POBJEDA KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ NIJE GOTOVA STVAR!

0

Nakon njezinog izuzetno superiornog nastupa u sučeljavanju s Ivom Josipovićem na RTL-u prošlog ponedjeljka među simatizerima Kolinde Grabar Kitarović zavladalo je raspoloženje koje je graničilo s euforijom. “Pobjeda je osigurana, Josipović sigurno odlazi u povijest”, govorili su mi i govore mnogi prijatelji i poznanici. Ma koliko bih osobno volio s njima podijeliti to super optimistično razmišljanje, moje me dugogodišnje iskustvo u politici u stranom svijetu, upozorava da nikako nije dobro upasti u zamku da je sve gotovo, dok sve nije uistinu gotovo, a to ćemo znati tek u nedjelju navečer.

U povijesti predsjedničkih i parlamentarnh izbora u demokratskom svijetu ima puno primjera gdje je pobjednike u izborima odlučivalo svega nekoliko glasova. U novijoj povijesti najpoznatija je pobjeda američkog predsjednika Georgea W. Busha na izborima 2000-te godine, kada je, nakon prebrojavanja, u američkoj državi Floridi, od 6 milijuna glasova, Bush pobjedio sa svega 537 glasova razlike i postao predsjednik najjače sile na svijetu.

Zamislite da Kolinda Grabar Kitarović izgubi izbore u nedjelju sa svega nekoliko stotina, ili još strašnije, s nekoliko desetina glasova? Prvo, niti jedan hrvatski domoljub u Hrvatskoj i svijetu ne bi takav rezultat priznao kao rezultat pravog stanja stvari. Drugo, za takav katastrofalan rezultat bili bi najodgovorniji mi koji zbog velikih i ozbiljnih razloga (spašavanja Hrvatske) želimo poraz Ive Josipovića i pobjedu Kolinde Grabar Kitarović. To bi jednostavno značilo da smo se zbog opasne euforije previše opustili i prestali raditi do zadnjeg trenutka tj. do 19.00 sati u nedjelju navečer da na birališta izađu svi oni koji misle da ovako u Hrvatskoj ne može dalje.

Ma kako snažan i uvjerljiv dojam ostavljali jako posjećeni predizborni skupovi Kolinde Grabar Kitarović, tri dana prije izbora potrebno je posebno skrenuti pozornost na jako, jako veliku medijsku, obaviještajnu, partizansku, neojugoslavensku, neokomunističku, udbašku, subnorovsku i manjisku mašineriju koju je u zadnjih tjedana dana pokrenuo Ivo Josipović da spriječi pobjedu Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima i povratak Hrvatske svojim tradicionalnim i nacionalnim vrijednostima.

Nažalost, naišao sam i na hrvatske domoljube, one koji nikada nisu otišli iz Hrvatske, ali i neke velike Hrvate povratnike iz iseljeništva, koji su mi rekli da u nedjelju neće izići na izbore, zato što “ne vide veliku razliku između Kolinde Grabar Kitarović i Ive Josipovića”. Naravno, oni imaju puno pravo na takovo razmišljanje. No, ono što ti ljudi, i svi oni koji slično razmišljaju, nemaju pravo u ovom povijesnom i sudbonosnom trenutku je dovesti u pitanje budućnost i opstanak Hrvatske, koja će sigurno i formalno postati dio tzv. “regiona”, ako Kolinda Grabar Kitarović ne pobijedi u nedjelju 11. siječnja. Treba jasno i otvoreno sada reći kako je to glavni cilj promjene Ustava koju predlaže Ivo Josipović.

Tko će od nas domoljuba moći živjeti sam sa sobom ako zbog naše predizborne neaktivnosti, neizlaska na izbore i propusta da svoj glas dademo Kolindi Grabar Kitarović 11. siječnja 2015. udarimo zadnji čavao u lijes u Domovinskom ratu izborene samostalne države Hrvatske?

Antun Babić

Kamenjar.com

[ad id=”40551″]

facebook komentari