Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u službenom posjetu Državi Kataru

6

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović službeni posjet Državi Kataru započela je sastankom sa šeikom Abdullahom bin Nasserom bin Khalifom Al-Thanijem, predsjednikom Vlade i ministrom unutarnjih poslova Države Katara.

Poseban naglasak stavljen je na gospodarske odnose Republike Hrvatske i Države Katara, energetiku te terminal za ukapljeni prirodni plin na Krku, kao i važnosti diversifikacije kao preduvjeta energetske neovisnosti. Predsjednica i predsjednik vlade izrazili su uvjerenje kako će djelovanje zajedničkog  gospodarskog odbora biti preduvjet za daljnju konkretizaciju gospodarske suradnje, kao i potpisivanje Memoranduma o suradnji dviju gospodarskih komora.

Razgovaralo se i o Inicijativi triju mora koja uz političku, društvenu i gospodarsku ima i važnu energetsku komponentu. Ocijenjeno je kako je povezivanje sjevera i juga Europe jamac političke i gospodarske stabilnosti država uspravnice.

Predsjednik vlade Države Katara naglasio je velike mogućnosti za građevinske  kompanije te je istaknuta namjera unapređenja suradnje. Istaknut je i veliki potencijal Hrvatske kao izvoznika prehrambenih proizvoda s obzirom na to da je Hrvatska jedna od prepoznatih država proizvođača hrane s halal certifikatom.

Razgovaralo se i o daljnjem jačanju obrambene suradnje posebice na područjima obuke i vojne industrije, koja je međunarodno prepoznata i cijenjena.

Sastanku su prisustvovali i muftija dr. sc. Aziz ef. Hasanović, kontraadmiral Robert Hranj, direktor Glavnog stožera OS RH i Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

facebook komentari

 • Sivooki

  A je zgodna…

  • Agromentum

   Hehe, nema sumnje… Iako su meni u oči upale one dvi plastične boce mineralne na stolu. Pomalo neuobičajeno, kao da prave neku jeftinu reklamu. 🙂

   • Dusko Besenic

    I meni izgledaju “poznato”,ali to je onda bogovska reklama! A jeste vidjeli,naša lukavica,povela je sa sobom i ovog našeg muftiju :))

    • Agromentum

     Nije to muftiji prvi put. Radi se više o obostranim interesima. S jedne strane se preko njega može doći lakše do povjerenja Arapa, a s druge strane može i on okrenut’ dobar posao i dobiti koji milijun. 🙂

  • Dusko Besenic

   Šta misliš, da je Mrak Taritaš na njezinom mjestu,ne bi je primili dok ne pokrije sve osim očiju :)))

   • Sivooki

    Haaahaha, dooobra!!!!