Predsjednica o novoj parlamentarnoj većini: ”Izgubili smo dosta vremena”

13

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je u posjetu Karlovcu. Na pitanje novinara o novoj koaliciji i parlamentarnoj većini Predsjednica je izrazila zadovoljstvo, te napomenula kako smo ”dosta vremena izgubili”.

Tijekom posjeta karlovačkoj udruzi ”Jak kao Jakov” predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović je na pitanje novinara o novoj parlamentarnoj većini izjavila kako joj je ”drago jer smo izgubili dosta vremena”. Dodala je kako misli da ovo može biti stabilna Vlada, te napomenula kako je ova koalicija legitimna.

”Mislim da je bitnije voditi zemlju nego se baviti ideološkim pitanjima”, istaknula je predsjednica.

Predsjednica je potvrdila i kako predsjednik Donald Trump dolazi u službeni posjet Poljskoj u srpnju prije sudjelovanja na summitu G20 u Njemačkoj, a tada će sudjelovati i na summitu Inicijative tri mora (Jadran-Baltik-Crno more).

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović obići će karlovačku tržnicu, te slatkovodni akvarij “Karlovac Aquatika”, a nazočit će i svetoj misi u čast 330. obljetnice izbora Svetog Josipa za zaštitnika Hrvatske i 30. obljetnice Nacionalnog svetišta Svetoga Josipa. Misno slavlje predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  Draga moja,sa kakvim “ljudima” ti moraš imati posla?!

  • Marko Jurić

   Nažalost s onima koje je sama izabrala kao Šeks koji se sad sa Plenkovićem, Matom Granićem, koji je otac svih naših problema u vanjskoj politici, Turšić koji je još iz Josipovićevog vremena, par ženskica koje je mogu po iskustvu savjetovati samo o odjeći a i to loše, malo gay lobija i to je to. Nisam siguran da ima troje ozbiljnih ljudi. Kako se Orešković prema njoj odnosio tim smjerom ide i Plenković. U zabludi je ako misli da će je podržati za slijedeći mandat. Završit će kao i prijašnji HDZ-ovi kandidati za Predsjednika. Tek sad nam treba ozbiljna Predsjednica koja neće samo pjevati Lijepa li si i pisati patetične domoljubne statuse po facebooku po uzoru na Milijana Brkića dok se mediji sprdaju s njom koliko je smršavila i koju boju čipkaste haljine nosi. Glasao sam za nju i podržavam je ali slijepac nisam. Sve to je vrlo tanko….

   • Dusko Besenic

    Moram priznati da stoji svaka riječ koju si napisao.I ja sam glasao za nju i pomalo subjektivno gledam,iz određenih razloga,ali si u svojoj,pozitivnoj,kritici sasvim u pravu.Više sam obratio pažnju na njezino djelovanje izvan Hrvatske,znajući za njezine velike limite djelovanju u unutrašnjoj politici.Inače,intimno,mi se isto ne sviđa sastav njezinog savjetničkog “jata”,jedino što ne znam jeli to njezin samostalan izbor ili joj je nametnuta kontrola u “njezine odaje” od strane vrha HDZ-a?? Ponekad mislim,naročito u njezinom slučaju,kako mi djeluje pomalo mazohistički se prihvatiti takvog “posla” i biti eksponiran kritici javnosti,a tako malo moći samostalno odlučivati o bilo čemu.Sada,uz Plenkovića,situacija je za nju još gora,jer ovaj ne trpi da je itko čak i blizu po popularnosti njemu! Današnja vijest,o dolasku Trumpa na konferenciju teme Baltik-Jadran-Crno more,jako joj podiže rejting i pokazuje koliko je vrhunski potez njezin angažman na toj inicijativi. Vidjeti ćemo šta slijedi?

    • Marko Jurić

     Slažem se da ona nije napravila puno grešaka u vanjskoj politici, malo lutanja je, blefova u svrhu PR-a isto tako ali to je legitimno i poželjno ako ne ostane samo na tome. Sve u svemu nemjerljivo bolje nego zadnja dva predsjednika, i u tom smislu me nije razočarala. Što se tiče unutarnje politike jasno mi je da nema utjecaj i nema snagu nametnuti promjene što isto govori o njoj kao političarki. Ali isto tako vrlo brzo će ići imenovanje veleposlanika, ako njeni kandidati neće proći i ako ona pristane na to kao što je pristala na kraju na šefove službi jer bez njenog potpisa nema imenovanja a Plenković je ne zarezuje pet posto ni nakon njenih javnih istupa, onda će pokazati da ne samo da nije za tu funkciju već bira naivno svoju osobnu korist. Mislim da joj i nekritička podrška svih nas koji smo je birali a vjerovatno ćemo i opet ako bude jedini logični izbor daje lažnu samouvjerenost i zabludu da je dovoljno nam se obraćati samo patetikom i par floskula o domoljublju i zajedništvu. Do sad je to bila uspješna formula mnogima, zašto bi je se odrekli?

     • Dusko Besenic

      Točno i dijelim mišljenje da će prelomna točka,u njezinom životu i karijeri,biti njezin utjecaj na izbor veleposlanika,jer se u toj situaciji pokazuje sve….i svjetonazor i mudrost i namjere prema vlastitoj državi! Ako bude pametna i odlučna,neće pristati na negativne kompromise (koje podpuno opravdano slutim!) već će se pod cijenu toga da podnese ostavku,uz JAVNO obrazloženje bez ikakvog suzdržavanja da prozove sve koje treba po imenu i prezimenu (i tako razotkrije udbomrežu na tom području!),jer će i ovako i onako,kao što si rekao,biti bez podrške Plenkovića (ako još bude postojao?) za slijedeće predsjedničke izbore (ne bi me začudio da čuva Prgometa za kandidata,hahaha)! To bi joj bio najbolji mogući potez,jer joj je rizik neznatan,kada je i sama sigurno svjesna toga da je ovakav HDZ neće podržati,a na takav način bi mogla uspjeti i drastično utjecati na pozitivan smjer politike u Hrvatskoj i,normalno,sebi stvoriti status državnika!?

 • Istina

  Tako je to kad je narod prisiljen glasovati za “manje zlo”.

 • Istina

  Oni koji su negdje vani bili dobro pozicionirani u politici, a kasnije dolaze vladati u Hrvatskoj, ja im jednostavno ne vjerujem. Ne znam zašto, ali je tako. Možda griješim, ali imam osjećaj kao da ovdje dolaze po zadatku.

  Postoji dobar broj Hrvata koji su uspjeli vani u ekonomskom smislu i imali bi želju vratiti se u Hrvatsku i investirati, a ovi koji su na vlasti, kao da čine sve da se to ne dogodi. Da je bilo dobre volje od strane vlasti u Hrvatskoj, mislim da bi situacija u Hrvatskoj kud i kamo bila bolja po hrvatski narod, pa i druge koji žive u Hrvatskoj. Dovoljno je samo vidjeti koliko naših iz vana mogu imati mjesta u Saboru, a koliko mogu mjesta imati oni koji nam rade o glavi.

  • Dusko Besenic

   Točno tako,a na tu temu je Glasnović najviše govorio…opravdano!

   • Istina

    Ne vjerujem u slučajnost. Ne vjerujem da se sve dogodilo eto tako. Tko zna u čijim kuhinjama i kojim dijelovima Europe i svijeta je sve ovo zakuhano.

    • Marko Jurić

     Ništa nije slučajno, osim raznoraznih međunarodnih utjecaja koje imamo kao i ostale zemlje u okruženju i šire, najveći utjecaj na našu politiku ima naša komunistička elita premrežena sa izdajicama koji su se prodali za vlastiti materijalni interes. Njima odgovara teza da se ovdje na izborima ništa ne odlučuje i da je sve dirigirano izvan zemlje i baš su nam nametnuli Plenkovića, Šeksa, Božinovića, Dalićku… I baš zgodno kako oni i njihovi mediji prešute kako i drugi političari koje su oni prozivali za fašizam i sl. su isto dobro primljeni van granica lijepe naše.

     • Istina

      Mislio sam na naše političare koji su negdje vani. Nisam mislio na europske i svijetske političare. Pogledajmo samo tko su veleposlanici.

     • Marko Jurić

      To ste potpuno u pravu, ništa nije slučajno. Neke od njih sam osobno imao upoznati i način kako predstavljaju Hrvatsku.

   • Marko Jurić

    S tim da nije samo Hrvatima onemogućeno ulaganje, bilo kakvom kapitalu koji je na zdravim tržišnim osnovama se onemogućava ulazak..