Pratite nas

Vijesti

Pred očima unuke pijana petorica Srba silovali su majku i kći, a unuci isjekli međunožje: ‘Moju majku su pekli i zaklali’

Objavljeno

na

“Pred očima djevojčice, unuke, koja je imala nekih 13 godina pijana petorica Srba silovali su majku i kći, a unuci, pošto više pijani nisu imali snage, razbijenom pivskom bocom su isjekli međunožđe”, iznosi dalje ova svjedokinja. U panici i strahu njen, sada pokojni, kolega i ona naletjeli su u taj podrum i silovanima pokušali organizirati prijevoz do bolnice. No, pokušaj su spriječili razjareni četnici koji su dolazili od bolnice pa su tako jedva izvukli živu glavu.

Povjesničar Josip Jurčević, novinarka Karolina Vidović Krišto te odvjetnik Zvonimir Hodak na novinarskoj presici iznosili su nove dokaze o ratnim zločinima s vukovarskog područja, a ovaj trojac u srpnju je podigao kaznenu prijavu protiv Vojislava Stanimirovića. Uoči novinske konferencije povjesničar Jurčević za naš portal kazao je kako su konferenciju sazvali da bi predočili dokle je stvar došla.

“Predočit ćemo komunikaciju s državnim institucijama kojima smo podnijeli prijavu i predočit ćemo nove dokumente. Smatramo da je obvezan naš javni pritisak da bi, ono što se zove pravna država, napokon profunkcioniralo. To ističemo neprekidno, a to se, nažalost, ne događa. S druge strane, vidite kontekst u kojem se to sve događa. Prije više mjeseci smo podnijeli prijavu, predali dokumente, međutim, stvar se nije pomakla s mrtve točke. Pogledajte što se sve događa u Vukovaru. To sve pridonosi nezadovoljstvu Vukovaraca”, kazao je Jurčević.

Među materijalima koje su danas podijelili na konferenciji našlo se i jedno bolno svjedočanstvo vukovarske novinarke. “Vukovarka sam rođena u najljepšoj ulici mog grada, prema Adici. Živjela i radila cijelo vrijeme pa i za vrijeme okupacije i užasnih ratnih zločina”, počinje svjedokinja svoju priču. Osim što je novinarka, ona je, kaže, svjedok teškog zločina silovanja dviju žena, majke i kćeri.

“Pred očima djevojčice, unuke, koja je imala nekih 13 godina pijana petorica Srba silovali su majku i kći, a unuci, pošto više pijani nisu imali snage, razbijenom pivskom bocom su isjekli međunožje”, iznosi dalje ova svjedokinja. U panici i strahu njen, sada pokojni, kolega i ona naletjeli su u taj podrum i silovanima pokušali organizirati prijevoz do bolnice. No, pokušaj su spriječili razjareni četnici koji su dolazili od bolnice pa su tako jedva izvukli živu glavu.

“Teško mi je o tome i pisati, a pokušavam zdrav razum sačuvati, jer nakon pada Vukovara, moju majku, najbolju na svijetu, koja nikada ni mrava nije zgazila, pekli su i zaklali. Tri puta pokušavam pokrenuti istragu, saznati imena zločinaca, ali nije se pomaknulo s nule. Strah da se iz neke osvete ne dogodi mojoj djeci bilo što, pokušavam to sve potisnuti. Zaboraviti ne mogu i nikad neću, ali ponovno kod ovakvih događanja, kao ovih dana u Vukovaru, imam osjećaj da ću poludjeti. Ne znam jesam li uspjela što sam željela, a to je da skrenem pažnju na puno, puno zločina koji nisu poznati, koje mi s teškim ranama pokušavamo prebroditi.”, zaključuje na koncu svoju tužnu priču ova žena.

dnevno.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati