Počeo Mostar Blues & Rock Festival

  2

  Jedanaesto izdanje Mostar Blues&Rock festivala započelo je sinoć razigranim blues notama u MC Pavarotti.

  Zvuk oldtimera najavio je Mostar Blues & Rock Festival, kada su bajkeri iz hercegovačkih moto klubova i vlasnici oldtimera prodefilirati gradom, najavljujući tako početak festivala. U Rock baru ‘Košćela‘ kao ‘glzbena predigra’ započeo je akustični blues koncert i blues-rock slušaona.

  Festival je ponosno otvorila mostarska grupa Mar Mar Blues, koja je zagrijala atmosferu, te pripremila publiku za svirke ‘starih’ bluesera.

  Mili Tiro, formalno je otvorio tradicionalnu glazbenu smotru, te pozdravio sve prisutne ispred organizacijskog tima, i zahvalio se svima što već 11 godina vjeruju u ovaj festival, ističući kako se nada da će Mostar jednog dana postati središte bluesa u regiji, pa čak i Europi.

  [quote]“Iznimna mi je čast da vas mogu pozdraviti s pozornice B&R Festivala, Mostar prati ovu iznimno važnu akciju. Moram reći da je ovo jedan od najvažnijih događaja u ovom gradu, jer u naš grad uspijeva dovesti najbolje glazbenike iz svijeta. Stoga sve čestitke organizacijskom timu festivala” rekao je na otvaranju gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.[/quote]

  zosterŠef Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Thomas Mesa, u pozdravnim riječima je istaknuo kako Američko veleposlanstvo sa zadovoljstvom podržava ovakve projekte gdje se ljudi, bez obzira na razlike, zajedno zabavljaju uz dobru glazbu.

  Blueseri iz susjedne nam Srbije Blue Family feat. Pera Joe, koketirajući s instrumentima, zaveli su publiku, koja je neumorno plesala uz ritmove.

  Grammy-jem nagrađeni virtuoz usne harmonike Sugar Blue, prenio je ‘duh svjetske glazbe’ na mostarsku publiku. Inspiraciju, koju je pronalazio diljem svijeta, pretvorio je u blues 21 stoljeća, koji je oduševio publiku MC Pavarotti.

  Za sada sam zadovoljan organizacijom. Prva večer je kao što i sami vidite prošla fenomenalno. Nestrpljivo iščekujemo i naredne dvije noći, kada će na bini SC Kantarevac zasvirati eminentna glazbena imena” rekao je za Bljesak.info Mili Tiro, organizator festivala.

  Danas, u petak, 19.07. održati će se Masterclass radionica u MC Pavarotti, s početkom u 11:45, a otvorena je za sve zainteresirane.

  Večeras nas na blues & rock bini SC Kantarevac očekuje Bad Blues Band Bulevar iz BiH, poznati Drugi način iz Hrvatske, kultni sastav Ten Years After (UK), te Yu Grupa iz Srbije.

  bljesak

  facebook komentari

  • DIKI

   Pera Džo svira, harmoničica u srce dira.

  • DIKI

   Pera Džo svira, harmoničica u srce dira.