Podrška dečkima na političkom sudištu, podrška braniteljima u Savskoj, podrška studentima uhićenim zbog mišljenja.

2

SOHV je hrvatskim barjakom prelijepio protuzakonite natpise na vukovarskim zgradama šaljući jasnu poruku kako neće uspjeti pokušaj stvaranja kaosa u Vukovaru te ukazujući na grube pokušaje uvođenja strahovlade i kršenje zakona u režiji Josipovića i bulumente koja ga podržava.

Unatoč jasnoj odluci Ustavnog suda da se pri postavljanju ćiriličnih natpisnih ploča morao poštivati članak 8. UZoPNM, što postavljanje ploča automatski čini protuzakonitim, sadašnji sustav ne odustaje od kaznenog progona ljudi koji su te protuzakonito postavljene predmete odstranjivali sa zidova.

Optuženi su, uz mnoge, u ovome ciklusu Igor Smolčić, Enver Arnautović, Zvonimir Kološnjaj i Ivica Staničić, koji su se izjasnili da nisu krivi.

Optužnica im stavlja na teret više kaznenih dijela među kojima izazivanje nereda 2. rujna prošle godine, razbijanje i uništavanje državne imovine, napad i ozljeđivanje službenih osoba te pokušaj rušenja ustavnog poretka. Prijeti im kazna zatvora od jedne do osam godina.

Sudsko vijeće je promijenjeno jer su navodno dva člana, koji su sudjelovali u obrani Hrvatske odbila sudjelovati u sramotnom procesu.

Polcajci koji su svjedočili naglasili su da prosvjednici nisu primjenili silu prema policijskim službenicima niti se mogao primjetiti govor mržnje a do lakših ozljeda jedne policijske službenice došlo je usljed naguravanja.

Kamenjar.com

facebook komentari

  • EMINƎM

    nema predaje

    • Nema Predaje!Podrška dečkima na političkom sudištu, podrška braniteljima u Savskoj, podrška studentima uhićenim zbog mišljenja