Pratite nas

Religija i Vjera

Predrasude i brze osude

Objavljeno

na

Isus nas uči: Ne sudite, da ne budete suđeni! Ali naše brze osude i predrasude nikako da iščeznu.

Dapače, što smo bogatiji sredstvima informiranja, što, kako je popularno kazati, informacije brže putuju, predrasuda i brzih osuda sve je više. Zaključke često donosimo bez znanja o stvarima, ljudima i događajima. Kao da nemamo vremena pričekati i saznati istinu. Žuri nam se na svaki događaj staviti točku, svakoj priči biti poklopac.

Evo, čini mi se prigodne, zgodice koja nas uči kako valja stati i drukčijim očima gledati stvari oko sebe. Nije sve onako kako nam se čini jer mi ne gledamo samo očima već, ponajprije, srcem. U čekaonici jedne velike zrakoplovne luke djevojka je čekala svoj let. Budući da je trebala dugo čekati, odlučila je na kiosku, u šarenilu ponude tiskovina, kupiti knjigu kako bi joj vrijeme brže prošlo. Uz knjigu je kupila i paketić keksa. Sjela je u VIP čekaonicu kako je nitko ne bi uznemirivao. Na stolici s jedne njezine strane stajao je keks, a na stolici s druge strane sjedio je jedan gospodin i čitao novine. Kad je djevojka uzela keks, i gospodin je učinio isto. Ona se šokirala, ali nije ništa rekla. Nastavila je čitati knjigu. U sebi je pomislila: “Ma gledaj ti ovo, da imam malo više hrabrosti, do sada bih ga već ošamarila…” I tako svaki put, kad bi ona uzela keks, čovjek pokraj nje, ne obazirući se ni na što, činio je isto.

Nastavili su tako sve dok u kutiji nije ostao samo jedan keks i djevojka pomisli: “Baš me zanima što će sada napraviti!!!” Čovjek uzme taj preostali keks i podijeli ga na dvoje! “Ovo je zaista previše”, pomisli djevojka, šokirana uzme svoje stvari, knjigu, torbu i ode prema izlazu. Nakon što ju je prošla ljutnja i osjećala se bolje, da bi izbjegla neke druge neugodne događaje, sjela je u dio čekaonice gdje nije bilo nikoga. Zatvori knjigu i otvori torbu da je ubaci u nju. U tom trenutku u torbi ugleda netaknut paketić keksa.

Postidje se kao kradljivac i tek tada shvati da je keks, isti kao njen, pripadao gospodinu koji je sjedio pokraj nje i koji je, bez čuđenja, nervoze ili bahatosti, s njom podijelio i svoj posljednji keks, posve suprotno od nje kojoj su bili povrijeđeni ponos i osjećaji.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Religija i Vjera

Fra Mario Knezović: Sotono u ime Isusovo umukni

Objavljeno

na

Objavio

Umjesto da konačno zašute suradnici zla i sotone, ušutkuju se Božji glasnici i proroci istine.

Vrijeme je da zašute i umuknu vračari, lažni proroci, pisci horoskopa, širitelji ideologija koje negiraju Božje zakone. Vrijeme je da u ime Isusovo umukne glas Belzebula u srcima promotora kulture smrti, da umuknu političari i svjetski moćnici koji gradeći zlatnu teladi i kule babilonske potajice stvaraju novi svjetski poredak.

Prorok Joel poziva svećenike da dignu glas, proglase post, narod sazovu na molitvu jer se približio kraj i propast ovoga svijeta. Trubite u trublju na Sionu! Dižite uzbunu na svetoj mi gori!

Neka svi stanovnici zemlje dršću,jer dolazi gospodnji dan, poruka je proroka. Indijski vođa Ghandi je postio kad je narod bio u velikim izazovima i krizi. Možemo li očekivati da današnje vođe počnu preko posta i molitve rješavati probleme i katastrofe, a ne samo da pukom diplomacijom obračunavaju sa zlom.

Poslušajte propovijed fra Marija Knezovića koja je razdrmala brojna srca.

fratar.net

>>> Fra Mario Knezović: Što prorok Izaija poručuje mentalnim komunistima i udbašima?

facebook komentari

Nastavi čitati

Religija i Vjera

Papa Franjo kanonizirao 35 novih mučenika

Objavljeno

na

Objavio

Papa Franjo kanonizirao 35 novih mučenika

Papa Franjo je kanonizirao 35 rimokatoličkih svetaca, uključujući i troje djece koja su ubijena u 16. stoljeću u Meksiku, a smatraju se prvim mučenicima koji su ubijeni zbog svoje vjere u Novom svijetu, javlja Reuters.

Papa Franjo je sazvao i sinod, sastanak biskupa iz šire amazonske regije, a kako bi razgovarali o stanju crkve i široj regiji koja uključuje Brazil, Venecuelu, Ekvador, Kolumbiju, Boliviju, Peru i Surinam.

Također, kanonizirao je još 30 mučenika koji su u 17. stoljeću ubijeni u Brazilu, uljučujući i dvojicu portugalskih misionara koje su ubili Holanđani u vrijeme progona Katolika.

facebook komentari

Nastavi čitati