Pratite nas

Pogledajte kako izgleda tomislavgradski Happy

Objavljeno

na

I Duvno ima svoj Happy.  Nakon brojih gradova po svijetu, i Tomislavgrad ima svoju  inačicu spota na hit Pharrella Williamsa za koje je zaslužno je troje mladih kreativaca: Vanja Sučić, Džoana Perković i Davor Đikić.

Iz  video materijala, koji je snimljen na nekoliko lokacija u tomislavgradskoj općini, napravljen je spot koji traje četiri minute.

Inače hit Pharrella Williamsa jedan je od najemitiranijih ove godine. Pjesma je u vrhu top ljestvica u više od 175 zemalja i prodana je u više od 2,3 milijuna primjeraka diljem svijeta! Nominiraja je i za nagradu Oscar.

Evo ga: Video o ljepšoj stvarnosti Tomislavgrada, o sretnim ljudima iz duvanjskog kraja, je pred vama!

Pogledajte Video uradak u kojem su i Tomislavgrađani plesali uz ritmove poznate Pharrellove pjesme Happy i tako se pridružili stotinama gradova u svijetu koji su snimili sreću svojih građana, a u povodu obilježavanja Svjetskog dana sreće.

Budite sretni svaki dan, svaki mjesec, svaku godinu, cijeli život, a mi smo snimili više sati plesa i sreće, dio ljepšeg i sretnijeg života u Tomislavgradu. I sve to saželi u četiri minute.

Evo što o snimanju Videa kažu članovi ekipe:

Vanja Sučić: Kad mi je Davor predložio da snimimo „Happy“ u Tomislavgradu bila sam oduševljena i odmah počela razmišljati, tko, kako, gdje? A s Džoanom i Davorom bilo je lijepo i ugodno raditi ovaj VIDEO. I nije bilo većih problema pri snimanju, osim što nam vrijeme nije uvijek išlo na ruku, pa se snimanje malo oduljilo.

Džoana Perković: Budući da mi je ples u krvi, jer plešem i vodim Duvanjske mažoretkinje 20 godina, a i sreća je tu negdje, raditi na snimanju ovog VIDEA bilo mi je i zabavno i ugodno. Najvažnije je bilo animirati sudionike, a to mi nije problem, uvijek prva počnem plesati. Nadam se da će se gledateljima svidjeti ovaj uradak.

Davor Đikić: Ja bih se, prije svega, zahvalio svim sudionicima, svim plesačima koje smo snimili u Tomislavgradu, jer je bilo malo teže objasniti ljudima o čemu se radi, što želimo. Neki, nažalost, nisu pristali biti dio „sreće“, iako smo sigurni da čine ljepši i sretniji dio života u Tomislavgradu.

Zahvala, naravno i Vanji i Džoani, one su bile animatori sretnih ljudi. Zatim sudionicima: duvanjskim KUD-ovima, koje će te lako prepoznati, Tomislavgradskim mažoretkinjama, Frami, Gimnaziji Marka Marulića, Srednjoj strukovnoj školi, Dječjem vrtiću, djelatnicima policije, Cicko-commerce, dimnjačaru, Staračkom domu, Firmi Marel Electric iz Tomislavgrada bez koje ne bi mogli snimiti scene iz zraka.

Hvala i Udruzi za informiranje i kulturu“ Tomislav“ iz Tomislavgrada na pomoći oko organizacije snimanja.

Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u snimanju VIDEA i plesali s nama!!!

tomislavnews.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Plenković: Ova godina bila je za Hrvatsku jedna od najizazovnijih nakon Domovinskog rata

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković danas pred Saborom predstavlja izvješće o radu Vlade RH, dakle, rezime protekle godine njegova mandata.

Prije toga, Sabor je tradicionalno rad započeo nizom zahtjeva za stanke, a glavna tema je, očekivano, Agrokor.

Premijer Andrej Plenković predstavlja godišnje izvješće o radu Vlade.

Ovo je bila jedna od najizazovnijih godina za Hrvatsku od Domovinskog rata – politički, gospodarski i vanjskopolitički. Požari i poplave, kriza u Agrokoru, problemi arbitraže oko Ine.., rekao je Plenković na početku.

“U središtu Vlade je hrvatski čovjek. Naš osnovni cilj je ostvariti bolji život i bolji standard. O ljudima ovisi hrvatska budućnosti. Pronalaženje rješenja za demografski izazov je ključan zadatak Vlade. rast gospodarstva i ravnomjeran gospodarski razvoj je nabolja demografska politika”, kazao je dodavši da je u prvoj godini mandata značajno povećana financijska potpora roditeljima.

Naglasio je kako je prvi zadatak zaustaviti odlazak mladih iz Hrvatske. Najavio je i od iduće godine pilot projekte za testiranje obrazovnog programa i kurikularne reforme.

“Novi program treba spojiti obrazovni sustav sa stvarnim potrebama tržišta rada. Učenicima treba omogućiti razvijanje digitalne pismenosti, omogućit će im se razvoj s praksom najrazvijenih obrazovnih sustava. restrukturirat ćemo postojeće stručno povjerenstvo za kurikularnu reformu – usmjerit ćemo aktivnosti na sadržaj a ne sastav povjerenstva”, naglasio je.

Premijer je rekao da je njegova Vlada povećala mirovine, da će se boriti za ravnopravnost žena i muškaraca na tržištu rada te da će se boriti za radnike i njihova prava.

“Najveći reformski proces koji nismo mogli niti naslutiti prije 12 mjeseci je upravljanje krizom u koncernu Agrokor, kompaniji koja zapošljava u Hrvatskoj više od 30.000 ljudi. Nekontrolirani stečaj i propast koji je bio realna mogućnost prije šest mjeseci imao bi katastrofalne posljedice po Hrvatsku. Danas je svima jasno da Vlada takav scenarij nije smjela dopustiti”, naglasio je Plenković.

“Pokazali smo da država zna i može ragirati brzo. Predložili smo zakonsko rješenje koje je spriječilo tsunami u državi. Otvoreni smo da se o Agrokoru raspravlja u Saboru, ako ne na povjerenstvu onda na odborima ili na plenarnoj sjednici”, predložio je.

Naglasio je da su vjetar u leđa za transformaciju poslovanja u Hrvatskoj dobri ekonomski pokazatelji

“Započeli smo s procesom priprema za uvođenje eura, kao službene valute u Hrvatskoj. Sve nove članice unije, uključujući i Hrvatsku, obezale su se prihvatiti euro, kad se za to ispune uvjeti. Prije nego što postane članica monetarne unije, država treba uz pravnu konvergenciju, zadovoljiti četiri kriterija – stabilnost cijena, održivost javnih financija, koje obuhvaća dva kriterija – proračunski manjak i javni dug, stabilnost tečaja i konvergenciju dugoročnih kamatnih stopa. Strukturne reforme koje provodimo pridonose ispunjavanju navedenih uvjeta, koje moramo provoditi i zbog nas samih.

Trenutno, Hrvatska ispunjava sve kriterije osim jednog, a i kod omjera duga opće države i BDP-a, pozitivan je trend dinamike jer ekonomski oporavak i stabilnost javnih financija utječu na njegovo smanjenje. Za Hrvatsku je prema tome ispunjavanje kriterija dostižan i realan cilj.

Brojne analize i komparativna iskustva pokazuju da građani i poduzeća mogu očekivati pozitivne učinke od uvođenja eura. Glavna korist odnosila bi se na uklanjanje valutnog rizika, kojem su izloženi svi s kreditima izraženim u eurima. Poduzeća zadužena u eurima, a prihode ostvaruju u domaćoj valuti, više neće biti ranjiva na deprecijaciju tečaja.

Drugo, korist bi trebala proizići i iz smanjenja kamatnih stopa.

Vlada će s toga, zajedno s HNB-om, krajem listopada predstaviti nacrt strategije za uvođenje eura kao službene valute u Hrvatskoj, čime započinje javna rasprava o ovom procesu”, rekao je Plenković.

Kazao je kako će Pelješki most će biti jedan od najvidljivijih projekata u kojem se vidi korist u članstvu u EU. Rekao je i kako se tri pristigle ponude pregledavaju.

“Krajevi mosta grade se na hrvatskom prostoru. Pitanje izgradnje mosta s razgraničenjem nema veze”, istaknuo je odbacujući opet prigovore BiH na izgradnju mosta.

facebook komentari

Nastavi čitati