Policijaci kao razbojnici: U maskirnima kapama noću oštemali spomenik HOS-u u Splitu

5

Ministar Ranko Ostojić već je dobio naziv Prva kapuljača Hrvatske. Spomenik je vlasništvo HOS-a, vrijedan 540 tisuća kuna, a ovim činom Ostojić je uvrijedio svih 46 poginulih pripadnika IX. bojne “Rafael vitez Boban”

Oko 21  sat i 30 minuta 20-ak policjaca, pripadnika specijalnih postrojba naoružanih dugim oružjem te nekoiko pripadnika temeljene policije oštemali su podzdrav Za DOM SPREMNI sa spomemenika IX. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban” u Ulici Ruđera Boškovića u Splitu.

hos, spokenik ošteman

Policajac koji je čekićem i dlijetom štemao slovo po slovo u riječima ZA DOM SPREMNI bio je maskiran kapom fantomkom, a policajci koji su osiguravali akciju naoružani dugim oružjem.

Glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić objasnila je akciju policije”Natpis je neprimjerenog sadržaja pa je morao biti uklonjen!”
S obzirom na svu paniku i hajku koja se u posljednje vrijeme digla oko spomenika, pripadnici HOS-a su u najmanju ruku očekivali sudski nalog ili da će ih barem informirati što će biti s njihovim spomenikom.

Ako policija misli da je akcija legitimna, da je poruka na spomeniku neprimjerenoga sadržaja, zašto  ga nije uklonila po danu. Kao zadnji kriminalci izveli su noćnu akciju. Slično kao kad su postavljali ćirilične ploče u Vukovaru.

1_343370[1]

Ovim potezom izazvat će još veće svađe i prijepore, doliti ulje na vatru i naelektrizirati ionako napetu atmosferu. Ministar Ranko Ostojić već je dobio naziv Prva kapuljača Hrvatske.

Spomenik 46-orici poginulih poginulih pripadnika IX. bojne “Rafael vitez Boban” vlasništvo je HOS-a. Vrijedan je 540 tisuća kuna, a izgrađen je donacijama i dragovoljnim prilozima uglavnom iz dijaspore.

Ovo je cirkus. Jesu li imali sudski nalog, tko će platiti popravak učinjene štete i obeštetiti  vlasnika spomenika. Jesu li konzultirali autor spomenika???  Na redu je unutarnja kontrola MUP-a i DORH

Ovim činom Ostojić je uvrijedio svih 46 poginulih pripadnika slavne postrojbe koja je iznijela neke od najtežih bitaka Domovinskog rata. Bili su u zadarskom zaleđu, šibenkom ratištu, akciji Maslecnica, Oluji i brojnim drugim ratištima.

Nije ih bilo mnogo, postrojba je brojila od 120 do 400 pripadnika, ali ONI, upravo ONI, momci iz IX. bojne HOS-a bili su na Srđu i u presudnom trenutku spasili Dubrovnik.

[mom_video type=”youtube” id=”z5u92IN4TQM” width=”750″ height=”420″]

Može li danas netko njih, poginule im suborce i njihove obitelji, spasiti od Ranka Ostojića, Prve kapuljače Hrvatske.

[ad id=”40551″]

M. Marković

facebook komentari

 • Ljuta Trava

  Što je sljedeće , hoće li Rankova milicija možda rušiti i spomenik Josipu Joviću???
  Sramota , ovaj čin je čisto pljuvanje po Braniteljima !

  • Alan B’Stard

   Katastrofa! Ocito zele isprovocirati nerede!
   Pljuvanje na branitelje i na domovinski rat

 • diablo

  Kukavelj, kakva specijalna policija….pljucccc

 • Otporaš

  Opet komunističko/jugoslavenska posla. Oni su kukolj među nama poštenim Hrvatima. Mi koji smo žitom odgojeni, znamo savršeno dobro šta se s kukoljom radi…

 • Herceg-Bosna

  triba ostojića naučiti pameti i to s maskirnom kapom na glavi,
  i za svako slovo sa spomenika pendrek po glavi,,,
  majku mu heben komunjarsku,,