Poljoprivrednici najavljuju iznenadne napade jajima i mlijekom na članove federalne Vlade

0

Koordinator Saveza udruženja poljoprivrednika Federacije BiH Nedžad Bićo smatra sramotnim da FBiH nije u stanju da isplati nijedan kvartal poticaja za poljoprivredu u ovoj godini, dok je Vlada Republike Srpske isplatila poticaje poljoprivrednicima od 60 milijuna KM za dva dana.

“Ovo je sada sramota, ako ne znaju, neka se ugledaju kako to radi Vlada Republike Srpske, vidjet će da može. Neka shvate jednom da je poljoprivreda osnovna grana privrede u BiH”, rekao je Bićo Srni.

On isplatu 3,7 milijuna KM poticaja Vlade FBiH u ovom tjednu ocjenjuje “zamazivanjem očiju” i laganjem i poljoprivrednika i šire javnosti, jer to nije dovoljno ni za poticaje mljekarima u dva kantona.

“Puna nam je kapa laži. Vlada objavljuje informacije kao da su počeli uplaćivati poticaje u punom kapacitetu”, pojašnjava Bićo.

Prema njegovim riječima, poljoprivrednici su ogorčeni zbog odnosa vlasti, što ih potiče da reagiraju mjerama koje im sada jedino izgledaju djelotvorno, a to je gađanje jajima ili mlijekom članova Vlade, iznenada i nenajavljeno, tamo gdje ih sretnu.

“To neće praviti neku veću štetu ali će ih brukati. Bit će gađan bilo koji ministar, posebno ministar financija FBiH Ante Krajina, jer bukvalno laže da uplaćuju poticaje, a uplatili su samo 3,7 milijuna KM”, rekao je Bićo.

Bljesak 

facebook komentari