Poljski ministar obrane Antoni Macierewicz: Rusija priprema agresiju na NATO

4

Poljski ministar obrane rekao je da Rusija neprekidno predstavlja ozbiljnu prijetnju NATO-u i da se  Moskva sustavno priprema za agresiju na savez.

[ad id=”93788″]

Poljska, bivša sovjetska satelitska država, boji se da Rusija nastoji proširiti utjecaj izvan svojih granica nakon što je Moskva anektirala ukrajinski Krimski poluotok 2014. i nastavlja podržavati naoružane separatiste u istočnoj Ukrajini.
Ranije ovog mjeseca dva su ruska ratna zrakoplova izvela simulirani napad prolazeći pored američkog razarača s navođenim projektilima koji je upravo bio napustio poljsku luku Gdyniju.

Američki dužnosnik kaže da je to jedan od najagresivnijih susreta dviju strana u nedavnoj povijesti.

Cjelokupno rusko ponašanje dosad upućuje na sustavnu pripremu za agresivnu akciju, rekao je poljski ministar obrane Antoni Macierewicz za list Rzeczpospolita Daily u današnjem intervjuu. I sada je vrijeme da se o tome progovori otvoreno, dodao je.

Varšava će ugostiti summit čelnika država NATO-a u srpnju, na kojemu će izvršiti pritisak za povećanje vojne prisutnosti na istočnim granicama saveza.

NATO je 2014. obustavio suradnju s Rusijom zbog njezine uloge u konfliktu u Ukrajini.

Rusija je rekla da bi se razmještajem znatnih snaga NATO-a blizu njezinih granica  mogao prekršiti sporazum iz 1997. između Rusije i NATO-a.

facebook komentari

 • Sivooki

  Tu leži odgovor zašto je Srbija “miljenica” kojoj se ne smiju postavljati uvjeti….

  • vdanan

   Ako je i tako, to pokazuje bezumnost EU birokrata, uključujući u to i gotovo sve državnike što čine EU. Ako žele pridobiti Srbiju, onda neka ju uvuku najprije u NATO. E, a to Srbija ne želi. Kakve onda ima logike da postane članicom EU, koja ne želi NATO? Na primjeru pristupanja Srbije u EU, SVI su posrani od glave do pete, uključujući u to u Orbana, koji se nešto „domunđava“ s Putinom. Orbanu se fučka do Ukrajine, kao i ostalim državnicima. To je sve skupa jedno bezumno i bezglavo družtvance, sastavljeno od državnika koji svatko za sebe misli da je najbolji, koji se ulizuju Putinu, i koji će zbog toga dobiti pravu mjeru destrukcije koja slijedi izdajicama.

   • kostresh

    … i uvijek gledaju da se izvuku na tudjim ledjima. vec vidjeno u povijesti…. a susjedi hrvatima sami kameleoni.

 • prepri43

  Najutjecanijim krugovima u svijetu treba baš takva Rusija kao sredstvo za plašenje svojih poreznih obveznika. Na svim slikovnim stranicama ubacuju se slike strašnih ruskih borbenih zrakoplova kako bi dobili zeleno svjetlo za razvijanje novih borbenih letjelica. U pitanju su vrtoglave miljarde od kojih mora svakog pametnog zaboljeti glava. Prosječni nosač zrakoplova košta više od pet milijardi dolara. Od lažnog straha da će biti napadnuti od Rusije oni troše na desetine milijardi na noružanje svake godine.S tim ujedno iscrpljuju Rusiju kao što je to svojedobno radio R.Reagan što je dovelo na koncu do raspada SSSR-a. Na taj način misle danas uništiti ruski putinov imperij!