Poziv na regrutaciju u Konjicu zbog referenduma?

1

”Moramo biti spremni i na ponovnu agresiju na našu domovinu BiH, moramo biti spremni u svakom pogledu psihofizički i materijalno tehnički…”

”Ne smijemo dozvoliti da nas iznenade i opet naprave pokolj i užasne zločine, moramo biti spremni kao da će ujutro rat”, napisao je predsjednik Udruženja maloljetnih dobrovoljaca ARBiH Općine Konjic, Kemal Duračić u priopćenju za javnost.

“Mi kao maloljetni bivši pripadnici ARBiH moramo biti spremni i na ponovnu agresiju na našu domovinu BiH, moramo biti spremni u svakom pogledu psihofizički i materijalno tehnički”, priopćio je Duračić i pozvao članove Udruženja da se jave od ponedjeljka u prostorije Udruženja ”radi konsultacija i dogovora oko pitanja Referenduma u genocidnoj tvorevini”.

”Ujedno pozivam i ostale patriote koji misle da bih svojim prisustvom i zalaganjem pomogli na bilo koji način da prevaziđemo ovo sve zajedno bez podjela i političkih previranja.

Sad politika nema nikakve veze sa ovim dešavanjima, bilo u kojoj da ste stranci sa bošnjačkim predznakom. Ne smijemo dozvoliti da nas iznenade i opet naprave pokolj i užasne zločine, moramo biti spremni kao da će ujutro rat”, naveo je Duračić.

U priopćenju se pozivaju i svi ostali da im se priključe.

”Nadamo se svi da rata neće biti kao što smo se nadali i 91-92 godine, ali ipak ga je bilo… Tako da dragi prijatelji i članovi Udruženja, patriote, poznanici, braćo i sestre bujrum svaki dan možete doći do nas da se ujedinimo u jednoj stvari, a to je opstanak bošnjačkoga naroda na ovim prostorima, i da svim dušmanima poručimo da ima Bosne, a Boga mi i Hercegovine dok smo mi živi… Selam alejkum i svako dobro…”, stoji u priopćenju.

facebook komentari

  • Agromentum

    1993-će vam kompas baš i nije funkcionirao u kojem pravcu i koga trebate napadat’.