Pratite nas

‘POMOZI DA SPORTSKI PONOS HERCEGOVINE I DALJE TRAJE’

Objavljeno

na

 

 

POSTANI SPONZOR KLUBA, I KUPI ZLATNU ILI GODIŠNJU ULAZNICU I TIME POMOZI DA SPORTSKI PONOS HERCEGOVINE I DALJE TRAJE !!!

Na današnjem sastanku Upravnog odbora HKK Široki , a vezano za igranje u regionalnoj ABA ligi u idućoj sezoni 2013/14, i imajući u vidu da je vodstvo ABA lige neumoljivo u snižavanju cijene pozivnice koja košta 150.000 € , donijeli smo sljedeće odluke kako bi smo pokušali prikupiti sredstva :

1. Dostavljanje marketinške ponude svim pravnim subjektima u općini Široki Brijeg, Bosni i Hercegovini, i Širokobriježanima u dijaspori.

2. Pokretanje prodaje ZLATNIH GODIŠNJIH ULAZNICA po cijeni od 1.000 KM

[box_info](ova ulaznica je namijenjena za pojedince,restorane, kafiće,zanatske radnje i mnoge druge tvrtke koje ne mogu biti veći sponzori kluba)

Kupnjom zlatne godišnje ulaznice klub potencijalnom kupcu osigurava mjesto u VIP loži i stolicu na kojoj će pisati ime i prezime tog kupca, te mnoge druge pogodnosti tijekom cijeloe sezone.[/box_info]

3. Pokretanje prodaje STANDARDNE GODIŠNJE ULAZNICE po cijeni od 100 KM za odrasle oosbe starije od 18 godina.

4. Pokretanje prodaje DJEČJE GODIŠNJE ULAZNICE po cijeni od 30 KM za djecu i omladinu do 18 godina starosti.

[box_tip]NAPOMENA: Kupnjom godišnjih ulaznica od 100 KM potencijalni kupac će uštedjeti, jer prosječno sezona ima (ABA liga,Prvenstvo BiH,Kup BiH)

25 domaćih utakmica. Tj. 25 utakmica x 5 KM = 125 KM

Kupnjom dječjih godišnjih ulaznica od 30 KM potencijalni kupac će uštedjeti, jer prosječno sezona ima (ABA liga,Prvenstvo BiH,Kup BiH)

25 domaćih utakmica. Tj, 25 utakmica x 2 KM = 50 KM [/box_tip]

5. ERONET telefonski broj – za sve one koji ne mogu kupiti navedene ulaznice, a žele pomoći klubu putem telefonskog poziva koji košta 2 KM.

( Broj na koji možete donirati 2 KM bit će poznat u četvrtak 20.06.2013.)

Sve aktivnosti , novosti i obavijesti oko ove akcije možete pratiti na: www.hkksiroki.com (službena Web stranica) i na Facebook stranici (službena Facebook stranica ove akcije)

Cijela ova akcija će trajati do 01.07.2013.

Ovih dana će zaposlenici i prijatelji kluba obići sve pravne subjekte s marketinškom ponudom te anketnim listićem koji će popuniti kako bi klub dobio povratnu informaciju o zainteresiranim kupcima za ovu akciju.

Upravni odbor HKK Široki se želi zhvaliti svim dosadašnjim i budućim sponzorima na čelu s generalnim sponzorom WW-inom koji su izrazili svoju podršku u ovom projektu. Također posebna zahvala ide našim navijačima koji su sami tražili od nas da pokrenimo navedene aktivnosti jer su spremni pomoći voljenom klubu u okviru svojih mogućnosti.

Na jednoj strani smo svjesni teške ekonomske situacije u kojoj se skupa nalazimo, a na drugoj strani svjesni smo što bi značilo da naš klub u idućoj sezoni ne bude igrao regionalnu ligu što bi bilo stagniranje u razvoju naših mladih igrača, a svi ljubitelji iz regije bi bili zakinuti za ne gledanje vrhunskih košarkaških utakmica sa Cibonom, Cedevitom, Zadrom, Partizanom, Zvezdom, Budućnosti… Uvjereni smo da ćemo i ovog puta napraviti „nemoguće“ kao što smo to puno puta činili na parketu pobjedivši velike sportske klubove čime smo i ostvarili ove nemoguće rezultate.

Unaprijed se zahvaljujemo svima na dosadašnjoj i budućoj suradnji.

S poštovanjem!

Upravni odbor HKK Široki

ABCportal.info

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Kolumne

Višnja Starešina: Podmeće li OSA Hrvatima ili Hrvati Hrvatskoj?

Objavljeno

na

Objavio

Gledajući ovih dana kako hrvatsko državno vodstvo dobiva pljuske s istoka i zapada, sjevera i juga, nostalgično se prisjećam rujna 1995. godine. Zašto baš rujna 1995. godine?

Ne samo zato što je te jeseni hrvatska država, nakon proljetnog oslobodilačkog Bljeska, ljetne Oluje i kasnoljetnog Maestrala u zapadnoj BiH, djelovala samouvjereno i pobjednički. A pobjeda uz demonstraciju snage i samosvijesti uvijek daje dobar osjećaj.

Sjećam se te jeseni 1995. godine prvenstveno zbog veličine izazova i hrvatskih odgovora na njih. Tada su, naime, uz hrvatsko sudjelovanje, u ovom dijelu svijeta postavljeni temelji nove runde novog svjetskog poretka nakon okončanja hladnog rata: hrvatske su vojne pobjede bile uvod u daytonski mir, SAD je započeo svoje profiliranje kao svjetske supersile i glavnog sigurnosnog menadžera Europe, Rusiji je ponuđeno časno sudjelovanje u održavanju mira, a EU je ostalo da plati račun nakon iskazane političke i vojne nemoći.

Pobjednička taktika

U tom procesu, u koji su bili uključeni najveći igrači svjetske politike, Hrvatska je mogla najesen u Daytonu i prokockati svoje ljetne pobjede. Mogla je izgubiti, na primjer, da je predsjednik Tuđman u trenutku vojne nadmoći išao oružjem vratiti Podunavlje, da nije poslušao SAD i zaustavio vojsku pred Banjom Lukom, da je zbog bosanske Posavine napustio pregovore u Daytonu, ili da je nakon što su Srbi u Daytonu dobili Republiku Srpsku izišao iz Washingtonskog sporazuma o Federaciji BiH i zahtijevao povratak hrvatskog entiteta Herceg-Bosna…

Ali mogla je izgubiti i da je Tuđman čekao da SAD ili EU ili Rusija odrede što je hrvatski interes, da do posljednjeg trenutka nije taktizirao s realnom vojnom prijetnjom na liniji okupiranog Podunavlja, da nije inzistirao da ga integrira američki general…

Izvjesno je da su se neke stvari mogle i dogovoriti i bolje i preciznije, primjerice odredbe Washingtonskog sporazuma o bošnjačko-hrvatskoj Federaciji BiH, da ga se moglo bolje ugraditi u Daytonski sporazum… Ali to je naknadna pamet.

No ono zbog čega se ovih dana s nostalgijom sjećam te jeseni 1995. godine odnosi se prvenstveno na postojanje vlastite politike i čvrsto definiranog vlastita državnog interesa u uvjetima kada se kod nas i oko nas mijenja svijet. A (i) ujesen te 1995. godine predsjednik Tuđman je znao koji mu je strateški cilj, što je moguće postići u danom trenutku i uz koje saveznike je to moguće.

Cilj je bio: zaokružiti hrvatsku državnost mirno reintegrirajući Podunavlje, osigurati hrvatskoj politici prostor za konstitutivno sudjelovanje u budućoj političkoj konstrukciji BiH i okrenuti Hrvatsku zapadnim integracijama.

Da je u tom trenutku tadašnji hrvatski ministar obrane Gojko Šušak otišao potajno ruskom ministru obrane Pavelu Gračevu tražiti da mu osigura opstojnost hrvatskog entiteta Herceg-Bosne, ovaj bi ga vjerojatno rado primio, sve mu obećao i još ga nagradio čak i ozbiljnom pinkom na nekom računu na nekim otocima.

Ali Šušak je strateško partnerstvo (iz)gradio s američkim ministrom obrane Williamom Perryjem, koji je tražio ukidanje Herceg-Bosne. Jer je znao da bi Gračevljeva Herceg-Bosna, bez slobodne Hrvatske, bila – Herceg-Jugovina.

Dok ovih dana gledam kako Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović na čelu hrvatske države, članice NATO-a i EU-a dobivaju pljuske s istoka, zapada, sjevera i juga, čak me i ne brinu uopće trenutačni djelitelji tih pljusaka.

Brine me i pitam se postoji li u državnom vrhu netko tko zna kud plovi ovaj brod? Nije me briga hoće li Miro Cerar doći u Zagreb. Mene brine što se nakon izlaska iz arbitražnog postupka o Piranskom zaljevu hrvatska vanjska politika cijelo vrijeme pravila kao da to više nije naš problem, pustivši Sloveniju da na vlastitoj prijevari izgradi prednost u sporu.

Pupovčev kontrolni paket

Briga me i hoće li Aleksandar Vučić doći ove jeseni u Zagreb. Mene brine što Aleksandar Vučić preko Milorada Pupovca drži kontrolni paket dionica u hrvatskoj Vladi, u trenutku kada se vodi pravi rat za novi poredak na jugoistoku Europe, u koji su uključeni i svi regionalni i najveći svjetski politički igrači, uključujući SAD, Rusiju, Njemačku, Kinu…

Ne čudi me da je pretežito bošnjačka OSA snimala hrvatske političare i poslovne ljude, kako iz BiH, tako i iz Hrvatske. Iako dobro znam da i kod sebe imaju zbilja štošta za snimiti. Iako mi izgleda kao da je iza OSA-e ovaj put bila neka mnogo veća životinja. Ista ona koja je, čini mi se, bila i iza SOA-e kad su snimljeni slovenski predstavnici kako varaju u arbitraži.

Ali ja se pitam je li istina ono što OSA kaže da je snimila? Je li istina da političko vodstvo Hrvata iz BiH, u “dealu” s hrvatskim biznismenima i političarima, ispod žita, preko energetskih aranžmana s Rusijom, vraća Hrvatsku u balkanski regionalni savez?

Očekujem da te odgovore zatraži i razjasni premijer Plenković nakon povratka iz New Yorka. A dotad se želim nadati da je OSA sve loše snimila. Ili da je dobro montirala. Da je sve to samo Izetbegovićeva podvala. A ne Čovićeva (ras)prodaja posljednjih ostataka one pobjede iz jeseni 1995., uz asistenciju hrvatskog državnog vrha.

Višnja Starešina / Slobodna Dalmacija

Izetbegovićev specijalni rat protiv Hrvatske

facebook komentari

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Karl Erjavec očekuje pritisak EU-a zbog Plenkovićeva govora u UN-u

Objavljeno

na

Objavio

Slovenski ministar kaže da je nakon Plenkovićevog govora “svakom Slovencu jasno da je dijalog s Hrvatskom nemoguć”.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je u nedjelju da očekuje jak pritisak Europske komisije (EK) na Hrvatsku nakon govora premijera Andreja Plenkovića u UN-u u kojem je optužio Sloveniju za nepoštivanje međunarodnog prava.

Plenković je u četvrtak u govoru pred Općom skupštinom UN-a rekao da je Hrvatska morala izaći iz arbitraže o granici sa Slovenijom koju je Slovenija kompromitirala i upozorio da takvo “nepoštivanje međunarodnog prava” obeshrabruje ostale države da sporove rješavaju uz pomoć treće strane.

Slovenski ministar kaže da je nakon Plenkovićevog govora “svakom Slovencu jasno da je dijalog s Hrvatskom nemoguć”.

“Arbitražni sporazum je bio potpisan pod okriljem EU-a. Potptredsjednik EK-a Frans Timmermans je ponudio svoju pomoć ako ne bi došlo do dogovora s Hrvatskom o implementaciji arbitražne presude. Mislim da će naš slijedeći korak biti da ga obavijestimo o tome što se u New Yorku dogodilo”, kazao je Erjavec u razgovoru za RTV Slovenija.

Dodao je da EK ima niz instrumenata kako bi države koje ne poštuju vladavinu prava uvjerila da se ponašaju drukčije.

“Znamo što EU čini u pogledu Poljske zbog pravosudne reforme koju provodi njihova vlada. EU može zamrznuti europska sredstva takvim državama. Ipak mislim da će u slučaju Hrvatske biti dovoljan i poneki oštar poziv u Zagreb”, kazao je Erjavec.

Po njegovim riječima, da bi se arbitražna presuda provela potrebna je suradnja Hrvatske, ali Slovenija “neke stvari može implementirati sama” prihvaćanjem nekih zakona u parlamentu koje je premijer Miro Cerar najavio za ovaj mjesec.

Zbog Plenkovićeva govora Cerar je u četvrtak navečer otkazao dogovoreni susret s hrvatskim premijerom u Zagrebu 27. rujna o rješavanju hrvatsko-slovenskog graničnog prijepora.

Ljubljana smatra da je arbitražna odluka konačno rješenje koje treba primijeniti, a Zagreb traži novo bilateralno rješenje spora koji dvije države opterećuje od raspada bivše Jugoslavije 1990-tih godina.

Zašto bismo zaboravili da Slovenija laže, a da je Srbija bila agresor

facebook komentari

Nastavi čitati