Počast žrtvama Vukovara i u Njemačkoj

2

Danas u Münchenu veliki mimohod za herojski Vukovar

München– U čast gradu heroju  Vukovaru mladi hrvatski studenti u Njemačkoj danas 18.studenoga sa početkom u 18.00 sati u Münchenu organiziraju veličanstveni mimohod  kako bi se prisjetili velike tragedije hrvatskog naroda i pada ove najveće utvrde obrane Hrvatske u Domovinskom ratu. Bit će to još jedno sijećanje i na sve koji su svoje živote položili u obranu Hrvatske. Kolona sijećanja  u petak kreće sa   Odeonsplatza u središtu bavarske metropole  i završava na Königsplatzu u četvrti Maxvorstadt.

mimohod-njemackaStudenti će okupljenima ovom prigodom  podijeliti i svijeće za Vukovar, koje će upaliti i nositi u koloni sjećanja. Tom prigodom bit će i prikupljene donacije za Vukovar i njegovu obnovu.Nakon mimohoda u 20.00 sati  uslijedit će i prikazivanje filma o Vukovaru i njegovoj žrtvi, a ujedno bit će održan i zanimljivi kulturno- zabavni program uz nastup  članova franjevačke mladeži, folklorne skupine, te organizatora Udruge hrvatskih studenata iz Münchena.

Mimohod će trajati dva dana tako da će se i u nedjelju 20.11.2016, u crkvi svetog Gabrijela na Prinzregentenplatzu završiti svetom misom koja  započinje u 12.00 sati a na kojoj se očekuje rekordan broj hrvatskih vjernika.

Zoran Paškov

facebook komentari

 • Paulaner Paulaner

  Lijepi grad München,lijepe pokrajine Bavarske. Utociste mnogih Hrvata,grad koji je mnogim protjeranim i nepozeljnim Hrvatima u Domovini dao novi dom i kruh svagdasnji. U njemu Hrvat moze biti ono sto po svojoj prirodi i jeste: Vjernik,radnik,obiteljski covjek i Hrvat!
  Na zalost sva ljepota i dobronamjerrnost ovoga grada,nije uspjela dusmanina sprijeciiti da njegove ulice ne budu uprljane nevinom Hrvatskom krvlju.
  Na srecu,ovaj grad i njegovi stanovnici pamte zrtve i ne zaboravljaju one koji su pocinili zlocin. Pamti i uzvraca,ublazava rane Hrvatskog naroda,daje bar neku zadovoljstinu zrtvama,osudjujuci njihove dzelate.
  U ovom gradu u celijama sjede krvnici Hrvata,ovaj grad ih je osudio,skupa sa svojom Hrvatskom bracom.
  Hvala Münchenu,hvala Hrvatima kojima je taj grad njihov dom!

 • Pingback: Tvrtko.info – Počast žrtvama Vukovara i u Njemačkoj()