Predsjednica će danas u Mostaru razgovarati s Aleksandrom Vučićem

7

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović danas nastavlja posjet Mostaru, a prema nekim najavama, neslužbeno će se sastati i sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem. Razgovarat će o razlozima zbog kojih je Hrvatska blokirala otvaranje poglavlja 23 u procesu eurointegracije Srbije.

[ad id=”93788″]

Neslužbeni sastanak Vučića i Grabar-Kitarović pripreman je jučer budući da će srbijanski premijer doputovati u Mostar na otvorenje 19. međunarodnog sajma gospodarstva, piše beogradski Danas pozivajući se na diplomatske izbore.
Predsjednica je sinoć u Mostaru, proglašavajući otvorenom manifestaciju Večernjakov pečat, snažno poduprla približavanje BiH Europskoj uniji i ostvarivanje ravnopravnosti Hrvata. Danas će održati predavanje na temu ‘Europski sigurnosni izazovi u jugoistočnoj Europi’ na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

facebook komentari

 • vdanan

  Zaključak tog neformalnog susreta će vjerojatno biti još jedna u bezkrajnom nizu osuda NDH (Predsjednica bi rekla–takozvane NDH). No, živi bili pa vidjeli. Naime, moguće je da je već i četniku Vučiću dojadilo to kokodakanje o ustaškim zločinima.

 • Sivooki

  A to će biti dovoljno da se, poslije svega blata i go…a koje je izrigao protiv Hrvata, Hrvatska “smiluje” braći Srbljima….?!

  • Ivanita

   A i ovo će završiti jednako kao i ono jučerašnje s “antifašistima”. Stvarno se ne mogu načuditi našima da ne mogu shvatiti, da ni na vlastitoj koži nisu naučili da njima, što god da kažeš i što god da napraviš, neće biti po volji i neće im biti dosta. I onda pristaju na to i idu im niz dlaku. Ali ajde, nije mi ni do Kolinde ni do ostalih iz vlasti…Problem je što uvijek zajedno s njima poniženi i posrani ostanu i hrvatski narod i država.

 • antifa

  Kolinda, ne idi na sastanak s Vučićem bez bočice svete vode. Trofazni Vučić ima u sebi tri osobe, zbog toga i jeste trofazni, od kojih je samo jedna osobnost stvarna. U svijetu se predstavlja Gandhijem, u susjedstvu vatrogascem, dok je u Srbiji ono što istinski jest – četnik.

  Ah, da. Prije sastanka otiđi na ispovijed i pokaj se za prethodnu izjavu o Jasenovcu. Pomozi nam ispunuti želju da ti oprostimo. Ne vrijedi oprost ako ga sama ne tražiš skrušenim pokajanjem.

 • prepri43

  Samo da ne nasjedne na njegovo vozanje po šumama i gorama idu čeeete s šubarama!
  Za bolje viditi vučinu treba kliknuti na sliku!

 • maria dubravac

  Dragi sivooki, nažalost, odavno su zaboravljene riječi Stjepana Radića nakon atentata: ”NIKADA VIŠE U BEOGRAD!” Hrvati su uvijek bili slatke krvi, stoga su kroz povijest nasjedali. Da se kralj Tomislav nije smilovao Zahariji, zar bi mi danas imali ovaj problem sa Srbima? Zanimljivo kako naši političari ne hvale dobrotu hrvatskih djedova, ali naša časna predsjednica kojoj je dijaspora dala svoje glasove, i koju su pravi Hrvati jednoglasno izabrali, bez imalo ustručavanja poručuje svjetskoj javnosti: ‘Da budem sasvim jasna, ustaški režim bio je zločinački režim’. Sramota! Još će reći kako je tito bio svetac, a stotine tisuća Hrvata na Bleiburgu i po raznim jamama da su zapravo pobili Hrvati, a ne komunisti. Takvim je lažima oblaćen i Jasenovac. Treba li išta drugo reći? Zapravo treba: Ako predsjednica ne ispravi svoju grešku, znamo što ju čeka na idućim izborima.

  • Sivooki

   Poštovana Marijo, u svemu se slažemo.
   Potpuno je suludo ono što sustavno čine “hrvatski” političari – blate i ogovaraju vlastitu državu i narod!
   Žalosno je da su se tome pridružili i predsjednica i Orešković, bez ograde, bez povijesne istine.
   Je li već u našim genima ugrađen kod krivnje …? Ispran mozak? Nepoznavanje povijesti vlastitog naroda…?
   Je li uzrok svemu tome raspored utjecaja svjetskih moćnika, prisila, ucjena…?
   Sve može biti, a ni od čega mi nije lakše.
   Dodajem da bi, ipak, opet moj glas išao prije KGK nego Josipoviću….