Ponos Zorana Milanovića

0

Ovih pola puta se ne stidim nego sam ponosan. Nema ni jednog odstupanja kad su u pitanju društvene vrijednosti. Kad su u pitanju financije i netko kaže obećano ja kazem rečeno. Čekam da mi kažu gdje odstupamo? Važan dio Plana 21 bilo je uvođenje reda i teško će biti kritizirati takve mjere.  Otvoreno kažem da je naš zadatak da provedemo plan i borimo se za ljude. Ometat će nas legalnim putevima no ja u tome ne vidim ekstremizam ali vidim prijetvornost – rekao je aktualni premijer, za koga su neki naivno vjerovali kako bi mogao ponuditi, pa čak i dati, ostavku, što je, naravno, van svake pameti. U Hrvatskoj političari odlaze tek kad nemaju izbora, sjetimo se Ive Sanadera, koga nas je Europa morala osloboditi, točnije, Angela Merkel, na opći užas njegove medijske klike u Jutarnjem listu.

Okupilo se ove predblagdanske subote veselo društvo na Iblerovom trgu kako bi demokratski raspravilo o bivšoj Račanovoj glasnogovornici, imenjakinji Aleksandra Stankovića, Aleksandri Kolarić, demokratski joj nisu dali govoriti, nego su sve prepustili stranačkoj mašineriji, a znate i sami kako funkcionira stranačka mašinerija u Hrvatskoj. Članovi partije, predvođeni sekretarom, okupili su se ne bi li proslavili Božić prije Božića, nakon što su ga već proslavili s bivšim članom partije, Ivom Josipovićem te kako bi na koncu pokazali epohalne rezultate hrvatskim građanima nakon dvije godine haračenja Hrvatskom.

Milanović je, naravno, ponosan na sve ono što su drugovi napravili, uveli su financijski red u Hrvatsku i to tako da se FINA ponaša kao Jesse James, naime, hrvatski građani, kad nemaju, a nemaju sve češće, plijen su mnogih ovrha dok se tajkunima, poput Nine Pavića, dugovi prelamaju, i to kroz predstečajne nagodbe. Inače, uredni Nino Pavić duguje preko 600 000 milijuna kuna, umjesto ovrhovoditelja s tajkunom pregovara Linić. Doista, Linić ima razloga biti ponosan, njegov šef također.

Peradarska koalicija uvodi red u braniteljsku populaciju, Fred Matić, koji je sam sebe ocijenio peticom, pronašao je čak 55 lažna branitelja među 500 000 onih koji su na ovaj ili onaj način branili Hrvatsku, među njima niti jednog lažnog invalida, pa ni samog sebe. S druge strane savršeno s braniteljima se slaže šef Milanović, što smo vidjeli prošli mjesec u Vukovaru kada je u koloni zbrisao iz herojskog grada na Dunavu uplašivši se lampiona koji su njemu i njegovim suborcima bili nepremostiva prepreka na putu do Memorijalnog groblja, baš kao što mu je u Domovinskom ratu nepremostiva prepreka na putu do bojišta bila birtija u Tkalčićevoj ulici. Neke stvari nikad se ne mijenjaju.

Naposljetku, a poslije samo dvije godine pustošenja Hrvatskom i 360 000 nezaposlenih, ponosni premijer ima razloga za zadovoljstvo s obzirom da je uvjerljivo prošao referendum o braku protiv koga je ustalo sve napredno i slobodnomisleće u Hrvatskoj, uključujući i predsjednike države, Sabora te Vlade, ne zaboravimo medije. Razlog za ponos aktualnom lideru Hrvatske su i ustavne promjene koje su doživjele fijasko a što bi crna ruka partije, Josip Perković, mogla platiti izletom u Njemačku i to na duže vrijeme. I da, ne zaboravimo, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara mogao bi dati novi poticaj Milanovićevom ponosu, priprema se referendum o ćirilici zbog kojeg predstavnicima partije i satelitima te partije ide pjena na usta, pa čak i na oči.

tinolovka

facebook komentari