Pratite nas

Kronika

Podignuta kaznena prijava protiv Emira Hadžihafizbegovića

Objavljeno

na

Kako je priopćila sisačko-moslavačka Policijska uprava, Hadžihafizbegoviću se kaznenom prijavom stavlja na teret da je u trenutku nesreće vozio znatno brže nego što je dopušteno.

emir-hadzihafizbegovic-620x350Protiv glumca Emira Hadžihafizbegovića sisačko-moslavačka Policijska uprava podnijela je kutinskome Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće 12. listopada na autocesti A3, u blizini Novske, u kojoj je poginula Anica Kuduz (63), a dvije su osobe ozlijeđene.

Kako je priopćila sisačko-moslavačka Policijska uprava, Hadžihafizbegoviću se kaznenom prijavom stavlja na teret da je u trenutku nesreće vozio znatno brže nego što je dopušteno. Već nekoliko kilometara prije mjesta nesreće u blizini Bročica na autocesti su stajale oznake o radovima i preusmjeravanju prometa na jedan trak te o obvezatnom smanjivanju brzine. Na mjestu radova bila je dopuštena najveća brzina od 60 kilometara na sat. U kaznenoj prijavi također stoji da brzina nije prilagođena uvjetima noćne vožnje i stanju na kolniku.

Hadžihafizbegović je na autocesti u Bročicama, u blizini Novske, 12. listopada oko 20 sati automobilom udario Ankicu Kuduz iz Zagreba, koja je stajala uz zaustavljeni automobil, a od ozljeda je poslije umrla u bolnici u Novoj Gradiški. Nesreća se dogodila na mjestu na kojem je dvadesetak minuta prije zasad nepoznati vozač srušio svijetleću i drugu signalizaciju kojima je promet zbog radova na autocesti preusmjeravan na desni vozni trak. To se vozilo nije zaustavilo, a sisačka policija za nepoznatim vozačem, protiv kojega je podnijela prekršajnu prijavu zbog bijega s mjesta nesreće, intenzivno traga.

Prekršajno je prijavljen i vozač osobnog automobila P.A. (46) iz Cerne zbog vožnje neprilagođenom brzinom. On je, nakon što je velikom brzinom naletio na porušene svijetleće oznake, zaustavio automobil u zaustavnom traku kako bi promijenio probušenu gumu. Dvije putnice u vozilu izišle su iz automobila i gledale kako vozač mijenja gumu, a jednu od njih, Ankicu Kuduz udario je Hadžihafizbegović.

Općinska državna odvjetnica iz Kutine Marija Rukavina rekla je da će razmotriti kaznenu prijavu i donijeti odluku o mogućem podizanju optužnice.

Nakon operacije i liječenja u bolnicama u Novoj Gradiški i Slavonskome Brodu, glumac koji je ozlijeđen u prometnoj nesreći koju je izazvao na kućnoj je njezi u Zagrebu. (hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Kronika

Damir Kajin: Što je antifašizam za sadašnji vrh IDS-a?

Objavljeno

na

Objavio

Policija je nešto, a DORH baš ništa

Što je antifašizam za sadašnji vrh IDS-a? Ispričat ću slučaj Marije Kapetanke, priča nam Damir Kajin, bivši saborski zastupnik. Tko je ta časna žena? Radnica u turizmu, danas umirovljenica, majka dvojice sinova, narodna pjesnikinja, a osim toga pjeva i u crkvenom zboru. Po kome je dobila nadimak?

Po svojoj majci koja je u drugom svjetskom ratu bila dva puta ranjena i koja je kraj rata dočekala sa činom kapetana JNA. Inače toj istarskoj heroini nacisti za vrijeme Romelove ofanzive ubili su oca, mater, tri brata i dvije sestre od kojih je jedna bila u sedmom mjesecu trudnoće, nastavio je Damir Kajin.

Mužu naše Marije komunističke vlasti nacionalizirale su 3 ha zemlje u srcu Rovinja kojemu je ta zemlja vraćena 90-tih godina. Jasno, do tada je ta zemlja bila kao dio općenarodne imovine sa pravom korištenja Grada Rovinja urbanizirana, ali u trenutku povrata, IDS istu deurbanizira.

I sada bit. Brat pok. izraelskog predsjednika i premijera Peresa dolazi do Mesića koji vapi za investicijama. Tako on dolazi do Marije Kapetanke u Rovinj. Bio je zainteresiran za kupnju iste, a Marija ju je željela prodati. Jasno, uvjet je bio da se nekada urbanizirana zemlja ponovo urbanizira. Ona kumi vrh IDS-a: “Molim vas učinite to”, ali ne ide. Dakle, gradska vlast nije htjela, odnosno nije bila zainteresirana da se dogodi strana investicija i time zaposli nekoliko desetaka Rovinjaca, upozorio je Kajin.

I onda dolazi neki emisar i pred Mariju stavlja ponudu: “Može, ali to košta 600.000 €. Bila bi ona i na tu ucjenu pristala, ali brat izraelskog predsjednika je poručio: “Mi tako ne poslujemo”. Nakon toga nikad se više nije vratio niti u Istru, niti u Hrvatsku. A zanimljivo je da gradski i županijski oci koji žive u istoj ulici gdje i Marija o tome ništa ne znaju makar su joj prvi susjedi kojima se u više navrata obraćala, kaže nam Kajin.

Tako je propala jedna strana investicija, a još jedna časna, stara istarska familija nije se uspjela socijalno i ekonomski osigurati.

Židovska općina u Zagrebu o svemu je obavještena. Policija je nešto odradila, no DORH baš ništa i život ide dalje, a IDS govori o antifašizmu, zaključio je Kajin.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Ponovno zastrašivanje Hrvata Novog Travnika!? Oštećeno Spomen obilježje hrvatskim braniteljima

Objavljeno

na

Objavio

Da su Hrvati Novog Travnika ugroženi dokazuje i najnoviji incident. U noći sa petka na subotu nepoznati  “vandali” su po drugi put u zadnji godinu dana oštetili spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima.

Ovaj put oštečen je i odnešen mramorni križ sa ugraviranom šahovnicom. Postolje križa je bačeno, a mramorni križ težak 70 kg je odnešen.

Ovaj čin je organiziran svjesno i sa jasnim ciljem zastrašivanja Hrvata i katolika Novog Travnika. Podsječamo da je isti spomenik oštečen prije nekoliko mjeseci, kada su sa spomenika odnešene golubice, piše centralna.ba

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Novi Travnik.

facebook komentari

Nastavi čitati