Politizacija zgrade HNK pl.Zajc u Rijeci mimo Zakona o kazalištima i Statuta

2

Poštovani brojni uredi, glasnogovornici, zamjenici, pomoćnici, službe, inspekcije Ministarstva kulture,

pošto je naš prvi upit zanemaren, a bio je vezan za politizaciju kazališne zgrade pl.Zajc u Rijeci od strane osoba koje rukovode tim kazalištem, šaljemo Vam ponovno upit. Ovoga puta osim što ga šaljemo na sve Vaše mail adrese, šaljemo ga i u sve medije, jer očito odgovor nećemo drugačije dobiti.

Dakle, pošto je Zakonom o kazalištima i Statutom kazališta pl.Zajc u Rijeci jasno deklarirana djelatnost tog kazališta, postavljamo pitanje kako se pročelje jedne takve ustanove može koristiti za iznošenje političkih stavova osoba koje rukovode tom javnom ustanovom, pošto takva djelatnost nije propisana Statutom ni Zakonom?

U privitku Vam dostavljamo fotografiju plakata koji je izvješen na pročelje kazališne zgrade i Statut tog kazališta da se jasno odredi jesu li ovakve egzibicije u skladu sa zakonima ove države ili ćemo sva pročelja kazališnih zgrada u Hrvatskoj pretvoriti u političke reklamne panoe? Napominjemo kako ovo nije prvi put da se pročelje javne ustanove koristi za nametanje političkog i svjetonazorskog opredjeljenja rukovodstva kazališne ustanove u Rijeci.

U nadi kako ćete odvojiti nešto vremena za odgovor na ovaj upit, čekamo odgovor Vas kao institucije nadležne za provjeru zakonitosti rada kazališnih ustanova.

S poštovanjem

Udruga Urbana Desnica

glavasevic-procelje

facebook komentari

  • Alan B’Stard

    Ima li u Rijeci sirovih jaja?

  • peppermintt

    Provokacija samo takva, ovo treba rješavati žurno i to prijavama protiv glavnog riječkog kazališta radi zloporabe položaja , poticanja na mržnju i nesnošljivost među narodom.
    Bijedno.