Pobuna zbog najave ujedinjenja HDZ-a 1990 i Zubakove stranke: Ne žele biti u istoj stranci sa onima koji su sotonizirali sve hrvatsko u BiH

  4

  Po svemu sudeći HDZ 1990 nalazi se pred novim problemima, a sasvim je izvjesno i mogućim raskolom. Povod novim mimoilaženjima u toj stranci je najava o ujedinjenju ove stranke i Zubakovog Hrvatskog narodnog saveza.

  Najave mogućih problema ovaj put dolaze iz Mostara. Predsjednik tamošnjeg Gradskog odbora HDZ-a 1990, Slaven Raguž, ponudio je, naime, u četvrtak navečer svoj mandat na raspolaganje, ali su članovi Odbora odbili mogućnost da on napusti stranku.

  Komentirajući za Bljesak.info najave ujedinjenja HDZ 1990 s Hrvatskim narodnim savezom, Slaven Raguž je naveo kako je upravo to glavni razlog njegove odluke, ističući da se toj marginalnoj stranci pravno neregularnom izmjenom Statuta ustupaju mjesta u vrhu stranke kao da se radi o nekoj realnoj političkoj snazi.raguz-protiv-raguza

  Riječ je o strančici koju su svi napustili osim Krešimira Zubaka i njegovih istomišljenika. Taj čin nije ništa drugo nego davanje političke slamke spasa čovjeku koji je jedan od najodgovornijih za dekonstituiranje Hrvata u BiH za vrijeme Alijanse- naveo je Raguž.

  Raguž ne želi biti u istoj stranci sa osobama koje su, kroz tzv. Alijansu i Platformu, sotonizirali sve hrvatsko u BiH.

  ”Ne želim i neću biti u istoj stranci s političkom grupacijom koja i dandanas pozdravlja Alijansu i Platformu, te koristi svaku prigodu za sotoniziranje svega što nosi hrvatski predznak”, dodao je naglasivši kako ne želi biti ”dijelom politike koju diktira i podupire Sarajevo i dijelom politike koja u politici isključivo vidi trgovinu za što većim plijenom”.

  U kuloarima se sve glasnije može čuti da vodstvo HDZ 1990 sve otvorenije vodi pregovore sa strankama Živka Budimira, Zvonka Jurišića i braće Lijanović o postizbornoj suradnji i „slaganju“ koalicije sa SDP-om na razini Federacije BiH. Potporu takvom konceptu daju i neki istaknutiji pojedinci građanskog svjetonazora poput predsjednika Napretka Franje Topića, fra Luke Markešića, Slave Kukića, itd.SONY DSC

  Inače, aktualno vodstvo HDZ 1900 je na nedavnoj sjednici Predsjedništva stranke donio odluku o prikupljanju dokumentacije za pokretanje disciplinskih postupaka protiv onih koji se suprotstavljaju ovakvim nakanama, okarakteriziravši to kao djelovanje  ” onih koji su svojim djelovanjem opstruirali provođenje stranačkih odluka ili medijskim istupima naštetili ugledu stranke”.

  U međuvremenu, ostavku je podnio i glavni tajnik HDZ-a 1990 Josip Merdžo.

  ” Zbog neslaganja oko pristupa i postupaka vezanih uz dogovaranje zajedničkog nastupa na određenim razinama za opće izbore 2014. godine u okviru Hrvatskog narodnog sabora BiH, podnosim ostavku na mjesto glavnog tajnika HDZ-a 1990”, navodi se Merdžinoj ostavci, naslovljenoj na predsjednika HDZ-a 1990 Martina Raguža.

  Merdžo je u tekstu ostavke zahvalio suradnicima u Glavnom tajništvu HDZ 1990, te svim članovima HDZ 1990 ”na višegodišnjoj korektnoj i uspješnoj suradnji”.

  I. P/hrsvijet/bljesak

  facebook komentari

  • kvot

   Zubak je najbolje rješenje za bosanske Hrvate.
   A šta hercegovački Hrvati imaju na to reći,
   vidjećemo narednih dana…

   ___________________________________________
   Možda opet bude vezanja zastava… 😀
   Ko zna?

   • Zubak? Što ti je Kvote? Jesi dobar ti?

  • kvot

   Zubak je najbolje rješenje za bosanske Hrvate.
   A šta hercegovački Hrvati imaju na to reći,
   vidjećemo narednih dana…

   ___________________________________________
   Možda opet bude vezanja zastava… 😀
   Ko zna?

   • Zubak? Što ti je Kvote? Jesi dobar ti?