Policija zaustavila antiprosvjednike na križanju Savske i Vukovarske

9

Oko 200 prosvjednika u organizaciji pokreta Occupy Croatia krenulo je sa zagrebačkog Trga bana Jelačića uputilo se prema Savskoj, gdje je nekoliko stotina branitelja pred šatorom.

Prosvjednici predvođeni pokretom Occupy Croatia su oko 14.30 krenuli prema Savskoj.

images_cms-image-000009237

Kako javlja Hina, formirala se grupa od oko 200 ljudi, čekaju s transparentima u kojima se ističe da iza prosvjeda u Savskoj stoje Josip Klemm i Tomislav Karamarko. Ispred Occupy Hrvatske progovorio je Dražen Heroić, inače iz Udruge slobodarskih aktivista, prenosi direktno.hr.

”Mi više ne možemo dopustiti bujanje nacionalizma, sve je to već bilo viđeno u Vukovaru kad su se rušile ploče s ćiriličnim natpisima, šatoraši ne predstavljaju branitelje u cjelini, već je to jedna mala skupina koja brine za svoju guzicu”, rekao je Heroić.

S druge strane, kod zgrade Ministarstva branitelja okupilo se nekoliko stotina branitelja. Došli su u znak podrške suborcima.

Ćiro Blažević, stao je, pak na stranu branitelja u šatoru.

”Prosvjed u organizaciji Occupy Croatia je sramota! Riječ je o antidržavnim elementima. To je jad i čemer da to mediji uopće prate”, rekao je Ćiro, a prenosi Večernji.

Prema posljednjim informacijama 24sata, policija je zaustavila kolonu između Savske i Vukovarske. Dio prosvjednika pokušao je probiti kordon.

braniteljiS
Naši Branitelji u Savskoj 66

[ad id=”40551″]

Povratku prema gradu prethodilo je napetih sat vremena u kojem su prosvjednici bezuspješno pokušali alternativnim putem preko Vukovarske i Koranske doći do prosvjednika iz šatora ali su ih interventni policajci također spriječili u toj namjeri.

Policija je svojim kordonom bila napravila stotinjak metara duboku tampon zonu i onemogućila izravan kontakt s braniteljima kojih je po novinarskoj procjeni bilo oko 700 i koji su se, mahom u vojnim odorama, okupili u Savskoj, stotinjak metara ispred broja 66, gdje su čekali eventualni dolazak prosvjedne kolone.

U prvim braniteljskim redovima nalazili su se ratni vojni invalidi u kolicima, a svi su uzvikivali “Hrvatska, Hrvatska” i pjevali “Zovi, samo zovi” i druge domoljubne te vjerske pjesme.

Josip Klemm, jedan od organizatora braniteljskog prosvjeda u Savskoj, izjavio je, čekajući kolonu, kako će “i ovaj put hrvatski branitelji pokazati dostojanstvo”. “Mi smo ti koji ćemo hrvatskoj policiji pomoći da se održi javni red i mir, hrvatski branitelji ne pozivaju na mržnju i Đuro (Glogoški) će doći sa svojim invalidima kako bi sve bilo u redu”, rekao je.

Nekoliko stotana metara niže, na križanju Savske i Vukovarske, gdje je policija prepriječila put “antibraniteljskoj” koloni, prosvjednici su uzvikivali “Hrvatska, Hrvatska”, ali i “Hoćemo se slobodno kretati”, “Hoćemo u Savsku”, “Mito i korupcija – hrvatska policija”, “Ovo je represija”, a jedan od prosvjednika je policiji doviknuo kako “braniteljima nije priječila put kada su se oni u prosvjednoj koloni kretali gradom”.

Prema zapažanju novinara događaj je prošao bez nasilja, ali su se mogla čuti dovikivanja i uvrede.

Prosvjedne skupine nadzirali su brojni interventni policajci, koji su spriječili izravan kontakt dvije suprotstavlljene skupine.

facebook komentari

 • Ljuta Trava

  Yugo štakori su pobjegli u svoje crvene rupe.
  Branitelji Domovine sa svojim narodom su spremni.

  • Lilith

   Šaka jada! Negdje sam na tvu čuo ili mi se učinilo: “ovo je srbija” , jeli moguće da su to pjevali!?

   • EMINƎM

    Četnička guja sikće u sred Hrvatske .

    • Guest

     Vidi statusa! Mrzitelji par ekselans

    • Lilith

     vidi statusa, mrzitelji par ekselans

   • Ljuta Trava

    Mi smo bili nekih 200-tinjak metara od kordona policije i nisam to mogao čuti .Sreća pa je policija spriječila njihov prolaz , i hvala policiji za stvarno korektan odnos prema Braniteljima .

 • cleuna

  Pomirenje!?
  S kim,s ovim banditima!?
  Zar nije dovoljno da smo im jednom pružili ruku na koju su oni pljunuli i pogledajte na koji nam način to vraćaju?
  Nema pomirenja s ovom divljom partizansko-komunističkom bandom…samo borba do konačnog istrijebljenja “ili mi ili oni”.