Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović se sastaje s Donaldom Trumpom

1

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrest će se s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom 6. srpnja u Varšavi. Potvrdili su to za Večernji list diplomatski izvori. Kako se doznaje, teme razgovora bit će bilateralni odnosi, gospodarska i obrambena suradnja.

Razgovarat će i o suradnji dviju država u okviru NATO-a te o stanju u jugoistočnoj Europi. Susret će se dogoditi za trajanja summita inicijative Tri mora, čiji je Hrvatska, uz Poljsku, pokretač, a na koji dolazi američki predsjednik. Očekuje se da će Trump održati govor, no s predsjednicom K. Grabar-Kitarović će se susresti prije toga.

Na dogovaranju susreta radi se od početka ove godine i prije nego je Trump službeno preuzeo dužnost.

Nakon boravka predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović krajem prošle i početkom ove godine, u SAD je prvo zajedničko pismo hrvatske predsjednice i poljskog predsjednika Andrzeja Dude, kojim se Trumpa poziva na summit, odnio savjetnik poljskog predsjednika Krzysztof Szczerski, nakon čega je stigao načelno pozitivan odgovor da će netko nazočiti summitu.

Drugo je pismo, nakon summita u Bruxellesu, početkom lipnja odnio predsjedničin savjetnik za vanjsku politiku Dario Mihelin. Potvrda Trumpova dolaska na summit u Varšavu stigla je nedugo nakon toga.

Kolinda Grabar-Kitarović pozvala Trumpa u Hrvatsku

 

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Mrziteljima Predsjednice samo jedno pitanje: ,, Jesu li ovo poslijedice njezinog novogodišnjeg ,,shopinga”?? Očito je ona političar kakvog ne zaslužujemo…nama trebaju Plenkovići, Jandrokovići, jusipovići, Mesići i slični, da nas uzjašu i podvikuju ,,điha stoko!”