Pratite nas

Najave

Predsjednica će se obratiti iz press-centra koji je zadnji koristio Tuđman

Objavljeno

na

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju navečer na Pantovčaku će dati izjavu novinarima o parlamentarnim izborima, i to nakon što Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavi prve neslužbene rezultate.

[ad id=”68099″]

Konferenciju za novinare DIP-a Grabar-Kitarović pratit će u svome uredu zajedno s najbližim suradnicima, a izjavu će dati u obnovljenom press-centru koji je u toj funkciji zadnji put korišten u vrijeme prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Riječ je o prostoru koji će imati sve potrebne “alate” za novinarski rad, a nalazi se u popularno zvanom aneksu glavne zgrade Ureda predsjednice i u kojem rade savjetnici te cjelokupna administracija Ureda. Akreditirani novinari koji prate aktivnosti predsjednice Republike na taj način su dobili novi, opremljeni, prostor za rad.

“Građani će u nedjelju odlučiti o tome tko će preuzeti izvršnu vlast u slijedećem mandatu, a predsjednica Republike će, sukladno volji birača i Ustavu, odrediti mandatara“, kazao je Hini glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić.

Podsjetimo, prema Ustavu, predsjednica Republike povjerava mandat za sastavljanje Vlade osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika.

Grabar-Kitarović glasat će na izborima za 8. saziv Hrvatskoga sabora u nedjelju rano ujutro.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Najave

Hrvatski generalski zbor poziva na tribinu: “Sudski procesi protiv hrvatskih branitelja u BiH”

Objavljeno

na

Objavio

U srijedu, 27. rujna u dvorani Vijenac, Kaptol 29A u 19:00 sati održat će se tribina na temu: “Sudski procesi protiv hrvatskih branitelja u BiH i posljedice za hrvatski narod u BiH i RH”.

Organizator tribine je Hrvatski generalski zbor, a uvodnu riječ će održati Pavao Miljavac, general zbora. Tribinu će moderirati gospođa Tanja Popec, a predavači će biti hrvatski generali Zlatan Mijo Jelić i Željko Šiljeg.

Hrvatski generalski zbor poziva sve hrvatske branitelje na očuvanje zajedništva i vrijednosti Domovinskog rata

facebook komentari

Nastavi čitati

Najave

Velimir Bujanec: Za novu sezonu Bujice – spremni!

Objavljeno

na

Objavio

Velimir Bujanec najavio novu sezonu popularne emisije!

S VESELJEM OBJAVLJUJEMO: NOVA SEZONA BUJICE STARTA U PONEDJELJAK 02. LISTOPADA!

Zbog mnogobrojnih upita vjernih gledateljica i gledatelja dužni smo vam objasniti da ove sezone krećemo s malim zakašnjenjem – u našem se studiju instalira nova, moderna oprema pa će emisija izgledati još bolje, a produkcija kvalitetnije i atraktivnije.

Bujicu će preuzimati i neke nove lokalne televizije, tako da se od listopada vidimo na više od 10 televizija u Hrvatskoj, Herceg-Bosni i u našem iseljeništvu!

Već u prvom tjednu emitiranja najavljujemo ekskluzivne i relevantne goste, sučeljavanja i teme od kojih će mnoge zaboljeti glava, a koje ne smiju obrađivati neki drugi mediji…

ZA NOVU SEZONU BUJICE – SPREMNI!

facebook komentari

Nastavi čitati