Pratite nas

Povodom konstantnih blaćenja Međugorja

Objavljeno

na

Povodom konstantnih blaćenja Međugorja od strane medija priopćenjem za javnost oglasio se predsjednik Mjesne zajednice Međugorje gosp. Dragan Vasilj.

On u priopćenju negoduje zbog orkestriranih napada na Međugorje i prezentiranje krive slike o ovom mjestu kojega posjećuju hodočasnici sa svih kontinenata. Prosvjeduje zbog senzacionalističkih tekstova koji su u svojoj srži potpuno prazni, a služe samo za prodavanje novine i povećanje tiraža, u čemu prednjači mostarski Dnevni list, na čiju je adresu priopćenje i naslovio.

Isto prenosimo u cijelosti:

Dragan-VasiljKada se u Sarajevu 500 ljudi otrovalo salmonelom to i nije neka senzacija a kada se u Međugorju skupina gostiju otruje burekom to jeste i to za naslovnu stranicu. U BiH što šumom što drumom a najmanje službeno došlo na tisuće kineza. Razmilili se po vaskolikoj državi, nigdje nisu registrirani, nitko ne zna gdje borave ni kad umiru nezna se gdje su pokopani. I opet kao da se ništa nije desilo, ali ako umre talijan u Međugorju, a još nije bio prijavljen e to je već za naslovne stranice.

Kad dvije osobe zaključe ugovor o najmu, u 99 % tih ugovora stoji klauzula da porez plaća najmoprimac. U 99 % tih ugovora nikad nije stavljena prava cijena ugovora, i nitko ne reagira pa čak ni porezna uprava.

Ogorčeni međugorčani koji su zaključili takve ugovore uradiše isto, prevariše državu, a sad je pozivaju da to dođe provjeriti. Znaju li ti fantomski međugorčani da su i oni suučesnici u kaznenom dijelu i da to što je gazda prijavio njih ne oslobađa odgovornosti.

„Fantomski“, jer uz sve naprezanje i provjeru samo trojica međugorčana su u iznajmljenim prostorima¨. Dali su oni stvarnost ili vaša fikcija? Koliko ih ima? Jedan, pet , tisuću koji su vam taj dopis uputili.  Ti vaši fantomi još i pokajnički priznaju da žive u mjestu punom droge, prostitucije i kocke. Nebi bilo loše da ste im imena objavili jer se oni nemaju čega bojati ako istinu govore.

Joseph Goebbels bio je Hitlerov ministar propagande. Genije koji je sa 24 godine doktorirao i to kod profesora židova. Goebbels je napisali su englezi, bio zaštitni znak za „ đavolsku propagandu, a kažu da je njegova izreka „ sto puta ponovljena laž na kraju će postati istina . I u današnje vrijeme kad netko širi laži kažu za njega „Ni Goebbels mu nije ravan“.

Pa i Hitler je između ostalog rekao „ vještom i ustrajnom propagandom ljudima se čak i nebo može prikazati kao pakao, a najbjedniji život kao raj“.

h_hodocasnicko-okupljanjeMoje osobno iskustvo sa vama potječe od prije dvije godine kada me nazvao tamo neki vaš Goebbels pa smo razgovarali o kanalizaciji u Međugorju. Naš neobavezan razgovor objavio je kao intervju bez moje autorizacije onoga što je napisao. Udarna rečenica na naslovnoj stranici je bila „Predsjednik MZ Međugorje je rekao da će i fratre kazniti 3000 KM zbog septičke“. Interesantno je da je odmah tu vijest prenio znate tko?

Portal Index hr !! Za one koji ne znaju Matija Babić vlasnik tog portala, nadprosječno inteligentan tip, je kao i Goebbels, kao i vi, svu svoju pamet upregao u propagandni rat sa Crkvom i svim što je uz nju vezano a naročito sa Međugorjem. Za inteligentnog Matiju Babića vi ste nitko i ništa, ali tako slasnom zalogaju koji ste mu vi servirali on nije mogao odoljeti. I ovu vašu senzaciju usmjerenu protiv Međugorja opet je prvi objavio Matija Babić i njegov Index  koji pokriva ogroman medijski prostor. Poslije glavnog jela ovo mu je došlo kao vrhunski desert. Ne surađuje Matija sa vama zato što vas voli ,već što mu servirate takve poslastice.

Da neprirodna simbioza postoji u životinjskom svijetu navesti ću primjer kojota i jazavca (izvor youtube). Dva predatora i mrska neprijatelja koji često u lovu na žrtvu hodaju jedan pored drugog (iako oba strašno smrde) i usput se nemilosrdno tuku i grizu. Tuku se za životni prostor kao Vi i Matija za medijski.

No kada naiđu na rupu od svizca odjednom djeluju zajedno i usklađeno jer tako slasnom zalogaju nemogu odoljeti, baš kao vi i Matija.

U svom ratu protiv Međugorja postoje razne druge bratije, jazavci i kojoti, pa tako npr; Vijesti.ba pišu „NDH vlasnik parcele u Međugorju“.

Dnevni Avaz pak piše „ 500 tisuća gostiju u Međugorju a nijedan prijavljeni gost“ iako je lani polovina budžeta županijske TZ popunjena boravišnom taksom iz općine Čitluk. Poslao sam im dokaz da nije tako i tražio demanti.

Oni to ne žele demantirati već me upute na neku obavještajnu agenciju od koje su dobili informaciju, obavještajci me upute na Asju u TZ no neće ni ona da demantira i krug se zatvorio. Važno je da je laž otišla u eter.

Vrhunac vaše propagande je i tekst „Misterij u Međugorju biznismen misteriozno nestao, iza sebe ostavio milijunske nekretnine“ . To se dogodilo 2011. U tekstu navodite da je nestao pod jako čudnim okolnostima, da policija o tome ne zna ništa, da nitko ne zna dali je uopće boravio na području Međugorja, da se tijekom 2011 godine zanimao za kupnju hotela na području Međugorja i da je tada nestao. Sve vam je to rekao tamo neki fantomski NN. Mi u Međugorju svi znamo kad netko običnu njivu kupi, a o milijunskim nekretninama da i ne govorimo. Vama je bilo dovoljno da se on nekada davno pojavio u Međugorju i na to prikačite informaciju da je tamo i nestao. Ne traži ga ni obitelj, ni policija, ni gorska služba niti Ambasada već samo taj Vaš NN i to u Međugorju iako je hodao i po Hrvatskoj i po cijelom svijetu. Da je i Goebbels bio pošteniji od Vas pokažuju njegove riječi : „ Englezi kad lažu misle da treba lagati na veliko. Oni se drže svojih laži čak i kad kod toga ispadaju smješni“. Ako išta podsjeća na vas onda je to ova njegova rečenica.

I na kraju, problema u Međugorju sigurno ima, ali ćemo ih riješavati mi istinski međugorčani. Tim vašim fantomima koji su dotrčali u Međugorje da se na brzinu obogate pa im ne ide, preporučujem da pokupe svoje prnje i vrate se odakle su došli. Neka odu i do biskupa Perića pa kad ih već ne ide kako su zamislili možda im on udjeli milostinju. Vjerovatno i vama ne ide tiraž kako ste očekivali pa se sa smetlišta medijskog prostora na ovakav način preko Međugorja želite podići koju stepenicu više.

Mi istinski međugorčani vam u tome sigurno nećemo pomoći jer to vaše smeće kupovati nećemo. – stoji u priopćenju kojega potpisuje Dragan Vasilj, a koje je upućeno Dnevnom Listu.

Brotnjo.info/kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Kolumne

Suočavanje s Todorićem

Objavljeno

na

Objavio

Kada je Ivica Todorić prije nešto više od pola godine prihvatio Plenkovićev „Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku“ te svoju tvrtku predao na upravljanje i restrukturiranje Vladinu izvanrednom povjereniku Anti Ramljaku, bilo je jasno da se Agrokoru crno piše.

Samo se nije znalo koliki su dugovi. Todorić je u toj prigodi uznosito priopćio naciji: „Četrdeset godina sebe uložio sam u izgradnju cijele Hrvatske i regije, stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi.“ Kako je odjeknuo taj priopćaj?

Odjeknuo je kao opća uvrjeda.

Danas znamo i približnu dubinu te uvrjede: dvadesetak milijarda kuna!

Policija je u skladu s tim znanjem krenula u potragu za dokazima o mogućim nezakonitostima u Agrokorovu poslovanju. Krenula je silovito. Drugi vele: spektakularno! Dobro, ali moglo je biti i spektakularnije da policija nije svoju akciju najavila samo probranim medijima. Što točno radi policija? Kako: što?! Pa „provodi izvide“! Dakle, „izviđa“. Pola godine nakon predaje? I to – gdje i kako? Istodobno na mnogo mjesta, po dvorima, kućama, stanovima. Pretresa, uhićuje, privodi, ispituje.

Najmršaviji nalaz bio je u Kulmerovim dvorima. U dvorcu ponad Zagreba policija nije našla nikoga i ništa. Ivica Todorić i njegovi sinovi Ante i Ivan odavno nisu u Hrvatskoj. Nagađalo se da su u Nizozemskoj, u Srbiji, u Rusiji. Najobavješteniji od njihovih odvjetnika, Čedo Prodanović, veli da je Ivica već druže vrijeme poslovno u Londonu te da su mu i djeca tamo zaposlena. Todorićevu izvanobiteljsku upravljačku elitu policija je zatekla na logu. Pretresla je kuće i stanove dvanaestero ljudi, ništa nije našla, ali je ljude pouhićivala i privela u istražne urede i podnijela kaznene prijave. Akcija je izazvala silan dojam u javnosti.

S pravom, tvrde znalci. Razvoj događaja, koji je Plenkovićeva Vlada spriječila u zadnji čas, bio je neusporedivo gori od „bujanja ustaštva i fašizma“. Kako to? Jednostavno, tobožnje ustaštvo i tobožnji fašizam ne ugrožavaju nikoga, ni najzadrtije jugane. Te su floskule u stanovitom smislu blagotvorne. One svakodnevno služe gubitnicima hrvatskoga Domovinskog rata za razbijanje frustracije, a nerijetko i za izbijanje kakve-takve kunske utjehe iz državnoga proračuna.

A stečaj Agrokora? To bi bilo nešto nalik na smak svijeta.  Stečaj bi ugrozio opstanak 40-ak tisuća Agrokorovih zaposlenika i njihovih obitelji. Stoga je mudra Plenkovićeva Vlada, da spasi Agrokor, izradila onaj zakon kojim je privremeno suspendirala liberalni fetiš nepovrjedivosti privatnoga vlasništva i uvela prisilnu upravu svoga povjerenika Ante Ramljaka u Todorićevu tvrtku. A kako je Agrokor u proizvodnji, preradi i distribuciji poljoprivrednina alfa i omega u Hrvatskoj i „regiji“, Plenković je tim potezom stekao naslov spasitelja hrvatske poljoprivrede.

Uostalom, da je Agrokorov kašalj za hrvatsko društvo pogibeljniji od tobožnjega ustaštva i fašizma, pokazuju i reakcije vlasti na te pojave. Zbog bujanja „ustaštva i fašizma“ Plenković je osnovao doduše elitnu, ali ipak izvanparlamentarnu (savjetodavnu) ideološku komisiju pod umiljatim imenom „Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima“. Vijeću predsjeda predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akad. Zvonko Kusić. A na drugoj strani HDZ-ovi su i SDP-ovi [narodni] zastupnici u Hrvatskomu [državnom] saboru osnovali parlamentarno „Istražno povjerenstvo za Agrokor“, koje predvodi bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić. Na prvi je pogled jasno da su ta dva tijela po zakonskoj snazi i ugledu u društvu nesumjerljiva.

Izneseni su argumenti pozitivno šuškavi. Ništa manje nego Plenkovićevo obećanje da spašavanje Agrokora ne će i zahtjev Predsjednice Republike da spašavanje Agrokora ne smije hrvatske državljane stajati ni jednu kunu. Zar smo zaboravili da nas je to spašavanje već stajalo barem 5.000.000 puta više, koliko je Vlada dala istražnim tijelima za osnaženje istrage?

Na što će sve to izaći? U ovom času nitko to ne zna. Ne znamo ni što će istraživati Miljenićevo „Povjerenstvo“ ni hoće li uopće išta istraživati ako uskoro počne sudbeni postupak. Kusićevo je „Vijeće“ malo preširoko fokusirano na „posljedice vladavine nedemokratskih režima“. Hrvatskom su naime od njezina postanka do uspostave Republike Hrvatske vladali nedemokratski režimi. Zato su i tu rezultati neizvjesni. U tomu je mraku jedina vedra stvar hrvatska pravosudna praksa. Iz predmeta Ive Sanadera i Tomislava Horvatinčića može se gotovo sa sigurnošću zaključiti:  ima nade za Ivicu Todorića.

Benjamin Tolić/Hrsvijet

facebook komentari

Nastavi čitati

Intervju

Plenković: Rasprava u Saboru pokazala kritizerstvo bez argumenata

Objavljeno

na

Objavio

U povodu prve godine rada svoje Vlade, premijer Andrej Plenković Hrvatskom je saboru podnio izvješće.

U jednosatnom govoru spomenuo je mnoge probleme s kojima se Vlada susrela u protekloj godini. Oporbeni klubovi žestoko su kritizirali njegov govor.

U razgovoru za HRT premijer Plenković je rekao kako je rasprava u Saboru pokazala jedno kritizerstvo bez argumenata koje nije bilo na razini jedne konstruktivne rasprave. Meni se čini da smo na sva četiri ključna stožerna programa naše vlade odgovorili. Unijeli smo gospodarsku sigurnost, rast i društvenu solidarnost.

Naglasio je činjenicu da nije bilo trećih izbora u manje od 24 mjeseca, a to bi bilo jako loše i za institucije i za političke stranke. S te strane sam jako zadovoljan da su kolege iz HNS-a prepoznali poruku važnosti stabilnosti, koja je bila poruka međunarodnim financijskim, gospodarskim institucijama.

Pogledajte gospodarski rast, smanjenje javnog duga, proračunskog manjka, najnižu stopu nezaposlenosti, najbolju turističku sezonu… Svi pokazatelji idu u pozitivnom smjeru, istaknuo je Plenković.

Govoreći o problemu iseljavanja iz Hrvatske, premijer je rekao kako to nije problem nastao 16. listopada 2016. godine, već problem koji traje već nekoliko godina. Naš je cilj demokratska revitalizacija zemlje i u tom smislu smo poduzeli niz mjera. Sve njih sam pobrojio u godišnjem izvješću pred zastupnicima. Od rodiljnih naknada, porezne reforme, sufinanciranja stambenih kredita.

Sve su to mjere koje idu za demografskom obnovom, a sadržane su u našem programu. One će ići za tim da našim mladim obiteljima stvorimo preduvjete da ostanu u Hrvatskoj, kazao je. Istaknuo je kako je jučer na užem kabinetu Vlade odlučeno da će se pronaći sredstva za svih 2400 zahtjeva koji  su podneseni za stambeno sufinanciranje.

Premijer je istaknuo kako su početkom godine prepoznali probleme u Agrokoru i na njih reagirali na najbolji mogući način. To je kompanija koja je u privatnom vlasništvu i koja je imala velik utjecaj na hrvatsko gospodarstvo. Nismo imali drugog scenarija nego ići s posebnim zakonom koji bi spriječio gospodarski i financijski krah ne samo te kompanije već i kompanija koje su s njom povezane, rekao je. Dodao je i da je to bila politička odluka i jedini mogući politički odabir.

Kolege iz oporbe ne prepoznaju ono što smo učinili i dobili s Lex Agrokorom. Ispadamo kao netko tko je napravio neki potez koji nije bio dobar. Nismo radili populistički, nismo radili napamet. Na nama je bilo da utvrdimo činjenice, a na savjetnicima da pomognu u dogovoru s vjerovnicima kako napraviti  put prema nagodbi i dugoročnoj održivosti kompanije i očuvanju radnih mjesta, istaknuo je Plenković.

Na pitanje je li potrebno utvrditi političku odgovornost kad je u pitanju Agrokor, premijer je kako im je u interesu da se se rasvijetle sve okolnosti koje su dovele do ove situacije u Agrokoru. Hoće li to biti istražno povjerenstvo ili neki drugi način rasprave u Saboru pred nekim saborskim odborom – to je pitanje u vezi kojega smo otvoreni.

Ono što je važno reći je to da samo istražno povjerenstvo regulirano zakonom te da njegov Članak 4 ne ostavlja baš previše mjesta za interpretaciju. Prema mišljenju mnogih pravnih autoriteta ukoliko se pokrene kazneni postupak istražno povjerenstvo prestaje s radom. To ne znači da Vlada i HDZ ne žele da se rasvijetli sve vezano uz Agrokor. Upravo obrnuto, mislim da bi to bilo zdravo za hrvatsko društvo, naglasio je Plenković.

Plenković: Ova godina bila je za Hrvatsku jedna od najizazovnijih nakon Domovinskog rata

facebook komentari

Nastavi čitati