Predsjednica će se obratiti iz press-centra koji je zadnji koristio Tuđman

1

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju navečer na Pantovčaku će dati izjavu novinarima o parlamentarnim izborima, i to nakon što Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavi prve neslužbene rezultate.

[ad id=”68099″]

Konferenciju za novinare DIP-a Grabar-Kitarović pratit će u svome uredu zajedno s najbližim suradnicima, a izjavu će dati u obnovljenom press-centru koji je u toj funkciji zadnji put korišten u vrijeme prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Riječ je o prostoru koji će imati sve potrebne “alate” za novinarski rad, a nalazi se u popularno zvanom aneksu glavne zgrade Ureda predsjednice i u kojem rade savjetnici te cjelokupna administracija Ureda. Akreditirani novinari koji prate aktivnosti predsjednice Republike na taj način su dobili novi, opremljeni, prostor za rad.

“Građani će u nedjelju odlučiti o tome tko će preuzeti izvršnu vlast u slijedećem mandatu, a predsjednica Republike će, sukladno volji birača i Ustavu, odrediti mandatara“, kazao je Hini glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić.

Podsjetimo, prema Ustavu, predsjednica Republike povjerava mandat za sastavljanje Vlade osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika.

Grabar-Kitarović glasat će na izborima za 8. saziv Hrvatskoga sabora u nedjelju rano ujutro.

facebook komentari

  • Otporaš

    Neka nama LIJEPE PLAVKE!