Predizborna poruka hrvatske dijaspore

1

Izbori u Republici Hrvatskoj, koji će se održati ovog tjedna (8.11.2015.) za Saborske zastupnike, imaju presudno povijesno značenje, jer nije u pitanju samo promjena ili izmjena vlasti, nego temeljita promjena nakaradnih zakona koji su unakazili Hrvatsku u svakom pogledu: nacionalnom, socijalnom, moralnom, gospodarskom, vjerskom, kulturnom i vanjskom rating-u.

[ad id=”68099″]

Hrvatska dijaspora, na žalost neće imati u ovim, kao i onim predhodnim izborima mogućnost dati svoj glas za promjenu vlasti i izmjenu samoubitačnih zakona, koje su nametnuli premijer Ivica Račan i premijer Ivo Sanader a osnažili predsjednik SDP-a Zoran Milanović i privremena predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor. Saborski zastupnici u Vladi i u oporbi, koji su izglasali takve zakone suodgovorni su za katastrofalne posljedice.

Hrvatska politička emigracija bila je u najtežim vremenima glas hrvatskog naroda u slobodnom svijetu za slobodnu i samostalnu Hrvatsku, kad se u Hrvatskoj nije moglo ni glasno misliti o državotvornosti. Tko se je smio i mogao proturiječiti Titu koji je rekao ”da će Sava prije teći uzvodno nego će Hrvatska biti samostalna”?

Došli smo u situaciju, i pored ”proročanstva” jednog zločinca, da smo izborili izborili samostalnost, ostvarili slobodu i demokraciju u Republici Hrvtskoj. Doduše, još nisu oslobođeni svi hrvatski teritoriji koje je RH imali u republičkim granicama bivše države! Isto tako, hrvatski narod nije još osjetio slobodu govora i rada, jer su za cijelo ovo vrijeme – od oslobođenja do danas na vlasti ljudske spodobe koji su bili politički čimbenici u poraženom jugokomunističkom režimu.

Hrvatska dijaspora, koje je danas mnogo brojčanija nego što je ikada bilo, politički rečeno, postali smo nepoželjni, odnosno spušteni na iseljeništvo – na status non grate! Za takav status hrvatske dijaspore najzaslužniji su bivša privremena predsjednica Vlade Jadranka Kosor i vođa oporbene partije Zoran Milanović koji su višemilijunsku hrvatsku dijasporu sveli na stupanj ravan srpskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj. Još i gore! Naime, srpska nacionalna manjina, odnosno Pupovčevi četnici, uz tri garantirana zastupnika u saboru, mogu birati još i druge dodate zastupnike srpske nacionalnosti u Hrvatski sabou, dočim hrvatska dijaspora nema takve mogućnosti! Očevidna je apsurdnost antihrvatske politike u RH gdje živi 4% Srba, a u Milanovićevoj vladi imali su 40% vlasti u svojim rukama!!! Pupovac se i dalje žali o ”velikoj ugroženosti Srba u RH”, kako bi dobio još jedan mandat da može varati Srbe i ucjenjivati Hrvate.

Hrvati iz BiH također predstavljaju dijasporu stoga će kandidati iz redova Hrvatskog nacionalnog vijeća BiH – biti birani u sabor, i zbog činjenice bliže su biralištima od nas koji smo raštrkani u Kanadi, Americi i Australiji, i tisuće kilometara udaljeni od birališta (malobrojnih veleposlanstava i konzulata). Današnja Vlada u RH ne skida glave sa ramena nama u ”ustaškoj” političkoj emigraciji, ali nam je oduzela glas i začepila usta za bilo kakav utjecaj na zbivanja u Hrvatskoj.

Izlaznost birača je sudbonosna za Hrvatsku

Kad je već nama u dijaspori oduzet glas na parlamentarnim izborima u RH, onda je dužnost svih građana koji imaju pravo glasa, a takvih službeno ima 3, 780.000, da ispune svoju građansku, ljudsku i hrvatsku dužnost; da se odazovu pozivu za spas Hrvatske koja se nalazi na rubu gospodarske propasti i na putu balkanske integracije. U ovoj borbi nije potrebno vatreno oružje, mada Milanović nudi ”vodene pištolje”, nego treba uzeti glasački listići i zaokružiti najboljeg na listi, a ne prektižiti, kako to neki ”dobronamjerni” sugeriraju.

”Kad je riječ o dolazećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj ljute me ”dobronamjerne sugestije” nekih od vas, posebice kad me pozivate na bojkot izbora i/ili križanje glasačkih listića, što energično odbacujem i ne dozvoljavam da mi itko od vas u ovoj dobnoj starosti ‘soli pamet’.

Vaš argumenat neodlučnosti ja uspoređivam sa pričom o Buridanovom magarcu. Radi se o nesretnom (iliti neodlučnom) magarcu koji se ne može odlučiti između dvaju jednakih plastova sijena i ugiba od gladi zbog svoje neodlučnosti. Buridanov magarac u filozofiji argumenat je za tezu da volja nije određena vanjskim motivima.”, napisao je dr. Tomislav Djurasović, publicist i politički emigrant.

Veliko je pitanje manipuliranja s viškom birača, mada je izvršena revizija biračkih spiskova, još uvijek ima 350.000 birača više nego punoljetnih osoba! Taj višak birača vjerojatno ima ”ime i prezime” nas iz dijaspore, koji imamo pravo glasa, ali su nam uskraćene mogućnosti glasovanja. Drugim riječima, koliko je god bitna izlaznost na birališta, toliko je važna autentičnost listića.

Rješavanje izbornih rezultata iza zatvorenih vrata

Vjekoslav Krsnik, poznati novinar u domovini i dijaspori, koji je pratio u DIP-u nekoliko izbora koji se po pristiglim rezultatima nisu mogli pratiti na monitorima u novinskoj sobi, jer je sve rješavano iza zatvorenih vrata Državnog izbornog povjerenstva na čelu s predsjednikom Vrhovnog suda Brankom Hrvatinom. Stoga je trebalo za ove izbore inzistirati da europska komisija evidentira glasačke listiće.

”Za opredjeljenje nestranačkih birača bilo je primarno glasovanje ”protiv” a ne ”za”, da bi se kaznila dotadašnja vladajuca koalicija. Prevedeno na sadašnje političko stanje sasvim je sigurno da će veći odziv birača na idućim izborima prije svega biti motivirana glasom ”protiv”. Može se Zoran Milanović uz pomoć skupo plaćenog američkog marketinškog stručnjaka truditi kolikogod hoće, ali hrvatski narod nije toliko glup da ga se dvaput uzastopce može povući za nos. SDP-ova Kukuriku koalicija jednostavno nije bila dorasla izazovima pred kojima se našla Hrvatska, pa se njezin ”Plan 21” ispuhao kao balon. Zato smješno, da ne kažem tragično. djeluju uvjeravanja Zorana Milanovića kako Hrvatska raste i kako nema povratak na staro, iako u svemu u čemu je Hrvatska rasla za njegovog mandata bilo je u negativnom smjeru, pa u stvari kad kaže da nema pčovratka na staro on radi u korist Domnoljubne koalicije koja nudi nešto novo. Tomislav Karamarko za razliku od Milanovića nije najmio stručnjaka da mu podigne osobni rejting nego ugledni njemački institut da mu napravi gospodarski program”, V. Krsnik, ”Živa istina” (24.10.2015.)

Milanovića čeka sudbina Ive Sanadera

Zorana Milanović, sada bivšeg premijera HR, čeka sudbina također bivšeg premijera Ive Sanadera, samo je razlika u krivičnom djelu. Premijer Ivo Sanader je bio prvi osuđeni ratni profiter i u zatvoru na izdržavanju kaznu. Sanadera su odrekli u stanci i oprali ruke od njegovih prljavština. Zoran Milanović je također prvi premije koji je osuđen na Zagrebačkom procesu HNES-e (31.10.2015.) uz zločinca Tita i uskoro će biti Sanaderom sustanar u Remetinci.

Hrvati u dijaspori čvrsto vjeruje, da su ovo posljedni izbori u Hrvatskoj u kojima nam je oduzeto pravo glasa, te da će nova vlada izmijeniti zakon o prebivalištu i ustoličiti ministarstvo za useljeništvo kako bi se mnogi od nas stariji mogli vratiti u svoju domovinu, i naša djeca i unučad kojima smo usadili u srce i dušu Lijepu našu!

Datum 8. 11. 2015. treba biti zapisan u povijest hrvatskog naroda – uz plebiscit i Oluju, jer će tog dana Domoljubna koalicija skrhati petu kolonu u Hrvatskoj. Hrvati su priznati u svijetu kao veoma pametan narod, pa se nadam da će hrvatski naroda u domovini na ovim sudbonosnim izborima pokazati svijetu ne samo domoljiblje nego i politički razum.

Rudi Tomić / Toronto/Hrsvijet.net

facebook komentari

  • Agromentum

    “Hrvati su priznati u svijetu kao veoma pametan narod…” Uvaženi gospodine to vam se može i vjerovati. Najveći problem je što mi sami međusobno do toga ne držimo puno.