Pomoć nevinoj šestorici Hrvata

  0

  Ovo je otvoreno pismo svim katoličkim misijama diljem svijeta.

  Dragi moji sunarodnjaci diljem svijeta!

  Kao jedan od vas sada u domovini znam da vas treba zamoliti što evo i činim preko naših katoličkih misija u koje još jedino možemo imati povjerenja. Razlog zamolbe je jednostavan a opet od izuzetne važnosti. Svi smo svjedoci gorke presude šestorici posljednjih ostavljenih na bojišnici za hrvatsko ime i za hrvatskog čovjeka. Da ne govorim puno, svima je nama bilo jasno da je Tužiteljstvo Haaškoga suda raznim montažama, pa čak i krivotvorenim videomontažama navelo sud na takvu presudu.

  S druge strane, šutnja onih koji “tuku praznu slamu a jedu pogaču hrvatskog naroda” sve je to još i pospješila. A kako znam da će to tako i dalje biti, i da od priča nema ništa nego od djela, zamolio bih svakoga koji se osjeća Hrvatom još uvijek, a i prijatelje da se pridruže malim prilogom u sljedećih nekoliko mjeseci.

  Kako? Neka se u svakoj katoličkoj misiji otvori obična bilježnica u koju bi se upisalo osobno svako ime svakog koji da bilo kakav prilog a i neka to bude najviše 50 dolara. Ne stidite se ako to bude i jedan dolar jer i jedan je cilj vrijedan. A cilj je ojačati odvjetnički tim koji će moći obraniti i preostalu šestorku i hrvatsko ime pred licem svijeta a samim time i sve one koji su se izborili ponovo za hrvatsko ime i pokojne i nemoćne žive.

  Ti prilozi neka se skupe i predaju onom koji će znati dalje, kardinalu Vinku Puljiću vrhbosanskom nadbiskupu, osobi koja je još uvijek na bojišnici za hrvatsko ime i hrvatskog malog čovjeka. To neka bude za Božić a bilježnice s imenima neka ostanu na oltaru svake misije kao svjedočanstvo pred imenom Gospodnjim koji će to jednom verificirati.

  Kako je vrijeme djela, i ne samo riječi, i ja ću u svojoj župi Viškovo dati da se ovo pročita i otvoriti bilježnicu, a možda će se pridružiti i druge župe. Jer vjerujem, ima još uvijek nas Hrvata i u Hrvatskoj!

  Tomo Periša

  facebook komentari