Praljak matira svjedoka tužiteljstva Kljujića koji naglo mijenja mišljenje i govori kako je “Alija praktičar-političar”

  6

  Praljak matira svjedoka tužiteljstva Kljujića koji naglo mijenja mišljenje i govori kako je “Alija praktičar-političar”

  Još jedan video, o srpsko-muslimanskom sporazumu Karadžić-Filipović od 2. kolovoza 1991. godine poznatijem i kao “historijski sporazum”. Vidjet ćete kako general Praljak postavlja pitanje svjedoku tužiteljstva Stjepanu Kljujiću, bivšem članu predsjedništva BiH o tom sporazumu, i kako Kljujić mantra o tome da je Izetbegović odbio taj sporazum (što je neistina, jer taj sporazum je odbio Slobodan Milošević).

  Nakon toga od 3:55 general Praljak matira svjedoka tužiteljstva Kljujića koji naglo mijenja mišljenje i govori kako je “Alija praktičar-političar” koji je htio izmjeriti puls muslimanskog stanovništva. A najbitnije u ovom videu je percepcija kakvu je takav jedan sporazum imao na hrvatsi narod. Čak je i svjedok tužiteljstva sam priznao da je ta percepcija bila tragična.

  Nakon toga general Praljak postavlja pitanje o najznačanijem srpsko-muslimskom sporazumu iz tog rata, a to je sporazum između Alije Izetbegovića i Momčila Krajišnika od 16. rujna 1993. godine. Mi moramo reći da smo uvjereni da svjedok tužiteljstva ovom prigodom laže da nikad nije čuo za takav dokument, jer je riječ o poznatom dokumentu koji je bio javan i u trenutku objavljivanja.

  (šestorkaHB/kamenjar.com)

  facebook komentari

  • zdenka

   Čitajući ovaj napis o borbi generala Praljka sjetila sam se još jednog velikog Hrvatskog vojskovođe, generala Janka Bobetka, od čijeg imena su strepili srpski zavojevači, kad je jednom prilikom držao govor i ustvrdio (bilo bi mi drago da me neko ko ima bolju memoriju nadopuni ako sam šta ispustila)- ” Ta impotentna Evropa..Nizozemska vlada na čelu sa kraljicom , je napustila svoju zemlju , a neki general (zaboravih mu dično ime) je 1940.godine ,pred njemačkom potpisao kapitulaciju,,” I tako Nizozemska šaptom pade ! Nije li to između ostaloga bio razlog da htjeli genarala Bobetka strpati u Hag..A ništa krivo nije rekao-” Impotentna Evropa” Pa zar nisu ? Šta su napravili sa ljudima u Srebrenici !? Ma mogu oni generala Praljka osuditi , ali neće ih to amnestirat od odgovornosti !

  • peppermintt

   Praljak ima sve dokumentirano, obimnu izvornu građu je prikupio i objavio o tijeku rata devedesetih, kao neposredni sudionik događanja.
   Nažalost u procesu protiv njega činjenice se zanemaruju.

  • zdenka

   Trude se oni, trude, vremena imaju, a još ih se i plaća. Al daće im Bog za ovo štta mu rade:

   • peppermintt

    Zdenka Božja je na onom svitu, al ne triba baš sve pripuštat i čekat Božju pravdu .
    Na ovom svitu dužnost i obveza nas koji živimo je držati se Božjih zapovidi, a on kaže uvik i za sve-radi čoviče pokreni se i ja ću ti pomoć.

    • zdenka

     Je moja Peperminttchino , to je i bio razlog zašto sam stavila komentar a i još ponešto uz to.Samo nemam sugovornika- kad kojoj važnoj personi pošaljem mail. e, kao odgovor mi obično dođe šutnja. Tek ti i tamo se neki jalni i ratoborni obruši na “Vaše veliko hrvatstvo”..He,he..A volim ja to- Znači da sam ih ako ništa drugo, iznervirala:d

     • peppermintt

      triba ih uvik držat u vatri ne dat im s miron, samo ti piši i objavljuj javno, niš se ti ne brini čitaju oni, a i mi budemo podržali 🙂