Predrag Pedja Mišić: Srbi su sve ratove sami izazvali, isto tako sve redom gubili

2

MEDENI MJESEC
Republika Srbija od 41 do 90, uživa kao mladenci na medenom mjesecu. U nasilno stvorenoj federaciji uživa status povlaštene. Umjetna tvorevina tkz SFRJ koristeći resurse ostalih saveznih republika pod palicom Josipa Broza Tita, diktature SKJ, UDBE i inih represivnih institucija uživa sve blagodati.

Sve ratove su sami izazvali, isto tako sve redom gubili, obilježili srpski narod za sva vremena, koji je takodjer kriv birajući velikosrpske političare, sam se dovodi u takvu situaciju. Osobno vjerujem da tamo ima dovoljno potencijala da se mogu oduprijeti tome. Zašto to ne čine ne znam.

Ako je ikada bilo pravo vrijeme za to, sad je. Najnovije izjave zločinca s Ovčare, osudjenog, Veselina Šljivančanina pokazatelj su da srbiju vode jos u veći ponor i bijedu iz koje će se teško izvući.

Kad srbijanci shvate da su sve dosadašnje ratove izgubili, riješe se velikosrpske politike, krenu putem demokracije, vrlo brzo ce uvidjeti da su cijelo jedno stoljeće bili i gluhi i slijepi, dozvoljavajući četnicima da ih vode u ponor i političko samoubojstvo.

Deklarirani četnici Nikolić, Vucić, Šljivančanin, nisu oni koji ih trebaju predstavljati u Europskim integracijama. Što prije to shvate moći će prije naprijed.
Ako vas budu takvi vodili Velika Srbija će biti manja nego ikada.

Predrag Pedja Mišić / Kamenjar.com

facebook komentari

  • Sivooki

    Poštovanje, kapa do poda.

  • Malleus_Haereticorum

    Sve je ukratko rečeno i sve je točno. Nadodao bih samo to da velikosrbski političari, koji su na vlasti u Srbiji već više od 100 godina, imaju vanjsku podržku, poglavito od strane Engleza, Francuza i Rusa, kako kada i ovisno o trenutku, ali ju imaju. Imali su ju i 1991. od strane SAD-a, kad im je državni tajnik Baker praktički otvoreno rekao neka krenu u rat za „očuvanje Jugoslavije“. Jako je zanimljiva ta fascinacija velikih i malo manjih zapadnih sila Srbijom, odnosno četnicima. Oni znaju što su četnici i kakvi su, ali nemaju u sebi dovoljno ljudskosti pa da kažu velikosrbima: „Dosta je bilo. Ne ćemo više odobravati i prešućivati vašu zlu ideologiju.“ Matemački je razumljivo da ti vanjski podržavatelji velikosrbske ideologije čine zlo svima, pa i samim Srbima. Da, u pravu ste–na srbskom narodu u Srbiji je velika odgovornost u tome da konačno prepozna to zlo i da ga se odrekne. Hoće li se to i dogoditi ne znam i ne usudim se prognozirati.