Počela 41. Internacionalna Una regata

0

U Kulen Vakufu je u četvrtak uveče upriličeno svečano otvaranje 41. Internacionalne turističke Una-regate, a učesnici danas veslaju prvu od tri etape, koja završava u kampu u Lohovu. Ovogodišnju Una-regatu svečano je proglasio otvorenom izvršni direktor HIFA Oila iz Tešnja Venan Hadžiselimović.

Ova kompanija, zajedno sa naftašima Unsko-sanskog kantona (USK) generalni je sponzor manifestacije. Svečanom otvaranju regate prisustvovao je veliki broj građana sa područja cijelog USK-a, a druženje je nastavljeno do kasno u noć, uz bogat kulturno-zabavni program.

Prema podacima Organizacionog odbora, put Lohova su danas krenula 73 čamca, u kojima je prosječno po šest učesnika. Pored domaćih, znatan broj dolazi iz evropskih, kao i zemalja bivše Jugoslavije.

U naredna tri dana rafteri će ukupno preći oko 80 kilometara, sve do Bosanske Krupe, gdje je predviđeno svečano zatvaranje manifestacije. Uz vožnju u tri etape, u mjestima gdje su predviđeni kampovi, biće organizirani brojni zabavno-muzički sadržaji.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

facebook komentari