Predsjednica Grabar-Kitarović ide na inaguraciju Aleksandra Vučića

6

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je u subotu na summitu Brdo-Brijuni u Sloveniji da će sudjelovati u Beogradu na inauguraciji novog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dosadašnji srbijanski premijer je na skupu predsjednika država jugoistočne Europe na Brdu kod Kranja prvi put sudjelovao u novom svojstvu predsjednika države i tom je prigodom pozvao kolege iz okruženja da dođu u Beograd na njegovu inauguraciju. Rekao je da će na svečanost doći i mnogi drugi iz susjedstva,  Europe i svijeta.

Odlazak u Beograd potvrdila je i hrvatska predsjednica na konferenciji za novinare sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom i s njemačkim predsjednikom Frankom-Walterom Steinmeierom, posebnim gostom skupa.
Dužnost je dviju država koje imaju otvorena pitanja da ih rješavaju i grade dobre odnose “u interesu hrvatskog i srpskog naroda i svih građana, rekla je hrvatska predsjednica.

Doći će (makedonski predsjednik Đorge) Ivanov, vjerujem  i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, predsjednik Slovenije Borut Pahor, siguran sam da će doći i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, kazao je Vučić novinarima u stanci sastanka na kojem se susreo i razgovarao i sa Steinmeierom.

facebook komentari

 • Tyrex Rex

  Zar nije mali Vučko već in-aguziran.Za poklon nek mu Kolinda odnese jednu veliku Dorina čokoladu sa hrvatskim lješnjakom.

  • Agromentum

   Nek’ mu odnese nešto iz tvornice lijekova “Pliva”. I Saponia Osijek… 🙂

  • Dusko Besenic

   Rex,prelijepo ga nazivaš…”mali Vučko”. Srbijanci kažu za one koji su bez brade da su “ćosavi “,pa bi njemu nekako najbolje pristajalo: “debelousti ćosavi četnik”. (šta misliš zašto mu srbijanci skandiraju: “Vučiću,pederu!” ? :))

   • Argus Panoptes

    Ne znam,ti redikuli srpski,pardon,radikali,svi redom imaju neke homoseksualne traume.Šešelj je isto povezan s nekim zatvorskim orgijama.Valjda im je to stranačka inicijacija.

   • Tyrex Rex

    Srbi ga uglavnom zovu picousti,

 • Sivooki

  Kako bi to bilo, samo maštam, da mu ne ode u Srbiju na inauguraciju…
  Istina je da je “našim” medijima Wuko heb bio zanimljiviji i draži od predsjednice prigodom njezine inauguracije.