Poskidali i razbili sve dvojezične ploče u Vukovaru. Uhićeno više osoba

9

Dvije osobe prvo su razbile ploču na zgradi policijske postaje Vukovar, poslije čega su uhićene. Nakon toga skinute su i preostale dvojezične ploče postavljene proteklih mjeseci u Vukovaru

U Vukovaru se danas dogodio novi incident sa skidanjem dvojezičnih ploča. Ubrzo nakon polaganja vijenaca na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a koji je organiziran u povodu obilježavanja 23. obljetnice 204. vukovarske brigade, skinute su ili razbijene gotovo sve dvojezične ploče u Vukovaru, piše Večernji List.

Uhićeno je petero osoba, a među njima ima i žena.

Dvije osobe prvo su razbile ploču na zgradi policijske postaje Vukovar, poslije čega su uhićene. Nakon toga skinute su i preostale dvojezične ploče postavljene proteklih mjeseci u Vukovaru. Prema riječima Franje Šoljića, predsjednika koordinacija braniteljskih udruga grada Vukovara, osim razbijene ploče na PT-u Vukovar, u gradu više nema postavljenih dvojezičnih ploča.

– Ostale ploče branitelji-stradalnici skinuli su i odnijeli u ured gradonačelnika da ih on vrati u Zagreb. Uhićene su dvije osobe, od kojih je jedan muškarac 90-postotni ratni vojni invalid, a drugi je branitelj – rekao je Šoljić. Dodao je da su Vukovarci i branitelji danas pokazali zajedništvo i da će to tako i ostati. Pred policijskom postajom trenutačno se nalazi tridesetak okupljenih građana, a ispred je i nekoliko pripadnika interventne policije. VL

facebook komentari

 • peppermintt

  Nije dobro , Vukovarci su peepuni rana, nitko se od vladajućih ni ne osrvće na njihove opravdane zahtjeve. Kratko je trajalo zadovoljstvo radi izbora Penave, očito su Penavi vezane ruke odozgora jer njegove zahtjeve o ponovnom popisu u Vukovaru svi ignoriraju.

 • Kada Bog hoće čovjeka kaznuti, najprije mu pamet oduzme. Tako ti je i s političkim vrhom vlade RH. Bog ih kažnjava svak dan, ali oni to ne vide a narod vidi. Mesić je kažnjen doživotno, a ova projugoslavenska vlada mu još produžili titulu “doživotnog predsjednika”. Čim hrvatska LIJEPA PLAVKA Kolinda stupi na čelo Hrvatske Države kao prva predsjednica RH, odmah se tom šarlatanu i izdajici Mesiću treba oduzeti titula “doživotnog predsjednika”.

  • wolf

   Nista od tog bit Milane nece,dikobraz ce uzimat do smrti.Pljackasi nece bit kaznjeni,vec narod,zaduzen,siromasan i kaznjem.Lijepa Plavka ce sto rece moj prijatelj diablo ako pobijedi,bit samo promjena pola na Pantovscaku.Hrvatski politicari imaju samo razlicite kasike,lonac iz kog jedu kuva isti kuvar i svi mu se klanjaju.

 • peppermintt

  Moram priznati kako mi je gradonačelnik Vukovara Penava posve pozitivna osoba. šteta je što će ga stranački vrh kočiti u rješavanju mnogih stvari.

  • wolf

   Nema kako oces,izjave davat mores ali sta centralni komitet u ZG kaze to te je cinit ili letis.

   • peppermintt

    je li da je tako ? šteta mislim kako je Penava kvalitetan ka čovik i mogao bi biti inicijator pozitivnih promjena 🙂

    • wolf

     Znas vec kako je Stir prosa kad nije slusa ideologiju bosnjackoga zeta:)

     • peppermintt

      šteta što je Karamarko uspio dovest sebe na vlast u HDZ, prava šteta. To je velika stranka ima izgrađenu infrastrukturu i s nekim drugim imala bi šanse pročistit se od ostataka komunjarskih kadrova..

     • wolf

      ako mi virujes ja njega ni na portir nebi stavija u prvu smjenu,eto kako misljenje imam o njemu.