s Esih i Hasanbegovićem kada se za time pokaže najbolja prilika?

Sve ovo ‘drži vodu’, no pitanje ostaje je li doista tako, ili je Andrej Plenković odigrao krivu kartu? Nekako čisto sumnjam da bi jedna stranka kao što je HDZ tako nešto sebi dopustila. Odgovore bi mogli dobiti na sljedećim izborima za zagrebačkoga gradonačelnika, do tada nam slijedi itekako zanimljiv drugi krug.

Vedran Morin/narod.hr

facebook komentari

 • Maks

  Vidi Vraga, Zeljki Markic opet propali neki privatni planovi i ambicije, pocelo podmetanje Bruni !!!!

 • bubnjar

  Ljudi, nemojmo se zavaravati.
  Crveni su strahovito jaki, pogotovo što imaju na svojoj strani čitav današnji zapadni svijet, zbog nesretne činjenice da je Tito bio na njihovoj strani u vrijeme 2. svj. rata (a to što je to iskoristio samo da njegova revolucija pobijedi i pobio šestinu hrvatskog naroda za vrijeme rata i poslije, zaboli ih briga, nije ubijao njih).

  Dakle, svatko pametan tko želi srušiti jednom zauvijek teror crvenih u Hrvatskoj, morao bi krenuti ne kao Karamarko, nego zaobilazno, da ih prevari, na način kako je krenuo Plenković, ako je to u pitanju.

  Neke stvari mi daju nadu naslutiti da bi to moglo biti tako.

  A sad, je li to u pitanju ili nije, vidjet će se dovoljno brzo.

 • HISTrion

  U Hrvatskoj sami politički slijepci, još uvijek vjeruju “udbaševu” i “lekarkinom” sinu da ih može “izbaviti” – moš mislit kad na vrbi rodi grožđe.

  • Maks

   Hrvatskoj je povecan kreditni reiting, raste zaposlenost , Ministarstvo branitela funkcionira , modernizira se HV, “pravi Hrvati samo gnoje po internetu nisu doprinijeli nikakav boljitak, ni jedno novo mjesto u Hrvatskoj ni prije ni poslije samostalnosti, tajno glasaju SDP poput Ante Prkacina, podrzavali Mesica poput Parage itd.

   • HISTrion

    Vidim i tebi je “SOVA” mentor.

    • Maks

     Tebi Manolic..

     • HISTrion

      Ta spodoba se sa Karamarkom gonja sudski.

     • Maks

      Ajde da si i ti napisao nesto pametno.:-)))

     • HISTrion

      Gdje je pamet nego u “Bruxelleskih sluga”!

     • Maks

      Bolje “Bruxelleskih negp beogradskih.

     • HISTrion

      Eno vascela mu se “familija” slikala na Hvaru.. :-))

     • Maks

      Moramo ga trpiti kad HSPenjare nemaju inteligentnih ljudi:-)))

     • HISTrion

      Tko će se to s vašom stranačkom inteligencijom mjeriti!?

     • Maks

      Od HSPje inteligentnija jedna Mirela Holy , debela Mrak bi ih pojela za dorucak sve zajedno, pogledaj izborne rezultate .)))) Sreca da ima drugih stranaka koje se brinu o drzavi.

 • Diana Majhen

  ovaj je članak nož u ledja bruni i hasanu.

  • Maks

   Od Zeljke nisam drugo ni ocekivao.

   • Diana Majhen

    ja nikada ne bih očekivala da narod objavi ovakav članak. podržavali su brunu i hasana cijelo vrijeme. doista sam iznenadjena. a ovo što u članku piše je inače jako nelogično i ne pije vodu. jer, znamo kako izgleda kada hdz ima s bandićem dogovor. toga smo se nagledali u prošlosti. istaknu slabog kandidata i drže se po strani. al je ovaj put plenković osobno stao iza prgometa, dao je bezbroj izjava i intervjua u kojima ga je podržavao, pa je automatski izložio sebe i riskirao jako puno. to se ne radi, a plenković je preiskusan diplomat da bi se ovako kockao. bit će kako je doista mislio kako će njegova podrška prgometu za sve biti sveto pismo 😀 no, na stranu to, ovakve insinuacije dolaze iz plenkijevog dvorišta kako bi sanirao štetu. al su opasne za brunu i hasanbegovića jer ih se prikazuje kao njegove lutkice na koncu. za mene je to čisti napad

    • Maks

     Ovo dolazi iz Zeljkinog dvorista , mora da su njezini prosli lose na Bruninoj listi.

    • Dusko Besenic

     Je,Diana,teško je prihvatiti konačnu istinu,jer svakog poštenog čovijeka i domoljuba boli svaka izdaja iz “vlastitih” redova,ali,nema mjesta čuđenju…sve se, od kako je postao Premijer, odvija u istom smjeru… izazivanju raskola i kaosa u HDZ-u i na “desnici”,sa naglaskom na naše biračko tijelo,koje još uvijek pokazuje da se nije sasvim raspalo,ali “gospon-drug” se i dalje svojski trudi.Mnogi se još kolebaju,jer postoje određeni pozitivni rezultati u privredi i financijama (iako po razumnom tumačenju Karduma nisu ni približno tako dobri kakvima se prikazuju),ali kada se uzmu u obzir samo politički potezi Plenkovića,trebalo bi ga “na lomaču”.

 • Branko Seno Bešić
  • Maks

   Bas si izabrao vjerodostojan portal, treba se zvati s laži protiv istine:))

 • Dora

  Zašto bi se Plenković i njegov ovakav HDZ revanširali Prgometu? Upravo ga je Plenković primio natrag u HDZ. Po toj logici trebao bi se “revanširati” i Kujundžiću kao i ostalim prebjezima koje je briselski maneken pozvao natrag u HDZ. Ova teorija naprosto ne pije vodu.

  • Maks

   Bruna je vjerovatno odbila ici s mostom , Zeljka se sveti “autor je mostovac.

  • Diana Majhen

   točno. ovo jako dobro dodje plenkoviću da pravda svoj poraz. jer, prgomet jeste njegov poraz, ne smo poraz hdz-a, nego i njegov osobni. na ovo se ne smije nasjedati

 • živko

  do pobjede nad starim crvenim zmajem ,zaobilaznicom ili glavnom cestom nije važno

 • Matica

  Kada? gdja Markic jednom glasno i jasno rece da je Most trojanski konj, kad ih prestane braniti i kad ne ce stavljati ovakve “citaj izmedju redova” clanke koji bacaju klipove pod noge jedinim ljudima kojima danas mozemo vjerovati, onda mozemo nju ozbiljno shvatiti i reci da joj je hrvatski interes najvazniji. Idemo gdjo Esih, Dr. Hasanbegovic i general Glasnovic, Hrvati su uz vas!

 • Argus Panoptes

  Po ovome članku se bjelodano vidi da se nova opcija ne sviđa konkurenciji koja to i nije.

 • Dusko Besenic

  Lakše je bilo opstruirati Brunu samo u Zagrebu,nego što će biti EHG na nivou države.Važno je da su oni odlučili krenuti,a onda dalje najviše ovisi o nama,da se pokaže koliko ima pravih DOMOLJUBA! Pregaziti će i MOST i ŽZ,HNS,HSS,pa možda čak i ovakav SDP! Nadam se da su pravi hrvatski domoljubi odavno čekali jednu takvu,neokaljanu domoljubnu stranku sa časnim Hrvatima koji će voditi politiku! Sada nam pomozi Bože,da možemo i dalje ono “Bog i Hrvati” i uvijek biti ZA DOM SPREMNI!