Pratite nas

Vijesti

Popis ‘Građana i Seljaka’: Lokalne popisne komisije bi mogle biti formirane na vrijeme

Objavljeno

na

Prema informacijama Agencije za statistiku BiH, zaključno sa današnjim danom, formirane su 133 popisne komisije lokalne samouprave od 142 koliko je potrebno.

Danas ističe produženi rok za formiranje Popisnih komisija lokalne samouprave. Prema podacima koji su pristigli u Agenciju za statistiku BiH, sve općine/gradovi bi trebale imati formirane komisije do 10. srpnja.

Prema informacijama Agencije za statistiku BiH, zaključno sa današnjim danom, formirane su 133 popisne komisije lokalne samouprave od 142 koliko je potrebno.

Međutim, kako većina općina ima zakazane sjednice vijeća/skupština za danas i u ponedjeljak, za očekivati je da će i preostalih devet lokalnih popisnih komisija biti formirano na vrijeme, odnosno prije 10.srpnja ove godine kada je planirana objava oglasa za popisivače i općinske instruktore.

Centralni popisni biro imat će 9. srpnja, konačne rezultate o formiranju Popisnih komisija lokalne samouprave kada će dati mišljenje i preporuke o ovoj i narednim aktivnostima, te informisati javnost i Vijeće ministara BiH, priopćila je Agencija za statistiku BiH.

Fena

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati