Povratnici iz Sirije upali u džamiju u Sarajevu

7

Trojica ekstremista, od kojih je jedan povratnik sa sirijskog ratišta, izazvali su u petak incident tijekom molitve u džamiji u sarajevskom naselju Stara Breka, prenosi “Dnevni avaz”.

dzamija-s-breka

Imam džamije Muhamed Velić potvrdio je da se incident dogodio kada su u džamiju ušla trojica ekstremista, dodajući da je ovaj događaj uznemirio vjernike.

Njihove pojave su bile uznemirujuće. Dvojica su imala duže kose i brade, nauljene, a sva trojica imala su surmu na očima, onako kao kad se ide u rat i borbu. Glavni, koji je zapovijeda grupicom, stao je prvi ispred mene, skinuo jaknu, a onda se ukazala crna duga majica sa zastavom “Islamske države”, pojasnio je Velić.

On je naveo da mu je jedan od trojice mladića prilikom molitve pogrdno dobacio da laže.

Prema njegovim riječima, ovaj incident je neviđena uvreda i presedan koji ga je natjerao da reagira i da ih izbaci iz džamije.

facebook komentari

 • Agromentum

  Ovi takozvani povratnici iz Sirije mogu bit’ samo dezerteri (bjegunci). Ne puštaju isilovci tek tako da se netko vrati, ako se pogleda da pokušaju stalno nove regrutirat’. A dezerteri, kao ovaj, se pokušavaju na neki način “rehabilitirat'”.

  • srka

   Vidiš ti ovih “povratnika” nesretnika…duge kose…masne…brade…isti nesretnici poput četnika…doduše drugačije etiketirani…umno-poremećene ideologije i jedni i drugi!
   Nije mi jasno gdje je sada tzv. SIPA!?!
   by Srka®

   • Agromentum

    Svi bi volili da dobijemo povjerenje u tu SIPA-u, da radi posao koji bi i trebala. Ali postoji još nepovjerenje zato što se ne zna kad i jeli se radi o političkim ili mafijaškim obračunima.

   • Ljuta Trava

    Ima ti takvih i u SIPA-i , jer da ta agencija radi svoj posao ovi likovi se nebi šetali već bi bili već odavno u zatvoru .

    • srka

     Hmmm, to nikako nije dobro…da su se ušuljali i u SIPI…!?!
     Nego…da je da ih čovjek pohvata u SIPI…obrije, očešlja…okupa…te novi dres…mozda bi se krenulo naprijed…punom brzinom.

     by Srka®

     • Ljuta Trava

      Čemu se izlagati trošku pa ih brijat i kupat , na sud sa njima i neka razmišljaju o onim djevicama tucajući kamen 20-30 godina ili doživotno.

     • EMINƎM

      nek se nešto tuca, pa taman bila i kamena buža