Pod pritiskom javnosti, primopredaja vlasti ipak je otvorena za medije!?

9

Kako javlja portal direktno.hr Pod velikim pritiskom cjelokupne javnosti i medija, današnja primopredaja predsjedničke vlasti ipak će se odviti pod budnim okom ‘sedme sile’

Hrvatski su građani, jednako kao i urednici televizija, novina i internet portala, vrlo loše reagirali na namjeru Ive Josipovića – kojem danas ističe posljednji dan mandata – da protokolarnu primopredaju predsjedničke dužnosti, zakazanu u srijedu za 17.30 sati, obavi bez bliceva fotoaparata, rada kamera i pitanja novinara. Ta je odluka priopćena medijima svega sat vremena nakon što je iz predsjedničkog ureda otposlana obavijest da medija na primopredaji – neće biti.

Svaka primopredaja od 1990. bila je zabilježena kamerom, pa bi, da je ostalo pri prvotnoj odluci, ovo bio svojevrstan presedan. Naime, 2010. je nekoliko sati nakon inauguracije Ive Josipovića, na Pantovčaku je obavljena primopredaja vlasti s njegovim prethodnikom Stipom Mesićem. Nakon poziranja fotoreporterima, iza zatvorenih vrata su obavili primopredaju. Dvadesetak minuta kasnije, izašli su pred novinare i dali izjave. Mesić je komentirao kako odlazi zadovoljan jer je ”Hrvatska u pravim rukama te kako je Hrvatska izabrala predsjednika koji će sigurno štititi Ustav i koji će provoditi hrvatske zakone”. Potom je sjeo u automobili i napustio Ured predsjednika.

Kao što je portal direktno.hr već pisao, a i mi, ironično je da Josipović, koji je u pet godina vladavine u medijima iskakao kao iz paštete, na kraju mandata ne želi s okom javnosti podijeliti veliki dan svoga odlaska. Teško se oteti dojmu da bi ovakvim (pokušajem) cenzure u svijesti hrvatskih građana Josipović htio ostati upamćen kao predsjednik na vlasti.

“Mogu reći da to nije u skladu s demokratskim protokolom u zemljama na koje se Hrvatska poziva kao uzor. To je samo jedan u nizu nastavaka sitnih politikantskih podmetanja predsjednici Grabar-Kitarović koji su u suprotnosti s onim što je gospodin Josipović rekao u izbornoj noći kada je dostojanstveno podnio poraz. To vjerojatno govori da radi u dogovoru s nekim drugim. Kao psihijatar, mogu reći da će time izazvati kontraefekt. Njihove maske ovime definitivno padaju”, rekao je jučer u razgovoru za direktno.hr psihijatar Herman Vukušić.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

 • sui

  Tik tak…..docekali smo pad Belog orla :)))))!

  • Alan B’Stard

   beloglavi sup 🙂
   ma tić je to, kakav orao 🙂

   • sui

    Hahaha, ne bi toliko stete nanio da je bio tic, ali neka ga samo sto dalje i od ociju – dosadilo mi je vise stalno gledati njegovu facu i slusati one njegove govore :))))).

    • Agromentum

     Samo je Račan bio dosadniji od njega – a Mesić opakiji. 🙂

     • sui

      Koji popis! Za nocne more :)))).

 • cleuna


  • Lilith

   Otišao je :))

   • srka

    Grdno se varas!

    by Srka®

    • Agromentum

     Varaš se i ti. Ako se bude probao i vratiti, naći će se već neko rješenje da ga se neutralizira ili…