Pratite nas

Komentar

Predsjednica: Moramo se prestati iscrpljivati raspravama o prošlosti i okrenuti budućnosti

Objavljeno

na

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je, četvrtog dana boravka i rada u Lici, posjetila vojarnu Eugen Kvaternik te se zauzela da se u njoj stvore primjereni uvjeti za život i rad, a očitovala se i o ideološkim prijeporima oko ploče HOS-a u Jasenovcu i kritikama Udruženja Majki Srebrenice.

“Treba prekinuti prijepore, doista smo se previše uvukli u tu ideologiju, ideologija je i jedan od razloga zašto je stala obrazovna reforma, moramo se prestati iscrpljivati raspravama o prošlosti i okrenuti budućnosti”, izjavila je predsjednica medijima.

Naglasila je kako u četiri dana, koliko boravi u Lici, ni jedna osoba nije spomenula ploču HOS-a, niti pozdrav Za dom spremni, ni bila kakva obilježja totalitarnih režima. “Svi su govorili o odlasku mladih, o životu i naša je dužnost da se na to usredotočimo”, poručila je Grabar Kitarović.

Što se tiče poruke Majkama Srebrenice, koje su bile među bošnjačkim nevladinim udrugama koje su osudile njene izjave kojima se upozorava na povećanu opasnost od islamskog radikalizma u BiH, kazala je da će im “poslati odgovor”.

“Da bi prestale ideološke podjele političari, prije svega, trebaju utemeljiti svoj program na realnosti, životu, onakvom kakav je i prestati se gubiti u prošlosti, jer najlakše je imati mišljenje o prošlosti, puno je teže imati program koji će ponuditi realan gospodarski i društveni razvoj, iskorištavanje EU fondova, te, kad je riječ o BiH i o njenom uključivanju u članstvo EU i NATO-a, otvaranje radnih mjesta, gospodarstvo, te u tome tražiti zajedničke točke, a ne se dijeliti”, rekla je predsjednica.

Sedam bošnjačkih nevladinih udruga među kojima je i Majke Srebrenice u srijedu je zajedničkom izjavom osudilo predsjedničine izjave kojima se upozorava na povećanu opasnost od islamskog radikalizma u BiH. U pismu hrvatskoj predsjednici navode kako ih pokušaj da se od Bošnjaka, koji su najveća žrtva stradanja na ovim prostorima, naprave teroristi, ekstremisti i islamska prijetnja Europi neodoljivo podsjeća na razdoblje koje je prethodilo agresiji na BiH.

“Tada su takve izjave dolazile iz Srbije, a na kraju je sve okončano genocidom nad Bošnjacima. I sami znate da i danas, 22 godine nakon genocida, tražimo kosti naše djece i muževa. I sami znate da smo vas nekad smatrale i oslovljavale “kraljicom Balkana” i u vama vidjele nadu za neka bolja vremena i odnose na ovim prostorima. Nažalost, grdno smo se prevarile”, stoji u pismu adresiranom na hrvatsku predsjednicu.

Predsjednica, u čijoj je pratnji bio i načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Murko Šundov, obišla je smještajne, radne i obučne kapacitete vojarne Eugen Kvaternik i nazočila pokaznoj vježbi „Reakcija na zasjedu u urbanom okružju“ te se sastala s Protupožarnim namjenski organiziranim snagama HKV. Nakon obilaska vojarne zauzela se za njen viši standard i bolju opremljenost, te primjerene uvjete života i rada.

Načelnik Glavnog stožera Mirko Šundov rekao je da će ta vojarna, koja je bila proglašene neperspektivnom, po novom konceptu razvoja vojske biti proglašena “perspektivnom”.

“Definitivno je odlučeno da će kroz novi Dugoročni plan razvoja Oružanih snaga RH ta vojarna nastaviti djelovati, zasigurno s Bojnom ‘Vukovi'”, rekao je Šundov navodeći da su već počela ulaganja za poboljšanje uvjeta života i rada ljudi.

Iduća će godina biti ključna, vjerujem da ćemo na taj način privući i jedan broj mladih da ostanu u Lici, u Oružanim snagama, rekao je načelnik Šundov.

Meri Cetinić: Sramotan dan za Hrvatsku!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Velimir Bujanec: Čestitamo AfD-u na povijesnom uspjehu!

Objavljeno

na

Objavio

NJEMAČKA NIJEMCIMA!

Čestitamo AfD-u na povijesnom uspjehu!

6 milijuna birača na izborima za Savezni parlament dalo je glas Alternativi za Njemačku, a među njima i mnogo Hrvata koji žive u toj velikoj i prijateljskoj zemlji.

Njemačka je napokon krenula pravim putem – 14 posto za AfD je samo početak, ali i dobar putokaz za Hrvatsku.

VIDEO (AfD TV): TVOJA ZEMLJA. TVOJA DOMOVINA. VRATI JE NATRAG!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

STEVO CULEJ: NEKA VIDE DA NAS IMA!

Objavljeno

na

Objavio

Sve prijatelje i ratnike pozivam da lajkom potvrde svoju spremnost kao toga dana. Neka vide da nas ima. Napisao je Stevo Culej uz fotografiju Specijalne policije na Velebitu.

Prisjetimo se kako je bilo tri zime provesti na toj bajkovitoj planini našim specijalcima, nije lako ni ispričati…

U Domovinskom ratu najviše vremena na Velebitu provela je upravo specijalna policija.

facebook komentari

Nastavi čitati