Pratite nas

Komentar

Pravi fijasko doživjela je Al Jazeera Balkans prenoseći izbore u BiH

Objavljeno

na

Ni Mirjana Hrga nije mogla spasiti Al Jazeeru od debakla

Da su se u Luksemburgu održali onako dramatični izbori kao u BiH, zaslužili bi bolje mjesto u RTL-ovu dnevniku. Onako zanimljiva i dramatična borba Hrvata, Srba i Bošnjaka dobila je kod Igora Bobića status zanimljivosti, kao kad se u Slavoniji rodi dvoglavo tele. Naravno, Nova TV i HTV su puno bolje procijenili težinu ovih izbora i to stavili “u glavu” svojih dnevnika. Ipak, pravi fijasko doživjela je Al Jazeera Balkans.

Noć ranije, u kojoj su se iščekivali izborni rezultati, redom su se pobjednicima proglašavali Hrvati Raguž i Čović, pa onda Bošnjaci Radončić i Izetbegović, i na kraju Srbi Dodik i Ivanić. Tako zanimljivu noć punu preokreta stvarno je teško uprskati. Ali njima je to uspjelo. Višesatni program pretvorili su u smjesu anemičnih javljanja iz stranačkih stožera. Recimo, novinar na isturenom položaju u Sarajevu ima improvizirani studio s analitičarima. Prvi “analitičar” je visoki predstavnik Valentin Inzko koji bi bio dosadan i da se javlja iz središta Kobanea.

Sljedeći “analitičar” je Vehid Šehić, predsjednik Foruma građana Tuzle. Taj tek ništa nije rekao, a puna je dva sata visio na ekranu. A onda se iz Mostara, iz stožera HDZ-a 1990, javio zbunjeni novinar. Njemu ne samo da nije bilo jasno kakva su sad tu dva HDZ-a, već je izvalio i kako je HDZ 1990 pobijedio u Usori u zapadnoj Hercegovini. A Usora je jedna od najsjevernijih točaka u Bosni. Urednici Al Jazeere za ovu su prigodu u prvi plan gurnuli svoju najveću zvijezdu Mirjanu Hrgu, ali ni ona nije mogla spasiti tv izbornu noć od fijaska.

Robert Bubalo/VL

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marko Jurič: Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Objavljeno

na

Objavio

Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Osim stila visokog letenja i niskog padanja, istog odvjetničkog ureda koji ih brani, radi li se tu o onom surovom hrvatskom primitivizmu, onoj umivenoj i loše prikrivenoj seljačiji?

Ima li tu nekih poremećaja ili dijagnoza koje počinju s riječju narcisoidnost? Sva su trojica vrlo inteligentni ljudi, a doveli se u jednako glupu situaciju.

Sanader se uspeo na vrhove hedonističkog cinizma pa se strmoglavio Čedi Prodanoviću u naručje. Vidošević se spustio u mračne odaje svojega doma, sladostrasno konzumirao sve što je doteklo, a kad je preteklo i on se otkotrljao u naručje Prodanovića, odnosno Jadranke Sloković.

Ivica Todorić se najdulje penjao i najviše uspeo čak do feudalnih Kulmerovih dvora s kojih puca pogled na kmetstvo, ali i njemu je započelo desetogodišnje razdoblje kada će jutra počinjati s Čedom Prodanovićem.

Zašto u Hrvatskoj ljudi ne čitaju malo više, primjerice Ivana Gundulića i njegovog Osmana, gdje kaže: ‘Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje’. Jer kandidata za ovaj klub Čedinih mušterija ima još, samo oni toga, na njihovu žalost, za sada nisu svjesni.

Navodno su rimski cezari nakon vojnih pohoda kada su Rimom prolazili ispod slavoluka pobjede, praćeni ovacijama svjetine u dnu kola imali šaptača koji im je govorio ‘ne zaboravi ti si samo običan čovjek’.

Možda to nije istina, ali je istina da ovi naši hrvatski cezari imaju gomilu šaptača koji ih uvjeravaju da su postali nadljudi, mesije, božanstva, superstari. A kad hrvatski cezari padnu onda hrvatski šaptači postaju USKOK-ovi pokajnici.

Možda je ovo faza prvobitne akumulacije kapitala, možda ono divlje doba pretpovijesti kada se stvaraju plemići. Čini se da to baš ne uspijeva jer do sada se još ni jedan nije stvorio.

Možda zato što tituli plemić prethodi titula vitez, a ona se stječe plemenitim djelima požrtvovnosti i junaštva. Hrvatski nadri plemići preskaču tu fazu. Draža im je metoda glembajevštine koja žrtvenike prepušta junacima.

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

facebook komentari

Nastavi čitati