Predsjednica: Neću dopustiti odugovlačenje i ultimatume koji iritiraju javnost

2

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović održala je u konferenciju za novinare, povodom jučer održanih prijevremenih parlamentarnih izbora.

“Hrvatska je još jednom dokazala da je država zrele demokracije i vjerujem da je iz izazova izašla još jača. Nakon upravo objavljenih rezultata izbora, želim čestitati svima koji su izabrani.

Na svima vama je velika odgovornost za razvoj i stabilnost države i bolji život građana. Posebno čestitam relativnom pobjedniku Andreju Plenkoviću, HDZ-u i partnerima.

Ovo predstavlja značajan demokratski iskorak jer je kampanja bila fokusirana na egzistencijalne probleme građana, a ne na podjele. No, slabi odaziv na izbore moramo shvatiti kao upozorenje svima da moraju vratiti povjerenje u političare.

Pred nama su izbori za sastavljanje nove Vlade o čemu ću odlučivati kad dobijem rezultate od DIP-a.

Neću dopustiti odugovlačenje i ultimatume koji iritiraju javnost, i nisu put prema izgradnji stabilne Vlade. Hrvatska nema vremena za nova nadmudrivanja. Treba nam odlučno vodstvo koje će osigurati gospodarski rast.

Vjerujem kako ću uskoro dobiti dokaz od natpolovičnoj potpori za sastavljanje novog Sabora i Vlade”, kazala je predsjednica.

facebook komentari

  • Plavac Plavi

    Kratko i jasno! Odlična poruka psihiću Petrovu i MOST-u!!

  • prepri43

    Tako je, ćupriagu treba obuzdati,- ova zemlja prebogata bistrom vodom vapi za onima koji će je znati dobro voditi!