POBJEDNIK JE – ZORAN MILANOVIĆ

29

U SDP-u su u 18 sati zatvorena birališta na izborima za predsjednika stranke za naredne četiri godine i pri kraju je prebrojavanje glasova. Prema prvim i još uvijek neslužbenim informacijama, ovo su konačni rezultati – Zoran Milanović dobio je 12.577 glasova, a Zlatko Komadina 8344!

[ad id=”93788″]

Dakle, pobjednik izbora, prema neslužbenim rezultatima, je Zoran Milanović! Potvrdu te informacije Jutarnji je dobio i u stožeru Zlatka Komadine, koji navode da je ključ Milanovićeve pobjede trijumf u Zagrebu i Splitu. U Milanovićevom stožeru također tvrde da će SDP i dalje imati istog predsjednika i navode da je omjer glasova oko 60:40 u postocima za Milanovića

Potvrđuju to i podaci s birališta: u Zagrebu je Milanović dobio 1783 glasa, a Komadina 1588 glasova. Težak poraz Komadina je doživio u Splitsko-dalmatinskoj županiji: Milanović čak 1533 glasa, Komadina tek 696. U Krapinsko-zagorskoj županiji još jedna uvjerljiva pobjeda novog/starog šefa: dobio je 530 glasova, a Komadina 115.

[ad id=”93788″]

Komadina je, prema prvim neslužbenim informacijama, dobio više glasova u Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji te Vukovarsko-srijemskoj županiji. Zanimljivi su podaci baš za Rijeku – od oko 800-900 članova SDP-a u tom gradu na birališta ih je izašlo manje od pola, njih 212 bilo je za Komadinu, a 147 za Milanovića. Zanimljiv je i podatak, ako je točan, da je u Istri Milanović pobijedio s velikih 100 glasova prednosti…

facebook komentari

 • Tyrex Rex

  Ma bravo za Milanćeta kao i one koji su glasali za njega. Sami sebi su zabili čavao.

  • EMINƎM

   koga god da izaberu za vožda srbokomunisti gubitnici su

  • kostresh

   Nebi reko. Kako ova vlada napreduje za 6 (seat) mijeseci Zoranovic he novi prwniher hrvatske regije…
   Mozemo she mi derat kolko oces, malo nas je koji krijestimo, zabadava.

 • vdanan

  Ovo je kudikamo manje loše za hrvatski narod nego da je pobijedio Komadina. Kažem to zato što bi Komadinina pobjeda samo stvorila novu maglu oko tog združenog zločinačkog poduhvata zvanog SDP, jednostavno zato što Komadina nije manji zločinac od Milanovića. Da je pobijedio, Hrvati bi, naivni kakvi jesu, podlegli kušnji i povjerovali da se u zločinačkom SDP-u dogodilo nešto dobro.

  • Sivooki

   Slažem se, ali, ako APIS nije lagao, veseli broj ljudi je glasovao za ovog Nerona…

   • Vjetruša Kliktavka

    Vidi moj odgovor Goranki. 🙂

 • goranka

  Ajde, bar jedne izbore da je dobio. Ali bez sumnjivih kutija, taj valjda više ni na šekret ne ide. U svakom slučaju, bolje komunist oriđiđi nego brdsko-goranska inačica.

  • Vjetruša Kliktavka

   Večernji list je objavio da je nakon neslužbenog prebrojavanja većine glasova Milanović vodio sa 61% dok je Komadina imao 49%. Milanović je na to izjavio “nema prevare”, a Komadina mu čestitao od srca. 🙂

   https://uploads.disquscdn.com/images/62270b1ecf7444b2229d7ae09e19fb68162126a8b0ca03d5b00a273dfe28cbdc.jpg

   • goranka

    Ha, sjećam se te matematike. Izlaznost 100%, za partiju 110% glasača. Davnih, olovnih vremena koja nikako da prođu.

    • Vjetruša Kliktavka

     Meni je Komadina u toj priči ispao najveći, paaaa, Komadina. 🙂

     • goranka

      Puno mi riječi na -ina pada na pamet. Dalo bi se poigrati s rimom (do koljena) 🙂

     • Vjetruša Kliktavka

      Rima ima veze s gnjurcem? 🙂

     • goranka

      Nek!

   • kostresh

    69% x 41% = 100+ %

 • Milan Kušnjačić

  Ma vidi ga, kaže zube ko kobila.

  • Sivooki

   Prije k’o pešikan.
   Jeza te prođe. A i dentist mu se sigurno od srama poklopio ušima.

 • heb,,, ga onaj ko ga nasadi je odvratan!!!!!

 • Lilith

  Bolje da je briselski Zoka pobijedio! … Samo bi nam još trebao ‘reformirani’ SDP na čelu s komadantom Komadinom

  • Vjetruša Kliktavka

   Je. Naivci bi mogli povjerovat da je Komadina promijenio SDP pa opet glasovat za komunjare. Ovako ta opcija otpada.

   Osim toga, mnogi Komadinini igrači će ili biti marginalizirani i pasti jako nisko ili, što je vjerojatnije, biti naglavce izbačeni iz SDP-a.

   Pošto je Milanović dobio popriličan postotak u Rijeci za očekivati je da se, slijedom navedenog, Komadinini odcijepe potpuno kako bi bar tamo zadržali kakvu-takvu moć. Glavnu ulogu u tome bi svakako mogao preuzeti Linić. Nakon toga za očekivati je da se i splitski otpadnici pridruže riječkima.

   U Zagrebu su Rajko Ostojić i Bernardić već sada politički mrtvaci.

   • Sivooki

    Ne podcjenjuj komuniste. Čuo si za poka/ojnike , koji uvijek poštuju sud svoje partije…. a partija nije naivni “desničarski pogon”…

    • vdanan

     Mora se uzeti u obzir činjenica da su oni koji poštuju sud Partije završili sa štrikom oko vrata, ili metkom u zatiljak, ili prerezanim grkljanom, ili batom u čelo, ili u Gulagu… Partija je bila uvijek inventivna u ubijanju ljudi. Milanović bi mogao neko vrijeme pustiti sebi na volju i užitak da mu poraženi ližu šupak, ali će ih svejedno baciti k’o staru krpu. Partija ne pozna milost, milost je slabost, kao što je i Adolf govorio.

     • Sivooki

      Da.

    • Vjetruša Kliktavka

     Ne podcjenjujem ih. Naprotiv. Pokušavam upozoriti na moguću promjenu strategije. Misliš da oni nisu svjesni da će ih Milanović pokopati?

     • Saga

      Ako ih dosad nije “pokopao”, i ne će.
      Što bi još novog mogao pokazati svojoj kmerskoj sekti a i naciji, a da nije već viđeno u punom sjaju?

     • Vjetruša Kliktavka

      Sago, jasno je da postoje barem dvije frakcije u SDP-u. Od njih jednu vodi Milanović, a drugu netko drugi. Milanović sigurno neće dozvoliti da se njegov status u stranci narušava.

      Problem je u tome što on ne zna tko upravlja drugom frakcijom niti ima mogućnost to saznati. No ne treba sumnjati da je odmah shvatio da to nije Komadina. Stoga je za predpostaviti da će krenuti sustavom eliminacije bitnih pojedinaca tražiti tko je taj tko mu odvlači trećinu stranke. Ukoliko to odmah ne napravi i to na vrlo javan i brutalan način, ovi će mu odvući trećinu stranke + nega osobno optužiti za sve što je SDP evidentno počinio u zadnje četiri godine.

      Kao što sam spomenuo u predhodnom komentaru, izdvajanje većeg broja članova SDP-a u neku novu stranku, ili prelazak u neku postojeću je vrlo moguć. Time bi ta stranka dobila dio Milanovićevog kolača a on to ne smije dozvoliti ukoliko i dalje misli biti lider ljevice, a misli.

      Dakle, mora odmah počistiti i pokopati svoje unutarstranačke oponente inače će izgubiti monopol. A svi znamo što znači izgubiti monopol.

     • Saga

      Poštujem Vašu razčlambu. Nitko od nas ne zna kako će kmerske “čarke” završiti.
      Htjela sam zapravo reći kako su svi oni mentalno i programski isti, bez obzira na broj budućih frakcija. I daljnje rashrvaćenje ovog izluđenog naroda im je svima jedan od glavnih ciljeva.
      Vi znate kako sam ja već pisala da skh-sdp treba zabraniti Ustavom jer onaj tko misli kako će u hrvatskoj budućnosti biti neke poštene, nacionalno svjesne lijeve stranke, zavarava sam sebe i sve druge. Nikad je u Hrvatskoj nije bilo niti će je biti.

     • Vjetruša Kliktavka

      Slažem se.

      Jedino za čim sve frakcije u SDP-u (trenutno) teže je očuvanje osobne moći onih koji ih vode.

      Do značajne promjene i formiranja demokratske stranke koja bi zastupala stajališta lijevog centra moguće je tek nakon potpunog odumiranja svih elemenata koji gaje komunističku prošlost.

      Lustracija bi bila dobar korak u tom smjeru.

     • vdanan

      Takva im je ideologija. Marksizam-lenjinizam. „Istoriski“ i dijalektički materijalizam. Vođa Partije je Izabranik „historije“ (to je njihov lažni bog), on ne može biti u krivu ni onda kada očito je u krivu. Dijalektika opravdava sve njegove poteze.

     • Sivooki

      I opet ga izabrali! Pa baš dobro!!