Connect with us

Reagiranja

PODIJELILI STE UJEDINJENU HRVATSKU, A SAD PODMEĆETE TRULE TEMELJE!

Published

on

Glavni akteri:

Ivo Josipović, Vesna Teršelič, Jadranka Kosor, nesretni Bojan Glavašević, Mirela Holy, Savo Štrbac, Zoran Pusić, Ante Tomić, Predrag Matić, Drago Hedl, Zoran Milanović,

Miljenko Jergović, Jelena Lovrić, Snježana Pavić, Mirjana Kasapović, Dejan Jović, Stjepan Mesić, Žarko Puhovski, Vesna Pusić, Milorad Pupovac, Rade Šerbedžija, Nenad Stazić, Darko Stazić, Ivan Grujić, Boris Dežulović, Budimir Lončar, Zoran
samozvani „Centar za mir, nenasilje i ljudska prava“ – Osijek,

samozvani „Centar za mirovne studije“ – Zagreb – Vukovar,

samozvani „Građanski odbor za ljudska prava“ – Zagreb,

samozvani „Centar za suočavanje s prošlošću – Documenta“ – Zagreb,

samozvana „Regionalna komisija za istinu (!) – Rekom“ – Jugoslavija,

samozvani „Međunarodni institut za studije o Srednjem istoku i Balkanu – IFIMES“ – Ljubljana,

dijelovi GONG-a –Zagreb,

Platforma 112 – Zagreb,…..

i – ne biste vjerovali –

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

KAKO JE SOHV RAZOTKRIO MREŽU?

Nakon razotkrivanja Documente i Vesne Teršelič, Rekoma, Ifimesa i Jadranke Kosor, OraHa i Mirele Holy, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara razotkrio je nesretnog Bojana Glavaševića. Documentin skup u Vukovaru trebao je biti cvijetak njihovog licemjerja. SOHV to nije dopustio: došao je na skup, postavljao pitanja, i sve snimio; takvim će radom nastaviti.

Ekstremno crvenilo na licu Teršeličke izazvalo je pitanje „Jeste li položili vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata s obzirom na to da ste organizirali okrugli stol o žrtvama na najvišoj razini?“ Mrmljanje zbunjene Teršelič i promucan odgovor – „Nismo…“ razotkrio je svo licemjerstvo stvarnih parazita na hrvatskom nacionalnom biću. Iako je upravo nesretni Bojan Glavašević, čovjek koji je bez ikakvih stručnih kvalifikacija postao pomoćnik ministra, pokrenuo lavinu, on je samo jedan mali kotačić cijele mašinerije.

 

Za to vrijeme njegov nadređeni Matić plasira vrhunac licemjernih laži i s pozicije ministra branitelja tvrdi da ćemo zbog hrvatskih branitelja biti izbačeni iz EU.

U istu tikvu puše i Vesna Teršelič zajedno sa suradnicima i podupirateljima Documente i REKOM-a, koji godinama ustrajno i podmuklo krivotvore povijest izjednačavajući krivnju žrtve i agresora, te gradeći mitologiju na pojedinačnim ratnim zločinima Hrvata, stavljajući ih u istu ravan s planiranim zločinima Srba. Pojava poprima groteskne razmjere kad uočimo činjenicu da Documenta lukavo i licemjerno prešućuje ne samo cijelu paletu komunističkih zločina, koja je također predmet deklariranog interesa, nego prešućuju cijeli genocidni i agresorski rat protiv Hrvatske. Sustavno i namjerno zanemaruju planski zločin velikosrpske politike poduprt jalnušima, diletantima i stokom sitnog zuba, koja nikad nije i neće prihvatiti postojanje hrvatske Države. http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/97146-stozer-za-obranu-hrvatskog-vukovara-prozvao-budimira-loncara-stjepana-mesica-i-jadranku-kosor.html

Glavni igrač cijelog plana je Ivo Josipović, čovjek koji je umalo uspio povući hrvatsku optužnicu protiv Srbije, čovjek koji je htio ocjenom ustavnosti Zakona o ništetnosti sve branitelje izručiti na milost i nemilost Srbiji, čovjek koji godinama ignorira otetog Veljka Marića, problem granica, problem ratne odštete, ignorira Blagu Zadru ali stiže na kestenijade, ignorira branitelje ali pjeva o ljepoti kape partizanke, ignorira Tuđmana ali slavi nedodirljivost masovnog ubojice, zločinca Josipa Broza.

http://www.sloboda.hr/stozer-josipovicu-dok-vi-lezerno-igrate-balote-veljko-maric-cami-u-srpskom-zatvoru-i-ceka-vasu-reakciju/

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/stozer-zelimo-nacionalnog-a-ne-ideoloskog-predsjednika-rh—355313.html
http://www.hrvatski-dom.hr/josipovicu-izbavite-veljka-marica-iz-srpskog-zatvora-prestanite-se-zabavljati-barbikama-urotama-i-ljepotom-kape-partizanke/

JOSIPOVIĆ -NIKOLIĆNe zaboravimo njihova zlurada i zlokobna nadanja u osuđujuću presudu generalima Hrvatske vojske. Neoprostivo je naricanja Zorana Pusića suradniku Štrbcu i njegovo ispričavanje (!?) zbog oslobađajuće presude. Jasno je kako je mreža postala vrlo ambiciozna i opasna u svojim nastojanjima.

Postali su toliko aktivni da su u upravno vijeće hrvatskog memorijalno dokumentacijskog centra Domovinskog rata uspjeli ugurati ljude sumnjive pa čak i pročetničke biografije, te bliske suradnike Documente. Cilj – srušiti Antu Nazora i preuzeti ekskluzivno pravo na kreiranje istine. Tako bi Teršelička konačno mogla pokrenuti REKOM – regionalnu komisiju za istinu, svesrdno gurana novcem hrvatskih državljana i imenom Ive Josipovića.

TEZA DA JE HRVATSKA STVORENA PARTIZANSKOM BORBOM OPASNA JE PODVALA

Ustav nedvosmisleno utvrđuje da je hrvatska država stvorena i obranjena pobjedom u Domovinskome ratu, a ne u partizanskoj borbi stvaranjem titoističke Jugoslavije. Nadalje, hrvatska je država stvorena u povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkih sustava. Dakle, nema kontinuiteta između Domovinskoga rata i komunističkog antifašizma jer je u procesu stvaranja hrvatske države odbačen komunistički sustav kao totalitarni nedemokratski sustav. Usto, i Hrvatski sabor, i EU jasno su osudili totalitarni komunistički režim, kroz deklaracije, rezolucije, zakone. Zato je protuustavno i protudržavno izjednačavanje antifašističke borbe četrdesetih godina i hrvatskih branitelja devedesetih godina.

josipović komunistKomunistički antifašisti imaju zasluge, u borbi protiv fašizma i nacizma kao što ih ima i Staljin i te zasluge ne treba odbacivati. Ali oni nisu donijeli slobodu hrvatskome narodu, nego novi totalitarizam. Oni nisu donijeli nacionalne i vjerske slobode, nego velike progone hrvatskih intelektualaca, domoljuba i vjernika. Oni se nisu izborili za samostalnu i suverenu Hrvatsku, nego za komunističku Jugoslaviju. Štoviše, oni su zaslužni za režim na čijem je čelu bio komunist Milošević u kojem su udruženi velikosrbi i Titova JNA, pokušali brutalnim ratom i agresijom očuvati komunističku Jugoslaviju kao najveću moguću veliku Srbiju.

Suprotno tomu, hrvatski su se branitelji devedesetih godina borili protiv komunističkog totalitarizma, protiv režima koji je godinama masovno kršio nacionalne i vjerske slobode kao i ljudska prava građana. Izborili su se za samostalnu, suverenu i demokratsku državu. Zato nije slučajno što su hrvatski branitelji kao simbol svoje borbe nosili križ i krunicu, a agresori crvenu zvijezdu petokraku. Izjednačavanje partizana i hrvatskih branitelja mučna je krivotvorina i neistina. Tom i takvom cilju služe sve gore navedene organizacije i pojedinci, obilato odlikovani i nagrađivani od ključnog kreatora mreže – Ive Josipovića.

NE ZABORAVITI

Kao što je poznato, Hrvatski je sabor, nakon provedenog referenduma o samostalnosti Hrvatske, usprkos velikim opasnostima i pritiscima, 25. lipnja 1991. godine donio Odluku o proglašenju samostalnosti Hrvatske i raskidanju svih veza sa SFRJ. I slovenski je parlament donio Odluku o samostalnosti Slovenije na temelju dogovora Tuđman-Kučan. U Sloveniji je odluka donesena jednoglasno, za razliku od Hrvatske u kojoj je bilo mnogo problema. Tadašnji SKH SDP, preteča današnjega SDP-a, u presudnome trenutku odlučivanja o stvaranju hrvatske države demonstrativno je napustio Hrvatski sabor. Dakle nije glasovao za samostalnosti hrvatske države.

JASNA STRATEGIJA

Prešućivanjem i amnestiranjem srpsko-četničke genocidne agresije na Hrvatsku, te istovremeno sotonizacijom i kriminalizacijom obrambenog Domovinskoga rata stvorena je nova, bolesna povijesna situacija u kojoj su hrvatski branitelji od vlastite vlasti predstavljeni kao agresori i zločinci. U skladu s tom strategijom potpunog izvrtanja istine i rehabilitacijom vrijednosti titoizma išao je proces u kojemu se i četnike predstavlja antifašistima. Četnik je postao i predsjednik Srbije, na putu je rehabilitacija Draže Mihailovića. Predmetna mreža koja je trenutno na vlasti u Hrvatskoj četnički ustanak i masovna ubojstva Hrvata u Srbu bolesno predstavlja kao „partizanski ustanak naroda Hrvatske“. Hrvatska je tako od vlastite vlasti prisiljena prihvatiti povijesne izmišljotine, prihvatiti Republiku Srpsku, te prihvatiti suđenje hrvatskim braniteljima na temelju lažnih, štoviše, grotesknih optužnica samozvanih vojnih sudova agresorske Srbije i JNA.

ZAŠTO PROSVJEDUJU BRANITELJI?

  • Predmetna mreža koja je trenutno na vlasti krivotvori povijest i podmeće trule temelje hrvatskoj državi.
  • Uništava sadašnjost.
  • Svime navedenim onemogućuje zdravu budućnost.
  • Svi umreženi koji 20 ruše hrvatsku državnost moraju otići da bi hrvatska djeca ostala u Hrvatskoj.
  • Hrvatski dragovoljci, veterani i branitelji prosvjeduju jer vlasti godinama dopuštaju pravno i političko nasilje Srbije nad Hrvatskom, najbolje vidljivo iz slučaja Veljka Marića, koji otet, već četvrtu godinu provodi po srpskim kazamatima.
  • Prosvjeduju protiv nasilne i opće jugoslavizacije društva, protiv rada Ministarstva branitelja koje samo po imenu ima dodir sa hrvatskim braniteljima i koje sustavno izjednačava žrtvu i agresora iz Domovinskog rata.
  • Prosvjeduju protiv totalitarne politike koja u Hrvatskoj ruši suverenitet naroda, obezvrjeđuje, zaustavlja i zabranjuje referendumske inicijative.
  • Prosvjeduju protiv nasilnog, protupravnog i protuustavnog udara vlastodržaca na žrtvu Vukovara, na žrtvu Hrvatske.
  • Prosvjeduju protiv namjernog, višegodišnjeg guranja hrvatskih državljana u dužničko ropstvo.

Vrijeme je strgnuti paučinu ove podmukle mreže s hrvatskog nacionalnog bića, obraniti temelje suvremene hrvatske države, lustrirati sve koji nam mute pogled i krenuti u izgradnju zdravog društva.

S vjerom u Boga i hrvatski narod.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Kamenjar.com

facebook komentari

Continue Reading
Advertisement
Comments

Reagiranja

MILJAVAC: “U stvaranju je Memorandum 3, a Srbi nikako ne odustaju od ovog prostora”

Published

on

By

Uoči posljednjih priprema za svečanost ‘Sloboda 2017.’ u povodu dana oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako Srbija polako, ali sigurno jača borbenu i vatrenu moć svoje vojske te najavio je i da Srbiji iduće godine stiže još šest helikoptera.

U sklopu priprema za svečanost ‘Sloboda 2017.’ Vučić je izjavio kako Srbija nabavkom novih deset MiG-ova 29 ima snagu u zraku kakvu nemaju sve zemlje bivše Jugoslavije zajedno.

General Pavao Miljavac potvrdio je kako je MiG 29 snažan zrakoplov, no kako ne znamo kako je opremljen. “Treba saznati s kojim je radarskim,  raketnim sustavom i obrambenim sustavom opremljen”, rekao je general za Direktno.hr i dodao kako je jedino za sad sigurno da su ojačali zrakoplovstvo i da to treba respektirati.

Međutim, general Miljavac ističe da je izjava Aleksandra Vučića malo pretjerana. “Naše Ministarstvo obrane sada nabavlja zrakoplove i Srbija neće dugo biti dominanta u zraku nigdje osim u možda u Makedoniji. Mađari imaju Gripene, ako se ne varam Rumunji su naručili 26 komada F 16 s modernom elektronikom, tako da izjava o jakom zrakoplovstvu ni sad ne drži vodu, a uskoro uopće neće”.

Miljavac je poslao i znakovitu poruku.

“U stvaranju je Memorandum 3, a Srbi nikako ne odustaju od ovog prostora. Uvijek su imali potporu svojih akademika i vojnih stručnjaka u tim težnjama te samo pronalaze nove načine da izmišljaju nove probleme kako bi djelovali. Čak i događaji koji su se nedavno događali kod nas imaju potporu izvana, a koliko će ta djelovanja biti uspješna i koliko će to biti prepoznato ovisi o onima koji vode državu sada i oni koji su odgovorni za sigurnost države”, upozorava general Miljavac te dodaje kako se jako malo stvari u visokoj politici i međunarodnim odnosima događaju slučajno.

Miljavac napominje da Hrvatska mora biti na oprezu jer stvari se ne poboljšavaju u odnosima sa Srbijom već se s novim tezama i problemima dodatno kompliciraju.

“Teza o građanskom ratu koju je izrekao ministar obrane Republike Srbije u Hrvatskoj pokušaj je izvrtanja istine o Srbiji na ovim prostorima, a sa zakonom o međunarodnoj juridistikciji pokušaj je pretvaranja Srbije u moralnu vertikalu koja želi na ostale prebaciti dio svoje krivice.”

General Miljavac napominje da odnosi nisu više jednostavni i da će se dodatno komplicirati, a da je sve to dio jednog hibridnog rata. “U parlamentu se tijekom rasprave o nabavci zrakoplova moglo čuti kako je potrebnije financirati znanost, no kako može znanost na grubu silu odgovoriti.  Već smo iskusili rat, platili veliku cijenu upravo zbog toga što nismo imali s čime se braniti”, rekao je Miljavac, piše Direktno.hr

Vučić: Srbiju više nitko ne može nekažnjeno napasti

facebook komentari

Continue Reading

Reagiranja

Odgovor predsjednika Vlade Plenkovića slovenskom premijeru Ceraru

Published

on

By

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković odgovorio je predsjedniku Vlade Republike Slovenije Miri Ceraru te zahvalio na pismu upućenom 16. listopada ove godine.

U odgovoru predsjednika Vlade Plenkovića navodi se:

“U pismu potvrđenu privrženost  Slovenije dobrosusjedskim odnosima i dijalogu s Hrvatskom, što u potpunosti zrcali i već poznata hrvatska stajališta, vidim kao dobar temelj za nastavak našeg dijaloga započetog prigodom susreta u Ljubljani 12. srpnja ove godine.

Koristim stoga ovu prigodu ponovno Vas pozvati u Zagreb, kako bismo, slijedom već ranije obavljenih priprema, održali naš idući sastanak u terminu koji bi nam zajednički odgovarao.

Slovenska stajališta o arbitražnom postupku i arbitražnoj odluci dobro su mi poznata kao što sam siguran da su Vama poznata hrvatska stajališta o tome.

No, razlika u polaznim stajalištima ne bi nas trebala priječiti da u konstruktivnom ozračju, u duhu partnerstva i međusobnog razumijevanja, pronađemo konkretna rješenja koja bi bila u interesu i na korist naših dviju država i naša dva naroda.

Predlažem stoga da na našem sastanku raspravimo sva otvorena pitanja između naših dviju država, uključujući i pitanje granice”, stoji u odgovoru predsjednika Vlade Republike Hrvatske  slovenskom kolegi.

Cerar u pismu Plenkoviću predložio osnivanje povjerenstva za demarkaciju granice

facebook komentari

Continue Reading