Pokušaj kamenovanja Munire Subašić

1

Predsjednica Udruženja majke enklave Srebrenica i Žepa Munira Subašić danas je u Srebrenici posjetila majke koje će ukopati svoju djecu 11. srpnja.

Nakon te posjete boravila je u Memorijalnom centru u Potočarima gdje radila na pripremama za obilježavanje 22. godišnjice genocida, gdje je i fizički napadnuta.

U izjavi za Fenu Subašić je kazala da ju je izvjesni taksista gađao kamenom.

”Izlazeći iz centra prema našem autu pomolio se taksista koji je otvorio prozor i gađao kamenom i udario je u naše auto. Vjerojatno je imao namjeru mene da pogodi, jer sam ja bila pored auta. Udario je u auto i razbio auto, pozvali smo policiju i policija je došla i izvršila očevid”, kazala je Feni Munira Subašić.

Subašić kaže da se dosta provokacija događalo i da je slučajeve prijavljivala MUP-u, ali iz Suda iz Bijeljine su dobijali odgovor da “nemaju dovoljno dokaza”.

”Mnogo je bilo provokacija, ali uvijek smo ostajali dostojanstveni, ali danas je ovo ipak prevršilo mjeru i to se događa pred obilježavanje „Petrovdanskih dana“. Pozivamo sve normalne ljude da ovaj napad osude”, rekla je predsjednica Udruženja, istučići da je nije strah provokacija i napada.

Nakon ovog incidenta nam je kazala da je dobila poziv od šefa Misije OSCE-a Jonneta Moora.

”Pojedine osobe treba na neki način distancirati, pojedine ljude je oprt zahvatila mržnja kojoj nema lijeka”, zaključila je Subašić.

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Ovakva BiH je nakazna tvorevina, koju ,,njeguju” isto takvi svjetski političari, koji, u biti, vole imati takve točke u svijetu da ih mogu aktivirati u nekim budućim planovima…to je kao baklja koju samo treba prinijeti bačvi baruta!